Bestemmingen

Op ons blog nemen we je mee naar de mooiste bestemmingen in Schotland en Engeland. De tofste steden, de mooiste natuurgebieden… Om het je makkelijk te maken, hebben we Schotland en Engeland alvast voor je opgedeeld in verschillende regio’s. Zo vind je snel jouw favoriete vakantiebestemming!

Newcastle

Onze favoriete Britse stad: Newcastle! De 7 bruggen over de Tyne, de gezellige Quayside, de toffe (gratis) musea en oneindig veel shopmogelijkheden. Newcastle has it all…

LEES MEER ▸

Schotland

Ons favoriete land: Schotland! Prachtige natuur, een vriendelijke bevolking, toffe steden… Schotland heeft het allemaal! We nemen je mee naar het mooiste van Schotland.

LEES MEER ▸

Engeland

Engeland biedt een enorme verscheidenheid aan landschappen: van de ruige kustlijn met de indrukwekkende krijtrotsen bij Dover, tot de glooiende, typisch Engelse countryside.

LEES MEER ▸

Edinburgh

Edinburgh, de hoofdstad van Schotland en een van de mooiste steden van Europa. De stad biedt een interessante mix van authentiek met een trendy vibe.

LEES MEER ▸

Highlands

De Highlands – misschien wel de mooiste regio van Schotland. Ruige natuur met uitgestrekte valleien, hoge bergen en natuurlijk de beroemde Highland Cow.

LEES MEER ▸

Loch Lomond

Loch Lomond & The Trossachs is een van de meest populaire regio’s voor een vakantie naar Schotland. Het landschap met meren en bergen wordt hier al wat ruiger, prachtig!

LEES MEER ▸

Zuid-Schotland

Het zuiden van Schotland is nog redelijk onontdekt, maar wat is het er mooi! Van de Schotse Borders tot Dumfries & Galloway, we showen je het mooiste van deze streek.

LEES MEER ▸

Schotse Eilanden

Op de Schotse eilanden heerst een aparte sfeer, het zal het ‘eilandgevoel’ wel zijn! We schrijven dan ook graag over de mooiste eilanden, van Skye tot de Shetland-eilanden.

LEES MEER ▸

Northumberland

Northumberland is een streek waar vaak snel doorheen gereden wordt. Maar maak er eens een stop. Het uitgestrekte, glooiende landschap wordt wel vergeleken met dat van Toscane.

LEES MEER ▸

Lake District

Maar er ligt een miniatuur Schotland in Engeland: het Lake District. Een absoluut paradijs voor liefhebbers van wandelen, dankzij de vele meren omringd door hoge bergen.

LEES MEER ▸

Yorkshire

Schitterend Yorkshire heeft ontzettend veel te bieden. Natuurwonder Malham Cove, de indrukwekkende Minster in York, de groene dalen van het Yorkshire Dales National Park…

LEES MEER ▸

Wales

Wales, een bijzonder stukje Engeland met een eigen taal en een bijzonder mooie natuur. Zo vind je er het nationaal park Snowdonia met als letterlijk hoogtepunt de berg Snowdon.

LEES MEER ▸

Cornwall

Cornwall, een tropisch stukje Engeland. Inclusief palmbomen! Cornwall wordt ook wel ‘de Engelse Rivièra’ genoemd. Geen wonder dat hier veel gezellige badplaatsen te vinden zijn.

LEES MEER ▸

Dorset

In Dorset vind je een schitterende kustlijn, zoals de Jurassic Coast. Het binnenland kenmerkt zich door de typisch Engelse ‘countryside’.

LEES MEER ▸

Devon

Ongerepte natuur, prachtige wandelingen en stranden waar je heerlijk kunt watersporten. Dat is Devon!

LEES MEER ▸

Sussex

Deze mooie regio in het zuiden van Engeland is gesplitst in East Sussex en West Sussex, en staat o.a. bekend om de schitterende kustlijn met krijtrotsen.

LEES MEER ▸

Kent

Kent wordt ook wel ‘de tuin van Engeland’ genoemd, maar deze mooie regio biedt veel meer: een indrukwekkende kustlijn, gezellige badplaatsen en prachtige kastelen!

LEES MEER ▸