De mooiste wandelroutes in Schotland

Wandelen in Schotland

Haal je wandelschoenen uit de kast en trek door de schitterende natuur van Schotland. Alles wat je kan verwachten van een wandelvakantie is te vinden in dit bijzondere land. De mooiste routes langs uitgestrekte lochs en glooiende landschappen, gecombineerd met rustige wegen en ruwe paden. Natuur is niet het enige wat je kunt ontdekken. Wandelen kan bijvoorbeeld ook op een whisky trail. Hiermee bezoek je de oudste en meest authentieke whiskydistilleerderijen. Welke route neem jij?

West Highland Way

De meest bekende route is waarschijnlijk de West Highland Way. Met een lengte van 150 kilometer en 18 verschillende routes is dit een must-do voor elke wandelliefhebber. De routes leiden je langs de mooiste gebieden, waaronder Loch Lomond & The Trossachs. Elke route heeft een ander niveau, waardoor het toegankelijk is voor beginners en de ervaren wandelaar. Een fototoestel meenemen is zeer zeker aan te raden, want je komt de mooiste uitzichten tegen. Bijvoorbeeld de indrukwekkende bergen van Glen Coe. De route van de West Highland Way eindigt aan de voet van Ben Nevis, de hoogste berg van Schotland. Optioneel kun je deze ook nog beklimmen.

Wandelen Schotland - West Highland Way

The Borders Abbeys Way

De Scottish Borders zijn beroemd om haar historische kloosters in Melrose, Dryburgh, Jedburgh en de geruïneerde abdij in Kelso. De Borders Abbeys Way is een wandelroute die alle kloosters met elkaar verbindt in een circulaire route van 107 kilometer. De wandeling heeft vijf fases, elk eindigend in een mooie stad. Zo kom je langs de bovengenoemde plaatsen, maar ook langs oude molendorpjes zoals Hawick en Selkirk. Kortom: deze route vol Georgiaanse vestingen en andere historische bouwwerken is een must voor liefhebbers van cultuur.

Jedburgh Abbey

The Skye Trail

The Isle of Skye is een must-visit voor alle wandelliefhebbers. Er zijn verschillende mooie routes die je kunt bewandelen. De route The Skye Trail is een wandelroute van ongeveer 130 kilometer die je door het hele eiland brengt. Een pittige route, maar door het schitterende landschap is dit het zeker waard. Steile wandelpaden en indrukwekkende kliffen zorgen ervoor een onvergetelijke wandeling. Als je van ruig houdt, dan is dit zeker een aanrader voor jou.

Het bijzondere landschap van Skye

Wandeling langs Glenfinnan Viaduct

Geen zin in een lange wandeling? Kies dan voor deze korte route langs de beroemde Glenfinnan Viaduct. Tijdens deze route heb je een prachtig uitzicht over Loch Shiel. De route is op sommige punten ietwat stijl, maar grotendeels van de route is op een goed stenen pad wat makkelijk beloopbaar is. Deze wandeling duur ongeveer 1 à 2 uur.

Glenfinnan Viaduct

Lost Valley

Voor een uitdagende hike is de Lost Valley (Coire Gabhail) in Glen Coe zeker een aanrader. De Lost Valley is een verborgen vallei die gebruikt werd door de MacDonalds Clan van Glen Coe om hun vee te stallen. Deze route is erg ruig, maar heeft prachtige vergezichten. Deze route is 4 km lang, maar omdat de paden moeilijker te bewandelen zijn kan het 2 à 3 uur duren voordat je de eindstreep hebt bereikt.

Lost Valley

Schotste Kustlijn

Als je een wandeling langs de Schotse kust wil maken dan is Berwick-upon-Tweed je perfecte uitgangspunt. Je kunt hier een wandelroute beginnen richting Cockburnspath. Deze route is 45km lang en leidt je langs indrukwekkende kliffen en stenen muren, maar ook langs leuke dorpjes. Je kunt deze route in delen doen.

Schotse Kustlijn

Dit is slechts een kleine selectie van alle wandelroutes in Schotland. Alle routes hebben in ieder geval één ding gemeen. Als je ze hebt gelopen, dan zal je ze nooit meer vergeten.

WANDELVAKANTIE SCHOTLAND ▸


Wesley

Geplaatst door

Functie: Marketing Executive

1 Reactie Schrijf een reactie

  1. augustus 2013 – 3 weken door Scotland met de Mobilhome. Schitterend, zowel de natuur als de cultuur. Voor herhaling vatbaar… Ook het weer was schitterend, 21 dagen lang zonder regen en vooral zonnig…

Geef een reactie