Bestemmingen

Op ons blog nemen we je mee naar de mooiste bestemmingen in Schotland en Engeland. De tofste steden, de mooiste natuurgebieden… Om het je makkelijk te maken, hebben we Schotland en Engeland alvast voor je opgedeeld in verschillende regio’s. Zo vind je snel jouw favoriete vakantiebestemming!

Saltburn-by-the-Sea: neem de lift!

Saltburn-by-the-Sea heeft kliffen, een zandstrand ,een pier en een wel heel speciale lift, waardoor je zonder inspanningen van de stad tot bij het strand komt.

Het kustplaatsje Saltburn ligt ten noorden van de North York Moors, vlak bij Middlesborough en op een korte autorit van de bekende badstad Whitby aan de Yorkshire kust.

Saltburn dankt zijn bekendheid vandaag vooral aan zijn pier en zijn…lift! Om of een of andere reden zijn mensen aangetrokken door de mogelijkheid om, dankzij een pier, een eindje in zee te wandelen. Er zijn beroemde pieren, zoals die van Brighton en Eastbourne in Zuid-Engeland en die van Blackpool aan de Westkust. Sommige pieren zijn volgebouwd met bingohallen, een theater en eettentjes (fish & chips!). Die van Saltburn blinkt uit in soberheid en dat is ook niet mis.

Waterbalans

De pier van Saltburn ligt in het verlengde van de Cliff Lift, ook wel de Cliff Tramway genoemd (omdat hij als een tram over rails loopt). Laat dát de reden van je bezoek zijn.

De lift verbindt de stad boven op de klif met het strand beneden. Er zijn wel meer Britse kustplaatsjes waar je met een lift tot op het strand kunt, denk aan Broadstairs en Folkestone in Kent en de East en West Hill Lifts in Hastings in East Sussex, maar die van Saltburn is speciaal omdat ze een van de laatste liften is die werkt op het principe van de waterbalans. De twee liftcabines schuiven dus op en neer over de sporen onder het gewicht van het water dat ze al dan niet dragen. Daarom: voor je in de lift stapt, neem je best even de tijd om te kijken hoe ze werkt (de operator zit in het hutje bovenop de klif en je kunt bij hem binnenkijken) -een lesje natuurkunde!

Je kunt met twaalf tegelijk in zo’n ouderwets karretje en een ritje duurt maar enkele minuten. Kostprijs: 1,5 pond per traject., heerlijk nostalgisch gevoel inbegrepen.

Saltburn Cliff Tramway

Saltburn ligt zo’n 90 km (of een goed uur rijden) van de ferryterminal in Newcastle

WINTER FOODIE GUIDE

Wat zijn jouw favoriete Engelse gerechten tijdens de winter? 

Yorkshire pudding 

Dit noord-Engelse streekgerecht, bestaand uit een pannenkoekenbeslag met geroosterde groenten en vlees, lijkt op een pasteitje en is inmiddels bekend door het hele Verenigd Koninkrijk. Dit overheerlijke comfortfood is helemaal af met een uienjus en is perfect als bijgerecht. Zorg dat je de Yorkshire pudding niet overslaat tijdens jouw bezoek in het Verenigd Koninkrijk, want ze zijn nergens anders zó lekker.  

Afternoon Teas 

Wat is er mooier dan een ontspannen Afternoon Tea? De traditie van Afternoon Tea bestaat uit een lichte selectie sandwiches, scones en cakejes geserveerd met vers gezette thee.  

Geserveerd in tea rooms in het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten, is het geëvolueerd van zijn traditionele rol om de honger te stillen voor het diner tot een gezellige en feestelijke maaltijd met uw favoriete vrienden en familie om van te genieten op elk moment van de dag vanaf de lunch. 

Haggis  

De kans is aanwezig dat je nog nooit van dit typische Schotse gerecht hebt gehoord, laat staan dat je het ooit hebt gegeten. Je weet dus wat je te doen staat: op zoek naar haggis. Vroeger werd een schapenmaag gevuld met schapenlever, -longen en -hart, havermout, dierlijk vet en sterke specerijen. Tegenwoordig wordt de schapenmaag meestal vervangen met ander materiaal. Lekker met aardappelpuree en koolraap.  

Meat pies 

Hoewel ze overal ter wereld vleespasteitjes hebben, is de Britse variant de allerlekkerste. Deze hartige taart van bladerdeeg heeft als hoofdingrediënten meestal rundvlees of varkensvlees, aangevuld met groenten of aardappelen. Met een knapperige buitenkant en een smaakvolle binnenkant weet je dat een geslaagde meat pie te pakken hebt. Lekker als lunch, snack, bijgerecht of diner. 

