De hond mee naar Engeland of Schotland – hoe doe je dat?

Met de hond naar Engeland

Op vakantie met de hond naar Engeland? Zeker doen! Voor honden zijn Engeland en Schotland fantastisch. Wat mij vooral opviel is dat de mensen ‘aan de overkant’ zo goed met honden omgaan. Op straat word je regelmatig aangesproken over je hond, en in de meeste restaurants (zeker in de pubs), mag je viervoeter gewoon mee naar binnen.

Attracties & uit eten met de hond in Engeland

Op dogfriendlybritain.co.uk kun je overzichten vinden van attracties waar je hond mee naar binnen mag. Zelfs in diverse musea en kastelen worden honden toegelaten! Zo mochten wij in Schotland (Edinburgh) bijvoorbeeld samen met de hond naar ‘Camera Obscura’, een museum met optische illusies. Levert meteen wat leuke foto’s op!

Ook uit eten met je hond is geen probleem. In pubs mag je een hond eigenlijk altijd mee naar binnen nemen, in restaurants is dit niet altijd het geval. Vraag het gewoon even na voor je naar binnen stapt. Ook overnachten met huisdieren is geen probleem. In veel hotels en B&B’s in Schotland en Engeland mag je gewoon een hond meenemen. Houd wel rekening met extra schoonmaakkosten.

Met de hond op de ferry – kan dat?

Ja, je kunt je hond gewoon meenemen aan boord van de ferry van DFDS. Zowel op de ferry van IJmuiden naar Newcastle als op de routes Duinkerken – Dover en Calais – Dover. Op die laatste twee routes blijft je hond tijdens de overtocht in de auto zitten. Goed om te weten: in de havens staan ‘Pet Water Stations‘ waar je hondje nog even lekker wat water kan drinken voor hij/zij aan boord gaat.

Op de route IJmuiden – Newcastle kun je er ook voor kiezen een kennel te reserveren voor je huisdier, én er zijn enkele hutten aan boord waarin je een huisdier mag meenemen (die zijn niet online te reserveren, enkel telefonisch). Reis je met KING Seaways dan kun je tijdens de bezoekuren (elk uur, een half uur lang) naar je hond toe. De kennels zijn ruim en schoon, er staan etensbakken en een kraan zodat je de hond water kunt geven. Buiten op het dek staat een zandbak waar je hond zijn behoefte kan doen. Op PRINCESS Seaways zijn er geen bezoekuren, je krijgt een keycard waarmee je zelf je hond kunt bezoeken wanneer je wilt. Bij de kennels op PRINCESS Seaways staat ook een ‘uitlaatbak’.

Handig om mee te nemen als je met de hond aan boord gaat zijn een (absorberend) kleedje, eten en wat vertrouwde spulletjes (een speeltje bijvoorbeeld, en ik nam zelf ook de eigen etensbak van mijn hond mee). Een lange wandeling maken voordat je aan boord gaat is ook een aanrader. Tip: parkeer je auto op de Kweekensteinsweg, daar vind je een prachtig bos/park waar je een fijne wandeling kunt maken. Vanaf daar is het nog zo’n tien minuten rijden naar de ferry van IJmuiden naar Newcastle. Als je op terugreis gaat naar IJmuiden kun je in Newcastle je hond ook nog fijn uitlaten in een park vlakbij de terminal. Het park vind je bij de voorlaatste rotonde voor de terminal en staat op de rotonde aangegeven als ‘Wet ’n Wild’.

Met je huisdier op vakantie naar Engeland of Schotland

Als je de hond mee naar Engeland of Schotland wilt nemen, zijn er wel een paar formaliteiten waar je aan moet voldoen. Begin dan ook op tijd met het plannen van je vakantie, want er zijn wel een paar dierenartsbezoekjes nodig. Op dit moment dient je hond te beschikken over:

 • Een dierenpaspoort
 • Een micro-chip
 • Een rabiës-vaccinatie (minimaal 21 dagen voor vertrek, je hond moet vóór die tijd al gechipt zijn)
 • Een behandeling tegen lintworm (tussen 24 en 120 uur voor aankomst in Engeland)

De actuele wetgeving en alle details over onderstaande eisen kun je nalezen op de website van de DEFRA. Ik wens je alvast een fijne vakantie met je hond in Engeland of Schotland toe!

MET DE FERRY NAAR ENGELAND ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

122 Reacties Schrijf een reactie

 1. Hallo, Ik zou graag willen weten waar kan ik een ticket boeken voor een reis van IJmuiden naar Newcastle samen met een hond zonder auto. Ik heb online geen optie kunnen vinden om te kunnen boeken. Ik heb ook geen telefoon nummer kunnen vinden om te kunnen bellen. Betekent dat er is geen mogelijk voor voetpassagier te kunnen reizen met een hond Of??
  Groeten
  Fragiskos

  • Hi Fragiskos,

   Je mag zeker als voetganger reizen met jouw hond van IJmuiden naar Newcastle. Honden mogen echter alleen in diervriendelijke hutten reizen en die zijn alleen telefonisch te boeken. Je kunt dit nummer bellen om een hut te boeken: +31 (0255) 54 6666

  • Na vorig jaar de West Highland Way gelopen te hebben zonder hond, wil ik nu graag delen met hond lopen.

