Nazomeren in Engeland

Nazomer in Engeland

Nazomeren, ik hou er van! Alleen al omdat ik dan verlost ben van al die uitgelaten kinderen en hun luid schreeuwende ouders (no offense). En omdat ik graag nog even wil genieten van lekker buiten zijn voordat de lange winter weer begint. Als je een keer naar een leuke, relatief niet zo bekende bestemming wilt, raad ik het zuiden van Engeland zeker aan. Zie mijn tips en boek een overtocht (die in deze periode ook zeker niet zo duur is)!

Middeleeuws Canterbury ontdekken

Canterbury

Op slechts een half uurtje van Dover rijd je zo de Middeleeuwen binnen in Canterbury. Je kan absoluut niet om de indrukwekkende kathedraal van Canterbury heen. Al eeuwenlang wordt deze kathedraal door veel toeristen en pelgrims bezocht. Maar ook het dorp zelf is zeker de moeite waard, de sfeer van vroeger in combinatie met het prachtige nazomerlicht maakt in elk geval dat je met mooie foto’s thuis komt!

Volop romantiek in Engelse kastelen

Hever Castle

Pride & Prejudice (de film) is zeker mijn guilty pleasure. Ik droom stiekem nog steeds van mijn eigen Mr. Darcy… en die hoort natuurlijk in een mooi – en vooral groot – Engels kasteel thuis. Dus telkens als ik in Engeland ben staat er zeker een bezoekje aan een kasteel op het programma. Helemaal in het najaar, als de bladeren aan de bomen een pallet aan herfstkleuren laten zien, dan is het nog romantischer! En keuze genoeg: Hever Castle, Bodiam Castle, Petworth Castle, Dover Castle en Leeds Castle.

White Cliffs – de mooiste aankomst in Engeland

Seven Sisters

Hoe weet je dat je bijna in Engeland bent? Als de White Cliffs aan de horizon verschijnen! In elk seizoen een must-see en een foto waard, maar vooral ook in het najaar met prachtig licht. Als je op onze website kijkt vind ik de foto’s van de White Cliffs stiekem het allermooiste. Ik ruik dan bijna de zilte zeelucht al. Nog nooit gezien? Boek dan snel je overtocht naar Dover! De kliffen op de foto zijn trouwens de Seven Sisters, één van de meest beroemde kliffen van Engeland.

De pittoreske Cotswolds

Cotswolds

Hier ben ik eigenlijk nog nooit geweest maar omdat het zo hoog op mijn to-do-list staat mag het toch in dit lijstje: het glooiende typisch Engelse landschap van Gloucestershire, Oxfordshire, Warwickshire, Wiltshire en Worcestershire, die samen de Cotswolds vormen. Mooie natuur, afgewisseld met charming villages en mooie tuinen, wandelingen en strand! En dit afgewisseld met lunch en pints in die gezellige pub uiteraard…

High tea, darling?

High tea of afternoon tea - wat is het verschil?

High tea it is (of eigenlijk: afternoon tea zoals de Engelsen het noemen)! Lekker kneuterig Engels en vooral ook heel erg lekker en sociaal, val ik er toch altijd weer voor. Bovendien houd ik superveel van thee, maar wel zonder melk graag. In het najaar is de temperatuur nog goed genoeg om lekker buiten te genieten van de high tea, in een mooie tuin, maar ook niet te warm. Kortom, een win win situatie my dear!

Op Indian Summer vakantie naar Engeland? Boek dan een 1, 3 of 5 daagse shortbreak en reis van Duinkerken of Calais naar Dover, al is het alleen al om de White Cliffs te kunnen aanschouwen!

BEZOEK DFDS.NL ▸


Geef een reactie