Beef Wellington 

Een échte kerstklassieker, maar net zo lekker op andere winterse dagen. Dit pareltje van een gerecht bestaat uit een mals biefstuk dat ingesmeerd wordt met ganzenleverpasta en gehakte en gekruide paddenstoelen. Hierna wordt het opgerold in bladerdeeg. Het vereist wat oefening om het zelf te maken, dus zoek vooral een restaurant uit dat bekend staat om de lekkerste beef Wellington uit de regio

De 10 meest sfeervolle kerstmarkten in Engeland en Schotland

Ben jij dol op kerst en wil jij deze winter het magische kerstgevoel ervaren? Breng dan een bezoek aan een van de gezellige kerstmarkten in Engeland en Schotland. Geniet van warme glühwein en andere feestelijke lekkernijen en shop de leukste kerstcadeaus. We zetten graag 10 toffe kerstmarkten voor je op een rij. Welke kerstmarkt kies jij deze winter?

1. Edinburgh Christmas Market

De kerstmarkt in de Schotse hoofdstad Edinburgh is door National Geographic uitgeroepen tot de beste kerstmarkt in Europa en dat is niet voor niets. Op verschillende locaties verspreid over de stad van The Mound tot Princess Street en Princess Street Gardens, haal je je hart op bij de talrijke kraampjes. Bezoek de Schotse markt op Castle Street, rijd een rondje op de schaatsbaan in George Street en maak een ritje in het feestelijk verlichte reuzenrad op East Princess Street Gardens.

Wanneer? 25 november tot 3 januari

2. Glasgow Christmas Market

Op de geliefde kerstmarkten op St Enoch Square en St George Square in het centrum van de stad waan je jezelf in een levend kerstverhaal. Trakteer je jezelf op feestelijke kerstlekkernijen en geniet van het meest sfeervolle seizoen van het jaar. Ben je op zoek naar originele kerstcadeaus? Dan ga je zeker slagen bij een van de kleurrijke kraampjes met een ruime keuze aan geschenken en ambachtelijke producten.

Wanneer? 18 november tot 3 januari

3. Newcastle’s Christmas Markets

De kerstmarkten van Newcastle vind je op verschillende locaties van van Grey’s Monument tot Blackett Street en Northumberland Street. Snuif de kerstsfeer op en struin langs de meer dan 70 kraampjes die van alles verkopen. Staat kerstshoppen op jouw to-do list in Newcastle? Dan ben je op de juiste kerstmarkt beland. Klaar met shoppen? Schaats dan zeker nog even een rondje op de schaatsbaan in het Life Science Center.

Wanneer? 19 november tot 23 december

4. York St Nicholas Fair

Waan je in de Middeleeuwen en dwaal over de geplaveide Victoriaanse straten over de fantastische kerstmarkt van York. In sfeervol verlichte chalets vind je veel lokale producten van smaakvolle kazen en wijnen tot handgemaakte kunst. Zin in een feestelijke activiteit? Waag je dan aan een potje minigolf in kerststijl.

Wanneer? 17 november tot 23 december

5. Manchester Christmas markets

De kerstmarkten in Manchester zijn verspreid over de hele stad. Meer dan 300 kerstkraampjes en chalets laten jou letterlijk en figuurlijk proeven van de kerstsfeer. In de vele kraampjes gehuisvest in handgemaakte chalets vind je feestelijke cadeaus en de meest smaakvolle hapjes en drankjes zoals glühwein, braadworst en geroosterde kastanjes. Het hart van alle feestvreugde in Manchester is Albert Square.

Wanneer? 10 november tot 22 december

6. Londen Winter Wonderland

Tijdens de kerstperiode is Hyde Park omgetoverd tot Hyde Park Winter Wonderland. Een waar paradijs met een enorm aanbod aan feestelijke activiteiten. Wat dacht je van schaatsen op de grootste openluchtijsbaan in Groot-Brittannië, een bezoek aan een komische act in de Comedy Club of een ritje in het hoogste verplaatsbare reuzenrad ter wereld? Zeker weten dat jij in Winter Wonderland het ware kerstgevoel ervaart.