   Ik reis alleen met 1 hond en heb een klein busje. Ik ben aan het kijken of ik met de trein vanaf calais ga of met de boot vanaf IJmuiden. Wat zouden de kosten zijn voor een retour in een huisdiervriendelijke hut? Ik vind het geen probleem om een hut te delen trouwens.

   Alvast bedankt!

   • Hi Mikal,

    Wat leuk dat je dat wilt gaan ondernemen met je hond! Ik kan helaas geen prijs noemen van de huisdiervriendelijke hut omdat die enkel telefonisch te boeken zijn en de prijs is afhankelijk van beschikbaarheid en de reisperiode. Als je mijn collega’s belt op +31 (0255) 54 6666 helpen zij je graag verder!

 2. Wanneer we onze hond meenemen in de hut, kan hij dan buiten op het dek in zandbak, welke jij beschrijft in de blog, zijn behoefte doen? Ik las ergens dat hij de hut niet uit mag.
  Wij zorgen ervoor dat hij moe is voordat we aan boord stappen, maar gedurende de reis zijn plas ophouden is een te grote uitdaging voor hem.

 3. Hallo, op de site staat wisselende en daarmee deels onjuist informatie over het toedienen van de lintworm pil aan de hond. De richtlijn is 1-5 dagen (24 tot 120 uur) voor AANKOMST in Engeland. Op sommige plekken staat voor vertrek. Dat tijdsverschil kan net verkeerd uitpakken voor de reiziger en diens hond.
  Misschien even aanpassen.
  Groet Nico

 4. Goedemorgen,
  Wij zouden met onze hond naar Schotland willen in september. Kan dit – met het oog op de Brexit – nog altijd volgens de oude regelgeving (paspoort, chip, rabies inenting en lintworm)? We zouden zeker terug zijn voor 30-9 en willen geen risico lopen dat onze hond Europa niet meer zou binnen mogen. Kan u ons hieromtrent al enig uitsluitsel geven? Dank bij voorbaat.

  • Hi Rita,

   Vooralsnog is alles uitgesteld t/m oktober. Tot deze tijd mag je hond inderdaad volgens oude regelgeving mee reizen, dus als jullie voor 30 september terug zijn mag jouw hond gewoon weer terug naar Europa. Welke regels in oktober zullen gelden is voor ons helaas ook nog niet duidelijk.

   Vriendelijke groet,
   Michelle

 5. Goedendag,
  Voor april hebben wij een overtocht geboekt met onze hond. Uiteraard houden wij de Brexit ontwikkelingen erg goed in de gaten, maar hebben jullie al meer informatie over het risico wat wij nemen door onze hond mee te nemen? Wij willen in geen geval de kans lopen dat hij straks in de UK voor een aantal maanden in quarantaine moet. Vorige week hebben we voor de zekerheid al een bloedonderzoek laten doen, maar dit is uiteraard niet 4 maanden voor de tijd (wat voorheen de vereiste was). Kan iemand ons verder helpen?
  Groeten, Natascha

  • Hi Natascha,

   Helaas is er voor ons ook nog niets bekend over de maatregelen die getroffen moeten worden m.b.t. reizen met huisdieren na de Brexit. We hebben wel een aparte Brexit pagina die we updaten met nieuwe informatie zodra dat beschikbaar is. Maar voor nu kunnen we je nog niet veel verder helpen.

   Groeten,
   Michelle

  • Naar engeland veranderd er in principe niets, terug loop je de kans dat de hound Europa niet meer in mag. Voor een bloedonderzoek uitgevoerd in Europa en opgenomen in het passport held de 30 Daren niet, en kan je de hond europa binned krijgen. Wij vertrekken 27 April, en hebben ook het bloedonderzoek Uil laten voeren in Nederland.

  • Beste,
   Wij willen met de camper op de veerboot van Hoek van Holland naar Harwich reizen. Kunnen we dan bij onze honden in de camper blijven? Worden er maatregelen genomen om de auto-alarmen tijdens de vaart uit te laten zetten? Dit is naar de Wadden vaak al erg vervelend vanwege de continue herrie. Bij voorbaat dank voor uw reactie. Met vriendelijke groet,
   Sabine Bos

   • Hi Sabine,

    Wij varen alleen van Calais of Duinkerken naar Dover en van IJmuiden naar Newcastle. Tijdens de overtocht kun je helaas niet in de camper blijven, maar je mag je hond wel bezoeken onder begeleiding.
    Op de route IJmuiden – Newcastle hebben wij tevens ook huisdiervriendelijke hutten waar jouw honden gezellig bij jou in de hut mogen verblijven!

    Verder wordt men aan boord altijd verzocht om hun auto- of motoralarm uit te zetten.

