7 plekken in het Verenigd Koninkrijk die in de herfst bijzonder mooi zijn

In het najaar biedt het Verenigd Koninkrijk een ontspannende vakantie in alle soorten en maten. Je kunt er je hart ophalen aan de adembenemende ongerepte natuur, de prachtige omgeving en het schilderachtige uitzicht op de karakteristieke herfstlandschappen.  

In de herfst zijn hotels vaak goedkoper dan in het hoogseizoen. Dus of je nu kiest voor een budgetcamping, een hostel of een stijlvol hotel in het stadscentrum: de keuze is aan jou! 

Dit zijn onze favoriete plaatsen in het Verenigd Koninkrijk die je dit najaar kunt bezoeken om de sfeervolle kustpaden, de buitengewone meren en het platteland te ontdekken.  

1. Het Lake District 

Breng deze herfst een bezoek aan het populaire Unesco-werelderfgoed voor prachtige uitzichten over het meer en de bergen in het Lake District. De regio is gelegen in het gelijknamige nationaal park dat zich in het noordwesten van Engeland bevindt. 

Hier kun je van uiteenlopende dingen genieten, van een wandeling met de hond door het uitgestrekte landschap tot spectaculaire boottochten, en jezelf trakteren op een afternoon tea in de vele cafés en restaurants. Er zijn tal van restaurants en pubs waar je buiten kunt zitten met een glas bier of wijn, terwijl je de Old Man of Coniston beklimt. 

2. New Forest 

Reis naar het nationaal park New Forest en bewonder de betoverende uitzichten. Je kunt uit verschillende wandelroutes kiezen, maar wij raden de wandelpaden bij Bolderwood aan, waar je van de spectaculaire kleuren van de beuken en eiken kunt genieten. Een andere aanrader is de Blackwater Tall Trees Trail, waar je een verzameling bomen uit de hele wereld kunt vinden. 

Als het gaat om spectaculaire landschappen en prachtige kleuren, is een herfstbezoek aan New Forest moeilijk te overtreffen. Je kunt er niet alleen van de geweldige kleurentaferelen genieten, maar ook iets bijzonders op de bosbodem ontdekken: eikels. Daarnaast is het mogelijk dat je in het bos ronddwalende wilde zwijnen tegenkomt. Deze wilde zwijnen nemen deel aan de jaarlijkse voedering, een traditie die honderden jaren teruggaat. De wilde zwijnen behoren tot de grote grazers van het bos en worden uitgezet om zich aan de gevallen eikels tegoed te doen. In tegenstelling tot andere dieren, zijn eikels voor wilde zwijnen niet giftig. 

3. Edinburgh 

De herfst is niet alleen in het bos te bewonderen, maar ook in deze geweldige steden! Geniet in Edinburgh van het stadsleven en struin door de straten. Verwen jezelf tijdens het wandelen met een warm drankje of bezoek een pub voor een heerlijke stevige maaltijd met een typisch Schotse flair.  

We raden aan om tijdens je wandeling een bezoek te brengen aan Princes Street Gardens. Dit park strekt zich uit tussen het Edinburgh Castle aan de Royal Mile en Princes Street, de belangrijkste winkelstraat van Edinburgh. De Royal Botanic Garden Edinburgh is ook prachtig in de herfst (net als in elk ander seizoen!) 

4. De Cairngorms 

De Cairngorms is een bergketen in het noordoosten van Schotland. Hier kun je terecht voor een onvergetelijke vakantie voor jong en oud. Naast de prachtige fiets- en wandelroutes door het landschap, zijn er ook spannende outdooractiviteiten en watersporten mogelijk rondom de meren. Vooral in de herfst ziet het landschap eruit als dat uit een sprookjesboek. Bezoek het Dark Sky Park en ervaar een van de helderste sterrenhemels ter wereld. Ontdek hier meer over het Cairngorms National Park:  

5. The Enchanted Forest: het Schotse lichtfestival in het bos  

In oktober 2022 vindt in Pitlochry opnieuw de favoriete geluids- en lichtshow van Schotland plaats. Tijdens een bezoek aan The Enchanted Forest word je meegevoerd naar een unieke en inspirerende plek, waar mensen van alle leeftijden echt kunnen samenkomen om met elkaar te communiceren en het bos als een wonderlijke speeltuin te ervaren.  

Met het prachtige Faskally Wood als natuurlijke achtergrond beleef je een geluids- en lichtshow die buitengewoon magisch is. 

Laat je fantasie de vrije loop met de schitterende visuele effecten en het innovatieve design, terwijl je het prachtige herfstbos Faskally Forest van Forestry & Land Scotland in de buurt van Pitlochry verkent. 

6. Glenfinnanviaduct, Fort William 

Het Glennfinnanviaduct is de afgelopen tien jaar voor de vele reizigers naar Schotland een populaire hotspot geworden. Het viaduct ligt in het westen van Schotland, op ongeveer 30 km van Fort William. Deze plek komt je waarschijnlijk wel bekend voor. Het is namelijk de beroemde brug uit de roman van J. K. Rowling, waarover Harry Potter en zijn vrienden in de Zweinsteinexpress rijden.  

Ook voor niet-tovenaarsleerlingen is het Glenfinnanviaduct een Schotse bezienswaardigheid die niet mag worden gemist. Vooral in de herfst straalt het uitzicht op het viaduct, de omringende bergen, meren en rood-koperbruine bossen een magisch gevoel uit.  

7. Isle of Skye: ontdek het noorderlicht 

Het eiland Skye is een van de bekendste bestemmingen in Schotland. Helaas betekent dit dat het in de zomermaanden erg druk is op het eiland. Omzeil de drukte en bezoek Skye in de herfst om een van ’s werelds meest verbazingwekkende natuurverschijnselen mee te maken: het noorderlicht. Ga naar het schiereiland Trotternish in het noordelijkste punt van Skye, waar je de grootste kans maakt om het noorderlicht te zien. 

Overdag kun je je wandelschoenen aantrekken en over afgelegen witte stranden wandelen, bijvoorbeeld bij Torrin of langs de idyllische oevers van Loch Dunvegan. Als het wat frisser wordt, kun je jezelf trakteren op een lunch met verse zeevruchten in een van de uitstekende plaatselijke restaurants. Het Loch Bay Restaurant staat bekend om zijn kokkels, mosselen en inktvisbouillon. 




Geef een reactie