Wanneer? 18 november tot 2 januari

7. Bath Christmas Market

Volg jij het voorbeeld van een van de tienduizenden toeristen die elk jaar de traditionele kerstmarkt in Bath bezoekt? Meer dan 150 kraampjes, bieden jou een ruime keuze aan ambachtelijke producten van de hoogste kwaliteit. De pittoreske Georgische straatjes vormen een prachtig decor voor de populaire kerstmarkt die dit jaar voor de twintigste keer gehouden wordt.

Wanneer? 24 november tot 11 december.

8. Padstows Christmas Festival

Ben je dol op lekker eten? Dan is een bezoek aan de kerstmarkt van Padstow in het bruisende Cornwall een must. Beroemde chefkoks zoals Rick Stein, Nathan Outlaw en Paul Ainsworth trakteren jou samen met meer dan 60 andere culinaire experts op het beste van het beste uit de Britse keuken. Tijdens kookdemonstraties voorzien ze jou van inspiratie voor een smaakvol en origineel kerstdiner. Is dat alles nog niet genoeg? Moedig dan de kerstman-wannabes aan die racen voor het goede doel tijdens de Santa Fun Run. Plezier gegarandeerd!

Wanneer? 1 tot 4 december.

9. Rochester Christmas Market

Charles Dickens woonde vele jaren in Rochester en vond hier inspiratie voor zijn beroemde romans. De perfecte locatie om jou in hogere kerstsferen te brengen. De kerstmarkten van Rochester worden dan ook gehouden in de prachtige kasteeltuinen van het imposante Rochester Castle. Een heerlijke kerstmarkt waar het jou zeker lukt om die gewilde kerstcadeaus te scoren en jezelf te trakteren op een feestelijk hapje en drankje.

Wanneer? 26-27 november – 2, 3 en 4 december – 9, 10 en 11 december.

10. Canterbury Christmas Market

De Whitefriars kerstmarkt in Canterbury is dé reden om Canterbury tijdens de kerstperiode te bezoeken. Het Whitefriars winkelcentrum wordt omgetoverd tot een ware kerstmarkt met meer dan veertig kraampjes. Struin rond langs de vele kraampjes en scoor de leukste kerstcadeaus voor het thuisfront. Genoeg van al het shoppen? Trakteer jezelf dan op een glaasje warme glühwein of een beker met warme chocolademelk en geniet van het ware kerstgevoel.

Wanneer? 11 november tot 24 december.

Wil jij ook een van deze sfeervolle kerstmarkten in Engeland of Schotland bezoeken? Boek dan nu je overtocht met DFDS naar Winter Wonderland en geniet met vrienden of familie van de uitstekende service aan boord.

7 plekken in het Verenigd Koninkrijk die in de herfst bijzonder mooi zijn

In het najaar biedt het Verenigd Koninkrijk een ontspannende vakantie in alle soorten en maten. Je kunt er je hart ophalen aan de adembenemende ongerepte natuur, de prachtige omgeving en het schilderachtige uitzicht op de karakteristieke herfstlandschappen.  

In de herfst zijn hotels vaak goedkoper dan in het hoogseizoen. Dus of je nu kiest voor een budgetcamping, een hostel of een stijlvol hotel in het stadscentrum: de keuze is aan jou! 

Dit zijn onze favoriete plaatsen in het Verenigd Koninkrijk die je dit najaar kunt bezoeken om de sfeervolle kustpaden, de buitengewone meren en het platteland te ontdekken.  

1. Het Lake District 

Breng deze herfst een bezoek aan het populaire Unesco-werelderfgoed voor prachtige uitzichten over het meer en de bergen in het Lake District. De regio is gelegen in het gelijknamige nationaal park dat zich in het noordwesten van Engeland bevindt. 

Hier kun je van uiteenlopende dingen genieten, van een wandeling met de hond door het uitgestrekte landschap tot spectaculaire boottochten, en jezelf trakteren op een afternoon tea in de vele cafés en restaurants. Er zijn tal van restaurants en pubs waar je buiten kunt zitten met een glas bier of wijn, terwijl je de Old Man of Coniston beklimt. 

2. New Forest 

Reis naar het nationaal park New Forest en bewonder de betoverende uitzichten. Je kunt uit verschillende wandelroutes kiezen, maar wij raden de wandelpaden bij Bolderwood aan, waar je van de spectaculaire kleuren van de beuken en eiken kunt genieten. Een andere aanrader is de Blackwater Tall Trees Trail, waar je een verzameling bomen uit de hele wereld kunt vinden. 

