De leukste Britse badplaatsen

Geloof het of niet, maar Groot-Brittannië is perfect om de zomervakantie te vieren. Uitgestrekte stranden, krijtrotsen en sfeervolle vissersdorpjes vullen de kust. Niet alleen regen maar ook de zon laat zich vaak zien en deze zorgt vaak voor een heerlijke temperatuur. Niet te koud, niet te warm. Om je alvast wat inspiratie te geven voor jouw aankomende zomervakantie heb ik de 5 leukste en gezelligste badplaatsen langs de Engelse kust uitgelicht, die zeker het bezoeken waard zijn!

1. Brighton

Brighton - perfect voor een vakantie aan de Engelse kust

Mijn favoriet is Brighton, één van de grootste badplaatsen aan de zuidkust van Engeland. Op de grote pier aan de boulevard van de stad is een kermis, super tof! Brighton zit vol met fantastische restaurants maar je moet gewoon de Fish & Chips hier geproefd hebben. Geserveerd in een oude krant (zoals het hoort) met handgemaakte frietjes, de beste verwennerij die je je maar kunt bedenken. Voor het toetje moet je zeker naar Choccywoccydoodah gaan, waar taartjes kunstwerken zijn en te lekker om te laten staan. Naast het strand is er nog zoveel meer te doen. Bezoek zeker de Seven Sisters Cliffs, zeven tegen elkaar aanstaande krijtrotsen. Dit is dé mooiste plek van de Engelse kust.

2. Porthcurno

Porthcurno - Wales

Deze stad in bijna het uiterste puntje van het zuidwesten van Engeland, Cornwall, is het pareltje onder de badplaatsen. Je krijgt even het gevoel dat je in de tropen bent. Langs de kust vind je palmbomen (ja echte palmbomen), witte zandstranden & gekleurde bloemen, echt een paradijs. Niet heel onbelangrijk, de temperatuur is aangenaam warm aan dit stukje subtropisch Engelse kust. Naast de adembenemende natuur is er ook nog genoeg historie te zien uit zoals de Church of St. Levan. Maak ook een uitstapje naar het bekende Land’s End, het meest zuidwestelijke puntje van Engeland.

3. Torquay

Torquay - gezellige badplaats aan de Engelse zuidkust

Deze stad is onderdeel van de Rivièra aan de Engelse zuidkust. Het kent mooie zandstranden en het verkoelende water van de Torbay is voor echte diehards. Naast het strand is de boulevard perfect om een wandeling te maken en lekker te eten. Torquay heeft een Living Coast Complex waar je een goed beeld krijgt van het leven aan de kust overal ter wereld met pinguins, zeehonden en andere zeedieren. Bezoek het madurodam van Zuid-Engeland, Babbacombe Model Village, en bekijk Stonehenge & de landschappen van Engeland in het klein!

4. Tenby

Tenby - de mooiste badplaats aan de kust van Wales

Dit mooie kleine badplaatsje ligt in Zuid-West Wales in het Pembrokeshire Coast National Park. Dit gebied is perfect om een lekkere wandeling te maken langs de kust of over de stadsmuren van de stad. Met bootjes kun je naar het kloosterachtige St. Catherina eiland of met eb kan je naar het eiland lopen! Het fort in dit eiland geeft je een goede indruk van de historie van Wales.

5. Blackpool

Blackpool in Engeland

Deze badplaats in Lancashire, Noord-West Engeland, is echt authentiek. Met onder andere Pleasure Beach (een supergaaf attractiepark aan het strand), de iconische Black Pool Tower en drie pieren biedt deze plaats genoeg mogelijkheden voor een fijne vakantie. Wanneer je verder landinwaarts gaat, kom je in het beschermde gebied Forest of Bowland.

Vakantie aan de Engelse kust

Zin gekregen in een vakantie aan de zuidkust van Engeland? Neem de ferry naar Dover en je bent nog dezelfde dag in Zuid-Engeland! Als je liever wat noordelijker gaat, kun je het beste kiezen voor de DFDS-ferry naar Newcastle.

Bekijk ook: de leukste Britse badplaatsen – deel 2.

FERRY NAAR DOVER ▸


Geef een reactie