MiniCruise naar Newcastle

Met DFDS MiniCruises naar Newcastle in Noord-Engeland kan je veel beleven in slechts een paar dagen. Als je op zoek bent naar een korte vakantie, is dit perfect! Wij vertellen je wat onze MiniCruises zo populair maakt en waarom ze de ideale korte vakantie zijn voor onvergetelijke herinneringen!

Maar wat is een MiniCruise precies?

Een comfortabele hut, lekker eten, keuze uit verschillende bars en fantastisch entertainment zijn allemaal ingrediënten voor een ontspannen reis. Met onze ferry van IJmuiden naar Newcastle begint de vakantie al aan boord. Bij een MiniCruise boek je een heen- en terugreis, een hut en de bus tickets voor de transfer van de haven naar het stadscentrum in Newcastle en terug.

Jouw MiniCruise

Dag 1– Je reis begint met inchecken van 14:00 tot uiterlijk 16:45 uur bij de Felison Terminal in IJmuiden. Van daaruit ga je aan boord van onze cruiseferry. Nadat je hebt ingecheckt, kun je je bagage in je hut opbergen. Nu is het tijd om onze faciliteiten aan boord te ontdekken – je hebt de keuze uit verschillende bars, restaurants en live entertainment. Voor een bijzondere avond raden wij ons à la carte restaurant aan. Wil je een ruime keuze uit verschillende gerechten? Kies dan ons buffetrestaurant Explorers Kitchen. En vergeet niet onze Duty Free shop te bezoeken, waar je een breed aanbod aan duty free producten van bekende merken kunt kopen. Geniet van de middag en avond aan boord voordat je in Newcastle aan komt.

Dag 2 – Je ochtend begint. De ferry bevindt zich al in Britse wateren en je ziet het kustlandschap met zijn typische Engelse huizen. Je komt rond 09.15 uur aan in de haven waar de bustransfer naar het centrum al op je staat te wachten.

In vijftien minuten bereik je het centrum van Newcastle bij het treinstation. Van daaruit kun je gemakkelijk naar het centrum van de stad. Grey’s Monument ligt in het centrum van de stad en is een goede ontmoetingsplaats als je met meerdere mensen reist. Om de omgeving te voet te verkennen, raden we de Quayside aan. The Quayside is een levendig riviergebied aan de rivier de Tyne, waar ook de beroemde Gateshead Millennium Bridge staat. Hieronder in de tekst hebben we wat tips en ideeën voor de besteding van je middag. Na je stadsverkenning en een boeiende dag in Newcastle kun je rond 14:45 en 15:45 bij de DFDS-halte naar de cruiseferry terugkeren. 

Dag 3 – Na een geslaagde trip beginnen de laatste uren op de ferry. Geniet van de laatste momenten aan boord en trakteer jezelf op een uitgebreid ontbijt in Explorer’s Kitchen. Hierna is het tijd om weer van boord te gaan. Rond 10.00 uur komt de ferry aan in de haven van IJmuiden.

Plan nu jouw MiniCruise naar Newcastle! Vooral populaire vertrekdagen zijn vrijdag en zaterdag. Als je goedkoop wilt reizen, kies dan een vertrek dag tussen zondag en woensdag om de beste prijs te krijgen.

Over onze faciliteiten aan boord

Hutten aan boord

Je kunt kiezen uit verschillende soorten hutten, afhankelijk van je voorkeur.  Of je nu op zoek bent naar luxe in een ruime suite met een tweepersoonsbed, je trouwe viervoeter mee aan boord wilt nemen, of op zoek bent naar een budgetoptie, er is een hut die op je wacht. Hier vind je meer informatie over onze hutten.

Restaurants en Bars an Boord

Tijdens je minicruise kun je genieten van alle voorzieningen en faciliteiten aan boord. Van een bekroond gastronomisch restaurant, North Sea Bistro, tot een Sky Bar op het bovenste buitendek met live entertainment en een bioscoop, er is genoeg aan boord om je vakantie op gang te brengen. Er is zelfs een Kid’s Club om je kleintjes te vermaken terwijl jullie vertrekken.

Hier is een overzicht:

  • North Sea Bistro
  • Explorers Kitchen
  • Coffee Crew Café
  • Navigators Pub + Live-entertainment
  • Columbus Club + Live-entertainment
  • Compass Bar
  • Sky Bar

Vermaak en winkelen aan boord

Ook tijdens de overtocht wordt voor amusement gezorgd, zodat je je vakantie zo goed mogelijk kunt beginnen. Ben je de juiste kleren of cosmetica vergeten? Je vindt zeker wat je zoekt in de duty-free winkel. Bezoek onze bioscoop met de nieuwste speelfilms of breng de tijd door met air hockey. Als je met kinderen reist, zijn er speelruimtes en animatie voor de kleintjes om lekker te spelen en plezier te maken. 

Hier is een overzicht:

  • 100m² Duty Free Store
  • ORCA Wildlife Watch (alleen op KING Seaways)
  • Bioscoop + Snacks & Popcorn
  • Jack’s schattenjacht voor kinderen
  • Kinderclub
  • Spelletjesruimte met air hockey, racespelletjes en meer
  • Massagestoelen
BEZOEK DFDS.NL ▸


Geef een reactie