Als het gaat om spectaculaire landschappen en prachtige kleuren, is een herfstbezoek aan New Forest moeilijk te overtreffen. Je kunt er niet alleen van de geweldige kleurentaferelen genieten, maar ook iets bijzonders op de bosbodem ontdekken: eikels. Daarnaast is het mogelijk dat je in het bos ronddwalende wilde zwijnen tegenkomt. Deze wilde zwijnen nemen deel aan de jaarlijkse voedering, een traditie die honderden jaren teruggaat. De wilde zwijnen behoren tot de grote grazers van het bos en worden uitgezet om zich aan de gevallen eikels tegoed te doen. In tegenstelling tot andere dieren, zijn eikels voor wilde zwijnen niet giftig. 

3. Edinburgh 

De herfst is niet alleen in het bos te bewonderen, maar ook in deze geweldige steden! Geniet in Edinburgh van het stadsleven en struin door de straten. Verwen jezelf tijdens het wandelen met een warm drankje of bezoek een pub voor een heerlijke stevige maaltijd met een typisch Schotse flair.  

We raden aan om tijdens je wandeling een bezoek te brengen aan Princes Street Gardens. Dit park strekt zich uit tussen het Edinburgh Castle aan de Royal Mile en Princes Street, de belangrijkste winkelstraat van Edinburgh. De Royal Botanic Garden Edinburgh is ook prachtig in de herfst (net als in elk ander seizoen!) 

4. De Cairngorms 

De Cairngorms is een bergketen in het noordoosten van Schotland. Hier kun je terecht voor een onvergetelijke vakantie voor jong en oud. Naast de prachtige fiets- en wandelroutes door het landschap, zijn er ook spannende outdooractiviteiten en watersporten mogelijk rondom de meren. Vooral in de herfst ziet het landschap eruit als dat uit een sprookjesboek. Bezoek het Dark Sky Park en ervaar een van de helderste sterrenhemels ter wereld. Ontdek hier meer over het Cairngorms National Park:  

5. The Enchanted Forest: het Schotse lichtfestival in het bos  

In oktober 2022 vindt in Pitlochry opnieuw de favoriete geluids- en lichtshow van Schotland plaats. Tijdens een bezoek aan The Enchanted Forest word je meegevoerd naar een unieke en inspirerende plek, waar mensen van alle leeftijden echt kunnen samenkomen om met elkaar te communiceren en het bos als een wonderlijke speeltuin te ervaren.  

Met het prachtige Faskally Wood als natuurlijke achtergrond beleef je een geluids- en lichtshow die buitengewoon magisch is. 

Laat je fantasie de vrije loop met de schitterende visuele effecten en het innovatieve design, terwijl je het prachtige herfstbos Faskally Forest van Forestry & Land Scotland in de buurt van Pitlochry verkent. 

6. Glenfinnanviaduct, Fort William 

Het Glennfinnanviaduct is de afgelopen tien jaar voor de vele reizigers naar Schotland een populaire hotspot geworden. Het viaduct ligt in het westen van Schotland, op ongeveer 30 km van Fort William. Deze plek komt je waarschijnlijk wel bekend voor. Het is namelijk de beroemde brug uit de roman van J. K. Rowling, waarover Harry Potter en zijn vrienden in de Zweinsteinexpress rijden.  

Ook voor niet-tovenaarsleerlingen is het Glenfinnanviaduct een Schotse bezienswaardigheid die niet mag worden gemist. Vooral in de herfst straalt het uitzicht op het viaduct, de omringende bergen, meren en rood-koperbruine bossen een magisch gevoel uit.  

7. Isle of Skye: ontdek het noorderlicht 

Het eiland Skye is een van de bekendste bestemmingen in Schotland. Helaas betekent dit dat het in de zomermaanden erg druk is op het eiland. Omzeil de drukte en bezoek Skye in de herfst om een van ’s werelds meest verbazingwekkende natuurverschijnselen mee te maken: het noorderlicht. Ga naar het schiereiland Trotternish in het noordelijkste punt van Skye, waar je de grootste kans maakt om het noorderlicht te zien. 

Overdag kun je je wandelschoenen aantrekken en over afgelegen witte stranden wandelen, bijvoorbeeld bij Torrin of langs de idyllische oevers van Loch Dunvegan. Als het wat frisser wordt, kun je jezelf trakteren op een lunch met verse zeevruchten in een van de uitstekende plaatselijke restaurants. Het Loch Bay Restaurant staat bekend om zijn kokkels, mosselen en inktvisbouillon. 