 6. Hallo,

  Wij hebben een reis geboekt van IJmuiden – Newcastle met de kamer waarin een hond is toegestaan en bij het boeken van het aantal personen, de auto etc ook aangegeven dat er 1 hond meegaat. Is het dan voldoende geregeld dat de hond mee kan of moet ik dan nog iets extra’s doen?
  groet Nico

  • Hi Nico,

   In principe is je boeking zo in orde, maar mocht je nog twijfelen dan kunnen we het natuurlijk altijd even voor je checken! Hiervoor kun je het beste even contact opnemen met customer service via +31 (0)255 54 6666.

   Alvast een fijne reis!

   Groeten,
   Michelle

   • Hallo Michelle, ik heb even gebeld. Goed om te weten dat als je een cabine hebt waar een hond in mag verblijven je deze OOK telefonisch aan moet melden. Anders is er geen overgang voor de hond gepland en er zijn dan nog extra kosten.

 7. Nog een vraagje – hoe kun je aantonen dat je hond een lintworm behandeling heeft gehad vooraf? Deze geef je hem thuis en niet bij een dierenarts?

  • Hi Birgitta,

   Als je naar Engeland of Schotland wilt reizen met je hond, dan dien je de ontwormingskuur bij de dierenarts te halen. Die maakt er dan een aantekening van in het hondenpaspoort.
   Als je contact opneemt met de dierenarts kan die jou daar zeker verder bij helpen.

   Groeten,
   Michelle

 8. Hello…we are traveling with our dog from Ijmuiden to Newcastle next week, how does the check in work at Ijmuiden? We have our car – do we have to take the dog out of the car to check in and then get back in the car or can we stay in the car to check in? How early should we get there?
  Please explain how it works.
  Thank you
  Victoria

  • Hello Victoria,

   You have to check your dog in at the terminal and after that, you can go back into your car. Then you go to the separate car check-in. You can check in from 13.00 – 16.45​h. Boarding the ship is possible from 14.00 – 16.45h.
   I hope this information helps you.

   Have a nice trip!

   Kind regards,
   DFDS

  • Wij hebben op de overtocht van IJmuiden naar New castle onze hond in de hut gehad. Wat geweldig was dat. We hebben allemaal heerlijk geslapen zonder ons zorgen te hoeven maken over de hond. Super dat dat kan. In het verleden is ze in de kennel en auto geweest. Dat vonden we echt een stuk minder.

   • Hi Gea,

    We zijn erg blij om te horen dat jullie het zo positief hebben ervaren met jullie hond in de hut! Fijner voor de hond én voor jullie 🙂

    Vriendelijke groet,
    Michelle

 9. Beste,

  Wij nemen de route van Duinkerke naar Dover. Het is enkel op de terugweg dat we onze hond terug meenemen. Aangezien de hond in de auto moet blijven zou ik dat zelf ook graag willen, maar ik heb precies de indruk dat je sowieso de auto moet verlaten en wel een ‘bezoekje’ mag brengen aan je hond.

  Is het mogelijk om gewoon in de auto te blijven?

  Anke

  • Beste Anke,

   Excuus voor de verlate reactie. Het is helaas niet mogelijk om in de auto bij de hond te blijven, je kunt je hond inderdaad wel bezoeken.

   Met vriendelijke groet,
   DFDS

 10. Gezien het warme weer waar onze hond zeer slecht tegen kan vraag ik mij af hoe warm het is in de Hondenhutten..
  Is er een soort van airco in de hut?
  Of is het mogelijk een zelf meegenomen ventilator neer te zetten?
  Wij reizen volgende week met de Princess.

  • Hi Daniëlle,

   De temperatuur in de hutten kun je zelf reguleren zodat het een aangename temperatuur is voor je hond. Een ventilator kan ook zeker, er is een stopcontact aanwezig.

   Fijne reis toegewenst alvast!

   • Hi Kate,

    Op de route van IJmuiden naar Newcastle zijn er speciale 4-persoonshutten waarin honden zijn toegestaan. Deze hutten kun je telefonisch boeken.

    Met vriendelijke groet,

    DFDS

 11. Hallo,

  Vorig jaar zijn we ook met onze hond naar Engeland geweest en gaan dit jaar opnieuw. Moet ze dan opnieuw worden ingeënt tegen rabiës?

  Groet,
  Frank

  • Hi Frank,

   Wat leuk dat jullie hond mee gaat naar Engeland! Om je vraag te beantwoorden: Dat is afhankelijk van de geldigheidsduur van de rabiësinenting van de vorige keer. Als het goed is heeft de dierenarts in het paspoort van jouw hond een plakkertje van de inentingsstof geplakt en de geldigheidsdatum ervan genoteerd. Mocht het zo zijn dat er op de ‘geldig tot’-datum geen herhalingsvaccinatie is toegediend, dan moet je hond weer opnieuw worden ingeënt en begint de wachttijd van 21 dagen opnieuw.

   Ik hoop dat je zo voldoende informatie hebt. Mocht je nog vragen hebben, dan horen we het graag.

   Fijne reis alvast!

   Met vriendelijke groet,
   Michelle

  • Beste

   Wij hebben een overtocht geboekt van IJmuiden naar Newcastle en ook voor onze hondjes gereserveerd. Normaal blijven ze in de wagen maar nu lees ik hier dat er ook hutten zijn waar ze mee bij ons kunnen blijven. Dat wist ik niet. Op welke manier kunnen wij op onze boeking wijzigen?

