WINTER FOODIE GUIDE

Wat zijn jouw favoriete Engelse gerechten tijdens de winter? 

Yorkshire pudding 

Dit noord-Engelse streekgerecht, bestaand uit een pannenkoekenbeslag met geroosterde groenten en vlees, lijkt op een pasteitje en is inmiddels bekend door het hele Verenigd Koninkrijk. Dit overheerlijke comfortfood is helemaal af met een uienjus en is perfect als bijgerecht. Zorg dat je de Yorkshire pudding niet overslaat tijdens jouw bezoek in het Verenigd Koninkrijk, want ze zijn nergens anders zó lekker.  

Afternoon Teas 

Wat is er mooier dan een ontspannen Afternoon Tea? De traditie van Afternoon Tea bestaat uit een lichte selectie sandwiches, scones en cakejes geserveerd met vers gezette thee.  

Geserveerd in tea rooms in het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten, is het geëvolueerd van zijn traditionele rol om de honger te stillen voor het diner tot een gezellige en feestelijke maaltijd met uw favoriete vrienden en familie om van te genieten op elk moment van de dag vanaf de lunch. 

Haggis  

De kans is aanwezig dat je nog nooit van dit typische Schotse gerecht hebt gehoord, laat staan dat je het ooit hebt gegeten. Je weet dus wat je te doen staat: op zoek naar haggis. Vroeger werd een schapenmaag gevuld met schapenlever, -longen en -hart, havermout, dierlijk vet en sterke specerijen. Tegenwoordig wordt de schapenmaag meestal vervangen met ander materiaal. Lekker met aardappelpuree en koolraap.  

Meat pies 

Hoewel ze overal ter wereld vleespasteitjes hebben, is de Britse variant de allerlekkerste. Deze hartige taart van bladerdeeg heeft als hoofdingrediënten meestal rundvlees of varkensvlees, aangevuld met groenten of aardappelen. Met een knapperige buitenkant en een smaakvolle binnenkant weet je dat een geslaagde meat pie te pakken hebt. Lekker als lunch, snack, bijgerecht of diner. 

Beef Wellington 

Een échte kerstklassieker, maar net zo lekker op andere winterse dagen. Dit pareltje van een gerecht bestaat uit een mals biefstuk dat ingesmeerd wordt met ganzenleverpasta en gehakte en gekruide paddenstoelen. Hierna wordt het opgerold in bladerdeeg. Het vereist wat oefening om het zelf te maken, dus zoek vooral een restaurant uit dat bekend staat om de lekkerste beef Wellington uit de regio




Geef een reactie