MiniCruise naar Newcastle

Met DFDS MiniCruises naar Newcastle in Noord-Engeland kan je veel beleven in slechts een paar dagen. Als je op zoek bent naar een korte vakantie, is dit perfect! Wij vertellen je wat onze MiniCruises zo populair maakt en waarom ze de ideale korte vakantie zijn voor onvergetelijke herinneringen!

Maar wat is een MiniCruise precies?

Een comfortabele hut, lekker eten, keuze uit verschillende bars en fantastisch entertainment zijn allemaal ingrediënten voor een ontspannen reis. Met onze ferry van IJmuiden naar Newcastle begint de vakantie al aan boord. Bij een MiniCruise boek je een heen- en terugreis, een hut en de bus tickets voor de transfer van de haven naar het stadscentrum in Newcastle en terug.

Jouw MiniCruise

Dag 1– Je reis begint met inchecken van 14:00 tot uiterlijk 16:45 uur bij de Felison Terminal in IJmuiden. Van daaruit ga je aan boord van onze cruiseferry. Nadat je hebt ingecheckt, kun je je bagage in je hut opbergen. Nu is het tijd om onze faciliteiten aan boord te ontdekken – je hebt de keuze uit verschillende bars, restaurants en live entertainment. Voor een bijzondere avond raden wij ons à la carte restaurant aan. Wil je een ruime keuze uit verschillende gerechten? Kies dan ons buffetrestaurant Explorers Kitchen. En vergeet niet onze Duty Free shop te bezoeken, waar je een breed aanbod aan duty free producten van bekende merken kunt kopen. Geniet van de middag en avond aan boord voordat je in Newcastle aan komt.

Dag 2 – Je ochtend begint. De ferry bevindt zich al in Britse wateren en je ziet het kustlandschap met zijn typische Engelse huizen. Je komt rond 09.15 uur aan in de haven waar de bustransfer naar het centrum al op je staat te wachten.

In vijftien minuten bereik je het centrum van Newcastle bij het treinstation. Van daaruit kun je gemakkelijk naar het centrum van de stad. Grey’s Monument ligt in het centrum van de stad en is een goede ontmoetingsplaats als je met meerdere mensen reist. Om de omgeving te voet te verkennen, raden we de Quayside aan. The Quayside is een levendig riviergebied aan de rivier de Tyne, waar ook de beroemde Gateshead Millennium Bridge staat. Hieronder in de tekst hebben we wat tips en ideeën voor de besteding van je middag. Na je stadsverkenning en een boeiende dag in Newcastle kun je rond 14:45 en 15:45 bij de DFDS-halte naar de cruiseferry terugkeren. 

Dag 3 – Na een geslaagde trip beginnen de laatste uren op de ferry. Geniet van de laatste momenten aan boord en trakteer jezelf op een uitgebreid ontbijt in Explorer’s Kitchen. Hierna is het tijd om weer van boord te gaan. Rond 10.00 uur komt de ferry aan in de haven van IJmuiden.

Plan nu jouw MiniCruise naar Newcastle! Vooral populaire vertrekdagen zijn vrijdag en zaterdag. Als je goedkoop wilt reizen, kies dan een vertrek dag tussen zondag en woensdag om de beste prijs te krijgen.

Over onze faciliteiten aan boord

Hutten aan boord

Je kunt kiezen uit verschillende soorten hutten, afhankelijk van je voorkeur.  Of je nu op zoek bent naar luxe in een ruime suite met een tweepersoonsbed, je trouwe viervoeter mee aan boord wilt nemen, of op zoek bent naar een budgetoptie, er is een hut die op je wacht. Hier vind je meer informatie over onze hutten.

Restaurants en Bars an Boord

Tijdens je minicruise kun je genieten van alle voorzieningen en faciliteiten aan boord. Van een bekroond gastronomisch restaurant, North Sea Bistro, tot een Sky Bar op het bovenste buitendek met live entertainment en een bioscoop, er is genoeg aan boord om je vakantie op gang te brengen. Er is zelfs een Kid’s Club om je kleintjes te vermaken terwijl jullie vertrekken.

Hier is een overzicht:

  • North Sea Bistro
  • Explorers Kitchen
  • Coffee Crew Café
  • Navigators Pub + Live-entertainment
  • Columbus Club + Live-entertainment
  • Compass Bar
  • Sky Bar

Vermaak en winkelen aan boord

Ook tijdens de overtocht wordt voor amusement gezorgd, zodat je je vakantie zo goed mogelijk kunt beginnen. Ben je de juiste kleren of cosmetica vergeten? Je vindt zeker wat je zoekt in de duty-free winkel. Bezoek onze bioscoop met de nieuwste speelfilms of breng de tijd door met air hockey. Als je met kinderen reist, zijn er speelruimtes en animatie voor de kleintjes om lekker te spelen en plezier te maken. 