  • Hi Anneke,

   Bedankt voor je berichtje. De speciale 4-persoonshutten waarin honden zijn toegestaan zijn buitenhutten.

   Mocht je nog andere vragen hebben, dan horen we dat graag.

   Met vriendelijke groet,
   Michelle
   DFDS Nederland

 12. Hoi,
  Wij gaan morge avond met de boot naar Newcastle met de hond, wij hebben geboekt om de hond op de kamer te kunnen hebben. Moet de hond op de kamer blijven, bijvoorbeeld als wij gaan eten? Of mag de hond meegenomen worden?

  • Hi Claes,

   Wat leuk dat jullie vanavond meevaren!
   Honden zijn niet toegestaan in openbare ruimtes zoals onder andere de restaurants en de bars (m.u.v. officiële hulphonden).
   Je mag je hond wel meenemen naar de uitlaatbakken.

   Mocht je nog meer vragen hebben, dan horen wij dat graag.
   Fijne reis!

   Met vriendelijke groet,
   Jordy
   DFDS Nederland

 13. Hallo Sandra,
  Ik wil volgend jaar wellicht met de camper naar Schotland, mijn honden voelen zich prettig in de camper, dus ik zou ervoor kiezen ze daar dan te laten. Maar mag ik dan evengoed tussendoor even naar ze toe en ze eventjes uitlaten in de ‘zandbak’? Anders wordt het wel een hele lange zit voor ze.

  Groetjes Sandra

  • Hoi Sandra,

   Schotland is schitterend en helemaal geweldig voor honden.
   Als je er voor kiest om jouw hond in de camper te laten, mag je hem/haar inderdaad af en toe bezoeken om onder andere even (onder begeleiding) naar de uitlaatplaats te gaan, geen probleem.

   Veel plezier alvast!

   Met vriendelijke groet,
   Jordy
   DFDS Nederland

 14. Waar is de prijs voor een hut waar een hond wordt toegelaten op gebaseerd? Ik zie dat wij € 161(!!) per enkele reis extra moeten betalen omdat wij een hut wilen waar een hond is toegestaan. Dit terwijl de hond bijna nergens mag komen op de boot. En retourtje met hond kost € 322 extra!! Ik vraag me af waar deze € 322 aan besteed worden.

  Met vriendelijke groet,

  Niels

  • Hi Niels,

   Hutten die geschikt zijn voor honden kun je alleen telefonisch boeken.
   Indien je besluit je hond in de auto te laten, wordt er een toeslag van €25 per enkele reis berekend.

   Mocht je nog vragen hebben, dan horen wij dat graag.

   Met vriendelijke groet,

   Jordy
   DFDS Nederland

 15. Beste,

  We nemen in juni 2018 de ferry van Ijmuiden naar Newcastle. Onze hond gaat mee in een hut. Zijn er extra zaken waar we rekening mee moeten houden om in te checken met een hond? Waar moeten we ons aanbieden om de hond in te checken? Moeten we vroeger inchecken dan normaal? En dit zowel voor IJmuiden als Newcastle.

  Alvast bedankt voor de informatie.

  • Hoi Sien, wat leuk! In het artikel staan alle voorwaarden waar jullie aan moeten doen. Jullie kunnen inchecken bij onze terminal in IJmuiden, daar wordt de chip van de hond gescand en daarna kunnen jullie met de auto aan boord van het schip gaan. Er worden geen andere inchecktijden gehanteerd indien je met een huisdier reist. Alvast heel veel plezier!

 16. Beste,

  Wij gaan morgen vanuit Duinkerken met de boot naar Dover. We nemen 1 hond mee. Dienen we nu eerst langs Calais & de Dierenarts te rijden om haar mee aan boord te krijgen of kan dat ook in Duinkerken?
  Papieren zijn al in orde voor de hond.

  Ik hoor het graag
  mvg
  Daniëlle

  • Hallo Daniëlle, dus dat is enkel voor de lintworm-behandeling? Ik moet zeggen dat ik geen persoonlijke ervaring heb met dierenartsen in het buitenland, dus ik weet niet hoe makkelijk het is om binnen te lopen bij een buitenlandse dierenarts voor deze behandeling. Ik heb even gegoogled en er zijn wel diverse dierenartsen te vinden niet al te ver van de haven van Duinkerken: https://www.yelp.nl/search?cflt=vet&find_loc=Duinkerke

   Misschien kun je even contact met ze zoeken om dit na te gaan! Fijne reis met jullie hondje!

 17. Hallo Armin,

  Graag zouden wij onze hond mee willen nemen in de hut op de Ferry van IJmuiden naar NewCastle. Is er dan ook een uitlaatplek voor de hond waar je makkelijk terecht kan of moet ie dan de geheel reis in de hut blijven?
  Groeten Klaas

  • Wij hebben zaterdag de oversteek gemaakt vanuit IJmuiden met 2 honden in de hut er is inderdaad een zandbak aanwezig waar de honden wat kunnen doen maar alleen mijn honden deden niks daar , veel te klein die bak en niks om te snuffelen . Meerder mensen gesproken en die hadden hetzelfde probleem . Vind het jammer dat je niet met de hond even aan dek kan zou zoveel fijner zijn dan alleen in de hut. Maar voor de rest prima geregeld en fijn dat er nu de mogelijkheid is om ze mee in de hut te nemen voor mij een reden om de boot te nemen.