Hier is een overzicht:

  • 100m² Duty Free Store
  • ORCA Wildlife Watch (alleen op KING Seaways)
  • Bioscoop + Snacks & Popcorn
  • Jack’s schattenjacht voor kinderen
  • Kinderclub
  • Spelletjesruimte met air hockey, racespelletjes en meer
  • Massagestoelen

21 plekken in het Verenigd Koninkrijk om te ontdekken in 2021

Lake district

Of je nu de ferry van IJmuiden naar Newcastle neemt of de ferry naar Dover in het zuiden, het Verenigd Koninkrijk heeft heel veel mooie plekken om te ontdekken. Om je inspiratie te geven en je te helpen bij het plannen van je vakanties voor 2021, hebben we 21 bestemmingen op een rij gezet om te bezoeken in 2021. Neem hieronder een kijkje! 

1.Het Lake District 

Lake District National Park ligt in het zuidoosten van Cumbria, het is een van de mooiste natuurgebieden van het Verenigd Koninkrijk. Zoals je waarschijnlijk aan de naam kunt zien, is het Lake District gevuld met meren, prachtige bergketens, groene heuvels en een hele hoop kleine dorpjes om te verkennen. 

Lake district

2. Corfe Castle 

Breng een bezoek aan dit meer dan achtduizend jaar oud Engels dorpje en de iconisch kasteelruïne van de Engelse burgeroorlog in 1639 – 1659. Vanaf het kasteel kun je genieten van mooie uitzichten over het omliggende landschap. 

Corfe Castle

3. De Cotswolds 

De Cotswolds is in 1966 uitgeroepen tot Area of Outstanding Natural Beauty, en als je er bent zul je begrijpen waarom! Je vindt er tal van idyllische plaatsjes, schilderachtige plaatsen en prachtige dorpen.   

Cotswolds

4. Bath 

Deze oude Romeinse kuuroordplaats heeft nog steeds zichtbare kenmerken uit de Romeinse tijd. Het oude UNESCO World Heritage stadje is gemakkelijk te voet te verkennen. Breng een bezoekje aan de Romeinse baden en dompel jezelf onder in de geschiedenis van deze bijzondere plek. 

Bath

5. Wye Valley 

De Wye Valley is een Area of Outstanding Natural Beauty en het adembenemende landschap strekt zich uit over de grens tussen Engeland en Wales. Het is een ideaal gebied voor rustige boottochten, spannende wandelingen of uitstapjes in prachtige bossen.

Wye Valley

6. Outer Hebrides 

De Outer Hebrides zijn een groep eilanden voor de westkust van Schotland. Wanneer je op deze eilanden aankomt, voelt het werkelijk alsof je aan alles bent ontsnapt. Ontdek de ongerepte kusten, het platteland, fascinerende geschiedenis en unieke eilandculturen. 

Outer Hebrides

7. Kent Downs 

De Kent Downs is een Area of Outstanding Natural Beauty in Kent dat loopt van Sevenoaks tot aan de kust. Het is een prachtig landschap dat bestaat uit oeroude bossen, landbouwgrond, wilde bloemen, rivieren en veel heuvels. Er zijn talloze wandelroutes, sommige via de North Downs Way of historische pelgrimsroutes naar de stad Canterbury, evenals mooie dorpjes om te stoppen voor welverdiend lokaal biertje. 

Kent Downs

8. Loch Awe 

Loch Awe is het langste zoetwatermeer van Schotland en strekt zich uit over 25 mijlen door het adembenemende Highland-landschap. De bergen en glens die Loch Awe omringen zijn perfect voor wandelen en fietsen. Ontdek rivieren, watervallen, heidevelden en bossen. Of wat dacht je van het water opgaan? Loch Awe is wereldberoemd om zijn visserij.  

Loch Awe

9. Peak District 

Het Peak District is een van Engelands mooiste natuurgebieden. Het is hier een paradijs voor wandelaars en klimmers en er zijn rotspartijen waar zelfs beginners zonder enige hulp op kunnen klimmen. Wil jij juist wat meer uitdaging? Er zijn wandelpaden voor elk niveau.  