   • Hier ook een hond die de hele overtocht niks gedaan heeft. Het uitlaatdek en vooral de bak voor de behoeftes stonk verschrikkelijk. Mijn hond trok er letterlijk haar neus voor op. Na elk (tevergeefs) verzoek naar het uitlaatdek deed ik mijn hond meteen de badkamer in en spoelde de bodem van de pootjes schoon en depte ze droog met wc-papier. Ik wilde de bacillen niet door de hele cabine. En dat kleine beetje water deed misschien niet veel, maar het voelde op die manier toch wel iets schoner, haha. Schoenen deed ik ook meteen uit bij de deur zodat ook ik niet allemaal ‘hondenplas’ verspreidde.
    Was voor de rest wel erg blij met de mogelijkheid om mijn hond bij mij te kunnen houden. Ik nam haar eigen mand mee vanaf de auto naar onze cabine, en vanwege het goed uitlaten voor de oversteek en de vele indrukken van de reis kwam zij eigenlijk haar mand bijna niet uit.
    We hebben ook heerlijk kunnen eten, al zorgden we wel dat we niet meer dan een uur wegbleven. Je hoorde soms wel eens de andere honden blaffen in de andere cabines, maar dat was vooral in de gang, in de cabine zelf was het minimaal of helemaal niet meer te horen, dat kan ik me niet meer herinneren.

    Mocht ik ooit weer naar Schotland gaan, maak ik zeker weer gebruik van de ‘pet cabin’. Ik hoop dat meer veerdiensten ook (meer) pet cabins gaan regelen, zodat ik makkelijker met hond kan reizen op andere manieren dan bus, fiets of trein (ik heb geen rijbewijs).

 18. Hallo ik heb een vraag ik wil in 2018 met me hond naar New Castle gaan. Zijn die hutten waar je een hond mag meenemen al beschikbaar ? En kan ik deze online boeken ?

 19. Goedendag,

  Ik heb ook een vraag. Wij willen volgend jaar sept met de auto en hond naar Engeland of Schotland. We willen graag dat de hond bij ons is in de hut. Hoelang van te voren kan ik dit boeken?

  • Hoi Esmeralda, leuk! Momenteel zijn nog niet alle vertrekdata in 2018 te boeken, maar zodra dit wel het geval is, kun je ook de huisdierhutten reserveren. Ik verwacht dat de afvaarten voor 2018 nog deze maand allemaal boekbaar zijn.

 20. Goedemorgen,
  We reizen komend weekend met de hond via Calais naar Engeland. In het PETS regelement staat dat we met de hond naar het Terminal hoofdgebouw moeten om haar daar in te checken. Andere bronnen geven echter aan dat inchecken samen met het gezin vanuit de auto gebeurt. Welke informatie is juist?

  • Hallo Frank, als je met ons reist vanuit IJmuiden dien je je inderdaad eerst te melden bij de terminal. Als je reist vanuit Duinkerken of Calais, is dit niet nodig. Je kunt je huisdier inchecken vanuit de auto. Houdt er rekening mee dat je 60-90 minuten voor vertrek aanwezig dient te zijn bij de haven. Fijne reis!

   • Dus in Duinkerken dien je niet met de hond naar de terminal maar wanneer wordt de hond dan gecontroleerd op zijn papieren en zijn chip gescand ?

    En hoe is de procedure met de hond in Calais ?

     • Bedankt voor de info. Hoe gebeurt dat inchecken. In de rij aanschuiven in de auto of de auto parkeren en je ergens aanbieden ? Hoe lang vooraf moet je in Duinkerken zijn als de hond meereist ? Waar kan de hond even uitgelaten worden voor we inschepen ? Groet. Philip

 21. Hallo,

  Wij zijn van plan om met onze zeilboot naar Engeland te varen. We doen dan ook verschillende havens in Engeland aan. Onze hond Tommy gaat altijd mee tijdens onze zeiltochten . We waren altijd terughoudend voor een oversteek naar Engeland omdat je vaak tegengestelde berichten las over het meenemen van huisdieren naar Engeland.

  Kunnen wij nu ook onze hond Tommy meenemen met onze zeilboot tijdens een reis naar Engeland?

  Het ontwormen regelen wij dan 1 tot 5 dagen voor aankomst in Engeland.

  Groet Peter van Oers

  • Hallo Peter, wat een leuk idee! Hoe het er in havens ander dan de grote ferry-havens waar wij naartoe varen (Newcastle & Dover) aan toe gaat, durf ik niet met zekerheid te zeggen, ik verwacht dat de DEFRA-regelgeving ook daar van toepassing is.