Peak District

10. Isles of Scilly 

Deze 5 eilanden liggen voor de kust van Cornwall en staan​​ in de zomer bekend als het tropische paradijs van de provincie. Je vindt hier witte stranden, palmbomen en als je geluk hebt, kun je dolfijnen spotten voor de kustlijn. Eén ding hebben alle vijf de eilanden gemeen: de natuur is de trekpleister. Wandel- en fietsroutes vind je overal, maar ook duiken, kajakken, suppen en vogels spotten zijn populaire activiteiten. 

Isles of Scilly

11. Duncansby Head en John o’Groats 

John o’Groats staat bekend als de noordoostelijke deel van het Britse vasteland en het kleine dorp is erg populair bij toeristen. Het echte noordoostelijke punt ligt echter vlakbij Duncansby Head, Duncansby Stacks. Je kunt hier alleen te voet komen via een prachtige kustwandeling. De wandeling duurt ongeveer een half uur en kan soms best steil zijn maar eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht!  

Duncansby Head en John o’Groats

12. Sgwd Henrhyd (Henrhyd Falls) 

In Wales, aan de westelijke rand van de Brecon Beacons Nationaal Park, bevindt zich de hoogste waterval van het zuiden. De wandeling naar de waterval is steil en kan glad zijn maar is zeker de moeite waard. Een echte must als je in Wales bent. Vergeet je wandelschoenen niet!  

Sgwd Henrhyd (Henrhyd Falls)

13. Whitby Abbey 

De ruïnes van Whitby Abbey behoren tot de meest historische bezienswaardigheden van Noord-Yorkshire. Je kunt de ruïnes bezoeken door de 199 treden te bewandelen en tegelijk van een mooi uitzicht over het stadje te genieten. En wist je dat het bekende verhaal van Dracula is ontstaan in Whitby? Als je van griezelen houdt, ontdek dan het Dracula verhaal en de connectie met Whitby met de Dracula Experience Tour. Zeker een aanrader! 

Whitby Abbey

14. Hadrian’s Wall 

Hadrian’s Wall is in 1987 door Unesco uitgeroepen tot onderdeel van de Werelderfgoedlijst en dat is geheel terecht. De resten van de Romeinse muur loopt van de plaats Carlisle naar Wallsend, een dorp vlakbij Newcastle. De muur is op verschillende plaatsen nog in zeer goede staat. Het is zeker de moeite waard om een wandeling langs een deel van de muur te maken!  

Hadrian’s Wall

15. Durham Castle & Durham Cathedral  

Deze historische stad in Noord-Engeland is vooral bekend om de indrukwekkende kathedraal en als decor van Harry Potter en Downton Abbey. Beklim de kathedraal voor een prachtig uitzicht over de stad. Zowel het kasteel als de kathedraal staan sinds 1986 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.  

Durham Castle & Durham Cathedral

16. Cairngorms National Park 

Het Cairngorms National Park is gelegen in het hart van de Schotse hooglanden en is gekozen in de top 20 van plaatsen in de wereld die je zeker moet bezoeken. Het grootste nationale park van het Schotland biedt veel activiteiten, waaronder watersporten, wintersporten, speuren naar wild en enkele fantastische wandelpaden en fietsroutes. Of je nu in een luxe boetiekhotel wilt verblijven of onder de sterren wilt slapen, de mogelijkheden in het Cairngorms National Park zijn eindeloos. 

Cairngorms National Park

17. Stonehenge  

De mystieke steencirkels bij Wiltshire, Engeland, inspireren al decennia lang bezoekers van over de hele wereld. In het bezoekerscentrum en museum kom je ook alles te weten over de manier waarop mensen 4.500 jaar geleden leefden en kun je archeologische vondsten bewonderen. 

Stonehenge

18. Jurassic Coast 

De prachtige Jurassic Coast, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, strekt zich uit over 150 km in het zuiden van Engeland. De Jurassic Joast dankt zijn naam aan geologische vondsten die hier in de regio zijn ontdekt en nog steeds worden gevonden. Ontdek idyllische kleine dorpjes, kastelen en unieke kuststroken. 

Jurassic Coast

19. New Forest National Park 

Het National Forest National Park, gelegen in het hart van Engeland, strekt zich uit over delen van Derbyshire, Leicestershire en Staffordshire en verbindt de oeroude bossen van Charnwood en Needwood. Geniet van een ontspannende wandeling door eindeloze bossen, wilde heidevelden en ontdek pony’s, runderen en schapen die door het landschap zwerven. 