   Fijne reis alvast enneh, mochten jullie je willen laten overvaren, dan zijn we jullie natuurlijk graag van dienst 😉

 22. Wij gaan begin sept 2017 naar Schotland met 1 hond,
  Is het mogelijk meer noordelijk van Schotland aan te komen, Aberdeen bv

 23. Ik zou graag men 2 hondjes meenemen van duinkerken naar dover in de caravan of auto zitten in een bench is geen probleem. Alleen heb ik wat schrik voor de warmte in de auto of de caravan. Kan en mag ik onderweg eens gaan kijken of is het mogelijk van de ramen op een kiertje te laten ? Zijn de autos bewaakt ?

  • Hallo Werner, de overtocht van Duinkerken naar Calais duurt 2 uur, je zou ook kunnen kiezen voor de route Calais – Dover, dan ben je binnen 90 minuten aan de overkant en zitten je hondjes een half uurtje korter in de auto. Het autodek is tijdens de overtocht afgesloten. Het is dus zeker mogelijk om de ramen op een kiertje te laten, maar je kunt tijdens de overtocht niet zelf bij de auto komen.

 24. Hallo
  Wij willen met onze hond nr Engeland. Rabiës, chip, teken en vlooienvaccins allemaal in orde mr is bloedtest verplicht?

 25. Hallo,
  Wij willen onze hond vanuit nederland meenemen op vakantie naar new castle met de ferry. Nu is de hond 6 jaar geleden in Sudan en meer afrikaanse landen geweest wat ook in zijn paspoort is te zien. Wel is hij netjes elk jaar gevaccineerd voor Rabies. Zou dit problemen opleveren? Volgens de regels lijkt het mij te mogen. Maar toch?
  Alvast bedankt.
  Marlous

 26. Ik zou graag mijn hond meenemen van Calais naar Dover. Mag ik gedurende de overtocht bij hem in de auto blijven? Hij was vroeger heel bang in de auto, nu is dat over als iemand bij hem is. Als hij alleen in de auto moet blijven, bestaat de kans dat hij in paniek raakt.

  • Hallo Ann, wat vervelend voor je hond! Helaas is het niet toegestaan om tijdens de overtocht in de auto te blijven. Ik hoop dat je evengoed de reis kunt maken! Mocht je eindbestemming wat noordelijker in Engeland liggen dan zou je ook kunnen overwegen om de overtocht van IJmuiden naar Newcastle te boeken, op deze route bieden wij speciale hutten aan waar je de hond mee mag nemen zodat hij niet alleen hoeft te zijn.

 27. Hallo,

  Bij het boeken zie ik ook de volgende mogelijkheid: 4-persoons hut met zeezicht (inclusief huisdier).
  Mag de hond dan wel in je hut? Zo ja, moet je daarna nog de keuze maken voor hond in auto oid of zitten de kosten al bij je hutprijs?

  Gr. Karin

  • Hallo Karin, sinds kort hebben wij inderdaad speciale hutten waarin je een hond kunt meenemen. Als je deze wilt boeken, kun je ons het beste even bellen, dan helpen we je graag! Je kunt ons bereiken op 0255 54 6666

   • Een aanvullende vraag: wij willen onze honden ook meenemen in een hut. Zijn er speciale ruimtes waar ze uitgelaten kunnen worden en mogen ze buiten de hut ook bv in openbare ruimtes (restaurants) mee?

    • Hallo Annet, op beide schepen op de route IJmuiden – Newcastle is een ‘zandbak’ aanwezig waar de hond zijn behoefte kan doen. We beschikken aan boord over speciale hutten waar honden in toegestaan, deze zijn enkel telefonisch te reserveren via 0255 54 6666. Honden zijn niet toegestaan in de openbare ruimtes (met uitzondering van blindengeleidehonden). Mocht je nog verdere vragen hebben, stel ze gerust!

     Groeten, Sandra

     • Goedemiddag, begrijp ik het goed dat als ik de route ijmuiden naar newcastle kies ik een hut kan reserveren waar onze hond in mag verblijven? Dit ipv in een kennel of auto? Op welke boot is dit mogelijk? Kunt u wat meer informatie geven over de hut en de kosten? Ik hoor het graag.

     • Hallo Susan, sinds kort is dat inderdaad mogelijk op beide schepen op de route IJmuiden – Newcastle. Deze hut kan niet online worden geboekt maar enkel telefonisch, de kosten voor de hut verschillen per afvaart, mijn collega’s geven je daar telefonisch graag meer informatie over. Je kunt ons bereiken op 0255 54 6666

 28. Dag! Ik zou graag samen met mijn hond van IJmuiden naar Newcastle, maar heb zelf geen auto. Betekent dat automatisch dat hij sowieso niet mee kan?

 29. hooj,
  had een paar vragen worden de honden wel in de gaten gehouden door camera of komt er af een toe een medewerker langs om alles te kijken dat het goed gaat. dit lijk me wel veiliger namelijk. en hebben jullie water bakken voor de hond. ik ga in juni mee met me hond en die verblijft in de kennels het is voor ons handiger dat ik hem in de kennel doe en als ik hem weer ophaal. tussen door niet langs ga.
  vriendelijke groet,
  Andreana

  • Hi Andreana, je kunt zelf regelmatig langs bij je hond maar als je dat niet wilt, zou je dat wellicht aan een van onze medewerkers aan boord kunnen vragen. Er zijn inderdaad waterbakken aanwezig bij de kennels. Fijne reis alvast!