New Forest National Park

20. Alnwick Castle 

Het kasteel aan de Schotse grens is een absolute aanrader, zeker voor filmliefhebbers. Enkele grote blockbusters zoals Robin Hood, de serie Downton Abbey en Harry Potter werden hier gefilmd. In de Harry Potter filmreeks diende het als filmlocatie voor de beroemde Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. 

Alnwick Castle

21. St. Michaels Mount 

Het kleine eiland St. Michaels Mount ligt net voor de zuidkust van Engeland. In het midden troont het adembenemende kasteel dat bezocht kan worden. Hier kun je de tropische tuin en het paleiscomplex bewonderen en een goed inzicht krijgen in het eilandleven. Je kunt het eiland bereiken via een steiger bij eb en per boot bij vloed.  

St. Michaels Mount

Newcastle

Onze favoriete Britse stad: Newcastle! De 7 bruggen over de Tyne, de gezellige Quayside, de toffe (gratis) musea en oneindig veel shopmogelijkheden. Newcastle has it all…

LEES MEER ▸

Schotland

Ons favoriete land: Schotland! Prachtige natuur, een vriendelijke bevolking, toffe steden… Schotland heeft het allemaal! We nemen je mee naar het mooiste van Schotland.

LEES MEER ▸

Engeland

Engeland biedt een enorme verscheidenheid aan landschappen: van de ruige kustlijn met de indrukwekkende krijtrotsen bij Dover, tot de glooiende, typisch Engelse countryside.

LEES MEER ▸

Edinburgh

Edinburgh, de hoofdstad van Schotland en een van de mooiste steden van Europa. De stad biedt een interessante mix van authentiek met een trendy vibe.

LEES MEER ▸

Highlands

De Highlands – misschien wel de mooiste regio van Schotland. Ruige natuur met uitgestrekte valleien, hoge bergen en natuurlijk de beroemde Highland Cow.

LEES MEER ▸

Loch Lomond

Loch Lomond & The Trossachs is een van de meest populaire regio’s voor een vakantie naar Schotland. Het landschap met meren en bergen wordt hier al wat ruiger, prachtig!

LEES MEER ▸

Zuid-Schotland

Het zuiden van Schotland is nog redelijk onontdekt, maar wat is het er mooi! Van de Schotse Borders tot Dumfries & Galloway, we showen je het mooiste van deze streek.

LEES MEER ▸

Schotse Eilanden

Op de Schotse eilanden heerst een aparte sfeer, het zal het ‘eilandgevoel’ wel zijn! We schrijven dan ook graag over de mooiste eilanden, van Skye tot de Shetland-eilanden.

LEES MEER ▸

Northumberland

Northumberland is een streek waar vaak snel doorheen gereden wordt. Maar maak er eens een stop. Het uitgestrekte, glooiende landschap wordt wel vergeleken met dat van Toscane.

LEES MEER ▸

Lake District

Maar er ligt een miniatuur Schotland in Engeland: het Lake District. Een absoluut paradijs voor liefhebbers van wandelen, dankzij de vele meren omringd door hoge bergen.

LEES MEER ▸

Yorkshire

Schitterend Yorkshire heeft ontzettend veel te bieden. Natuurwonder Malham Cove, de indrukwekkende Minster in York, de groene dalen van het Yorkshire Dales National Park…

LEES MEER ▸

Wales

Wales, een bijzonder stukje Engeland met een eigen taal en een bijzonder mooie natuur. Zo vind je er het nationaal park Snowdonia met als letterlijk hoogtepunt de berg Snowdon.

LEES MEER ▸

Cornwall

Cornwall, een tropisch stukje Engeland. Inclusief palmbomen! Cornwall wordt ook wel ‘de Engelse Rivièra’ genoemd. Geen wonder dat hier veel gezellige badplaatsen te vinden zijn.

LEES MEER ▸

Dorset

In Dorset vind je een schitterende kustlijn, zoals de Jurassic Coast. Het binnenland kenmerkt zich door de typisch Engelse ‘countryside’.

LEES MEER ▸

Devon

Ongerepte natuur, prachtige wandelingen en stranden waar je heerlijk kunt watersporten. Dat is Devon!

LEES MEER ▸

Sussex

Deze mooie regio in het zuiden van Engeland is gesplitst in East Sussex en West Sussex, en staat o.a. bekend om de schitterende kustlijn met krijtrotsen.

LEES MEER ▸

Kent

Kent wordt ook wel ‘de tuin van Engeland’ genoemd, maar deze mooie regio biedt veel meer: een indrukwekkende kustlijn, gezellige badplaatsen en prachtige kastelen!

LEES MEER ▸