 30. Beste Sandra,

  Wij gaan begin 2017 naar de familie in Schotland (IJmuiden – Newcastle) met de hond. Moeten we de hond apart inchecken in IJmuiden? Bij de Pet Travel Terms lees ik:
  “Voordat u met uw auto naar de check-in rijbanen in IJmuiden rijdt, dient u eerst met uw huisdier naar de balie in de
  terminal te gaan om de papieren van het huisdier te laten controleren.”
  Ik las bij een eerdere vraag dat dit niet geldt bij Duinkerken – Dover. Kun jij uitsluitsel geven?

  • Hallo Harold, in IJmuiden dien je inderdaad eerst met de hond in de terminal in te checken (die wordt daar gescand en de papieren worden gecheckt), daarna kunnen jullie zelf aan boord rijden. Veel plezier alvast!

 31. Wij denken er al jaren aan om met onze honden naar Schotland te gaan, het houd ons tegen omdat we niet bij de honden kunnen zijn en ze in een kennel moeten wat mijn honden niet gewend zijn. Wij zijn ooit naar Zweden geweest daar mocht de hond mee in de hut en mocht hij met ons buiten op het dek was superfijn . Zit het er in de toekomst in dat het op deze overtocht ook ooit kan dan bedoel ik IJmuiden – new castle. Ik zie namelijk dat het met een blinde geleide hond ook mag , zou fijn zijn als het met een gewone hond ook zou mogen.

  • Hallo Anita, op het moment is dat inderdaad niet mogelijk. Wellicht in de toekomst maar daar hebben we momenteel helaas nog geen inzicht in! Op dit moment kun je honden enkel meenemen als ze in een kennel of in jullie auto blijven tijdens de overtocht.

   Groeten, Sandra

 32. Beste Sandra

  Wij hebben het plan volgend jaar met de hond naar Schotland te gaan. Wij reizen met de motor en de hond, nu ja, het teckeltje zit voorop in een speciale hondenras. Wat zijn de mogelijkheden?

  Hoor het graag!

  • Hallo Monique, wat leuk! Ik raad dan aan om een kennel aan boord te boeken voor de hond, daar helpen we je natuurlijk graag mee. Laat het ons gerust weten als we je verder kunnen helpen.

   Groeten, Sandra

 33. Goede middag,Wij denken er aan ons hondje in 2017 mee te nemen naar Schotland. We zouden dan de boot nemen vanuit Ijmuiden en een kenneltje huren.
  Nu is het probleem alleen dat ons hondje wat verlatings angst heeft en mogelijk veel zal blaffen. Is dit een probleem of komt dit iedere dag voor met honden in jullie Kennels?
  Alvast vriendelijk bedankt!

  • Hallo Jessica, dat is vervelend! Het komt inderdaad vaker voor en in dat geval raden we aan om een reis te boeken met ons schip PRINCESS Seaways. Op KING Seaways zit de kennel namelijk naast een aantal hutten (wel met een deur ertussen) waardoor er overlast kan ontstaan. Bij PRINCESS Seaways zit de kennel verder weg van de hutten. Mochten we je kunnen helpen met het maken van een boeking op dit specifieke schip, dan helpen we je natuurlijk graag!

   Groeten, Sandra

 34. Hallo, a.s. zaterdag vertrekken wij om 10.00 uur vanuit Duinkerken met de boot naar Dover. De hond blijft in de auto, begrijpen wij. Dienen wij nog iets extra te doen om de hond te laten inchecken. Dienen wij hiervoor naar een speciale balie te gaan of gebeurt het inchecken van de hond gelijk met ons? Nog een vraagje…is het heel warm waar de camper dient te staan?

  • Hi Lidwien, leuk! Mijn hond vond het fantastisch in Engeland 🙂 Je hoeft niet apart in te checken met de hond, dit gebeurt gelijk met jullie. De camper komt op het autodek te staan, zolang het buiten niet extreem warm is, is dat op het autodek ook niet het geval. Een heel fijne reis toegewenst!

  • Hoe was uw ervaring met uw hond met de reis duinkerken naar dover? Ging het goed met uw hond? Wat heeft u voor een hond en heeft u misschien ook andere mensen met honden buggys/trollys/rugzak zien lopen? Ik heb namelijk begrepen dat er een gedoogbeleid is voor kleine hondjes. Klopt dat? Ik zit er namelijk heel erg mee dat ik mijn hondje alleen moet achterlaten in de auto. Ik hoop echter dat ze er geen issue van zullen maken dat ik een hondje van 4kg bij me heb in een hondenbuggy. Ook heb ik gelezen dat er een andere hond is overleden in de auto met de overtocht van duinkerken naar dover. De oude koppel heeft het nog steeds niet kunnen verwerken. Want met de eurotunnel is het ook niet mogelijk aangezien ik net een lpg g3/benzine auto heb aangeschaft. (stom stom) uiteraard als ik daarvan op de hoogte was, had ik dat nooit aangeschaft.

 35. Hallo
  Even een vraag wij gaan met de boot naar new castle
  De hond blijft in de auto stel dat het overdag heel warm is geweest
  Is het dan geen probleem voor de hond om in de auto te blijven we varen om 1800 uur en moeten we voordat we aanboord gaan dat melden dat er een hond mee gaat
  Vr gr helen

  • Hallo Helen, wat leuk dat jullie de overtocht met ons gaan maken. Het is zeker belangrijk om vooraf te melden dat er een hond meegaat, want de hond wordt ook ingecheckt. Je kunt de hond inderdaad in de auto laten overnachten maar je kunt ook een kennel voor de hond reserveren. Om te checken of deze nog beschikbaar is, kun je ons altijd even contacteren: 0255 – 54 6666

   Fijne reis alvast!
   Groeten, Sandra

 36. Ik zou graag een bezoek aan mijn dochter brengen die in Dublin woont. Doodgraag zou ik mijn hondje mee willen nemen, maar blijkbaar zijn er zo weinig mogelijkheden. Aangezien ik zonder auto reis is het nog moeilijker. Hebben jullie geen oplossing hiervoor? Als voetganger evt?
  Groetjes, Anita

  • Hallo Anita, helaas is het niet toegestaan voor voet-passagier om een huisdier mee te nemen. Je huisdier dient altijd mee te reizen in een auto, helaas! Ik hoop dat je een goede oplossing vindt zodat je jouw zus kunt bezoeken. Groeten, Sandra

 37. Wanneer de hond in de auto moet blijven tijdens de overtocht Calais – Dover mag ze gedurende de overtocht wel bezocht worden?

 38. wij zitten er aan te denken om naar schotland te gaan met de auto en hond. Nu hebben wij alleen een hele grote hond. Hoe groot zijn de kennels? En wat kost een kennel naar Edinburgh? Is het ook mogelijk om op deze route de hond in de auto te laten en zo ja, hoe vaak en hoe lang kan je dan naar hem toe?

 39. Wij gaan in augustus met de boot (Calais-Dover) naar Engeland. Als ik het goed begrijp moet onze hond dan in de auto blijven tijdens de overtocht. Mag er iemand bij haar in de auto blijven zitten?

  • Hallo Petra, wat een leuk vooruitzicht! Het klopt inderdaad dat de hond tijdens de overtocht in de auto dient blijven te zitten. Er mogen geen mensen in de auto blijven zitten tijdens de overtocht. Alvast een fijne reis gewenst!

   Groeten, Sandra

 40. Beste allen,

  Kun je ook te voet met de hond vanuit Calais naar Dover gaan? (Dus zonder auto). Ik zou dan zelf met zeiljacht de oversteek maken, hond kan dan met ferry mee.

  Hoor graag,

  Remko

  • Hallo Remko,

   In verband met de veiligheid zijn voetpassagiers helaas niet toegestaan op deze route. Je dient op deze route altijd te reizen inclusief een voertuig. Ik hoop dat dit een optie voor jullie is. Veel plezier met de zeilreis!

   Groeten, Sandra

 41. Wij hebben er voorgekozen om onze Lotte in de auto te laten, met de gedachte dat een eigen omgeving fijn is voor haar. Maar gelden dan dezelfde bezoek mogelijkheden?

  • Hallo Peter, ja hoor dat mag. Je kunt je melden bij het Guest Service Center aan boord, dan begeleid een van onze collega’s je naar de auto. Je mag je hond dan ook uitlaten op de ‘bak’ die aan boord staat, zodat ze haar behoefte kan doen. Alvast een fijne overtocht gewenst, ook voor Lotte!

   Groeten, Sandra

 42. Hallo, wij gaan van de zomer naar Newcastle met onze 2 honden. We hebben 2 kennels gereserveerd. Zijn er dekens oid aanwezig voor in de kennel, of moeten we zelf iets meenemen?

 43. Wat zijn de kosten voor vervoer in een van jullie kennels van ons boomertje in de periode 28-4-2016 tot 6-5-2016 ???

  Vriendelijke groet Erik Wiedijk.

  • Mijn zus woont in Poole en vertelde van te voren dat onze hond nergens mee naar binnen mocht in Engeland . Op jullie site zag ik dat dat wel mag dus het was afwachten!
   Helaas ( voor de hond en voor ons) heeft mijn zus gelijk en mag onze hond nu wij in Engeland zijn vrijwel nergens naar binnen!

   • Hallo Willem, wat vervelend! Mijn ervaring was zeker dat de hond vrijwel overal mee naar binnen mag. We zijn er zelf 2,5 week geweest en zijn vaak uit eten geweest (voornamelijk in pubs), waar de hond gewoon mee naar binnen mocht. Qua accommodatie hadden wij vooraf al hondvriendelijke accommdaties geboekt. Ik hoop dat jullie en de hond alsnog een leuke tijd hebben in Engeland!

    Groeten, Sandra

Geef een reactie