Neem jij de ferry naar Dover vanuit Calais of Duinkerken?

Ferry Dover - reis je vanuit Duinkerken of Calais?

Met de ferry naar Dover: ga je vanaf Duinkerken of Calais? Om via het Engels Kanaal in het zuiden van Engeland te komen zijn er verschillende opties. Vaar vanuit Duinkerken of vanuit Calais naar Engeland. Hoe lang is het​ varen van Calais naar Dover? De overtocht per ferry is de kortste route, binnen 90 minuten ben je op bestemming: voordelig, zorgeloos en comfortabel reizen​​​!​ Maar je kunt er ook voor kiezen om niet té lang in de auto te zitten en de dichtstbijzijnde haven vanuit Nederland, Duinkerken, aan te doen. Welke van de twee kies je? Wij gingen op onderzoek uit, dus maak hieronder je keuze.

Duinkerken dichtstbijzijnde haven naar ferry Dover

Al rijdend vanuit Nederland richting de Franse grens kom je als allereerst langs Duinkerken. Wil je naar Calais, dan zit je ongeveer 30 minuten langer in de auto.

De kortste vaartijd vanuit Calais

De aanrijroute mag dan iets langer zijn, de vaartijd met de ferry van Calais naar Dover is korter. Na slechts anderhalf uur zet je voet op Engelse grond. Dus even een kop koffie drinken, gebruik maken van het toilet, uitkijken over de White Cliffs en je kunt alweer in de auto stappen. Reizen met de ferry van Duinkerken naar Dover duurt ongeveer 30 minuten langer.

Hoe lang duurt de overtocht Calais - Dover

De modernste ferry’s varen vanuit Dover

Uiteraard zijn wij trots op alle schepen. Allen voldoen aan de DFDS standaard. Maar voorkeuren heb je altijd. Ik ook! DOVER SEAWAYS, DELFT SEAWAYS en DUNKIRK SEAWAYS varen alle drie op de route vanuit Duinkerken. Alle drie zijn het prachtige schepen. Ze zijn er op gericht om snel aan en van boord te rijden. Het Self Service Restaurant zit voorop het schip en heeft prachtig uitzicht over zee. Dining with a view, I love it! Maar helemaal trots zijn we onze nieuwe schepen op de route Calais – Dover.

Een relaxte ervaring in de First Class Lounge, alleen vanuit Duinkerken

Zeker voor zakenreizigers is de First Class Lounge ideaal. Een rustige ruimte, met comfortabele stoelen en gratis warme en koude drankjes. Een impressie zie je hieronder:

Calais heeft een leuke oude binnenstad. De moeite waard!

Je hoeft uiteraard niet linea recta naar je vakantiebestemming te rijden. Vertrek je vanaf Calais, dan heb je de mogelijkheid eerst lekker te lunchen in de oude binnenstad. Duinkerken daarentegen staat weer bekend om haar moderne kunst.

FERRY NAAR DOVER ▸


108 Reacties Schrijf een reactie

 1. Wij willen half mei op fiets naar Dover. Kan dat vanuit Duinkerke? En is het mogelijk om zonder reserveren de overtocht te kunnen maken?

  • Hi Shane,

   Vervelend dat je dochter daar last van heeft! Als het hard waait kan je dochter best last krijgen van haar reisziekte. Wij adviseren je om haar vooraf een reispilletje te geven.

 2. hallo, wij zouden graag volgend jaar begin september de overzet maken calais dover voor een reis naar engeland/schotland. hoe lang op voorhand moet je best tickets boeken voor de ferry

  • Hi Evy,

   Wij adviseren in principe zo vroeg mogelijk in verband met de prijzen en beschikbaarheid. Maar je kunt nog vroeg voor vertrek een overtocht boeken als jullie dat wensen.

   Vriendelijke groet,
   Michelle

  • Hi Peter,

   Helaas is het niet toegestaan om tijdens de gehele overtocht in de auto te blijven bij jullie hondje. Je mag wel onder begeleiding van een medewerker jullie hond bezoeken.

   Vriendelijke groet,
   Michelle

 3. Wij willen augustus 2019 een week naar Cornwall en willen de Ferry Calais – Dover nemen mijn vraag is : Hoe veilig of onveilig is het om naar de Ferry te rijden in verband met agressieve migranten ? Heb namelijk een paar jaar geleden de beelden gezien hoe migranten huishielden tegen vrachtwagen chauffeurs en wil mijn kinderen liever dit besparen . Mvg L. Lap

 4. Goedemiddag,

  Volgende week wil ik met de motor op de ferry van Duinkerken naar Calais. Moet ik eigen spanbanden meenemen om de motor vast te zetten? Of zijn die aanwezig?

 5. Vandaag met mijn gezin een overtocht gehad vanuit Dover naar Duinkerken met de ferry Delft seaways. De overtocht was prettig, het interieur heeft een mooie makeover gehad waardoor het modern oogt. Wat ik erg jammer vond was dat het verder erg vies is aan boord. De toiletten, plinten, trappen enz. Ik begrijp dat er tussen het boarden weinig tijd is om e.a. schoon te maken. Maar vandaag was de overtocht rustig er waren weinig passagiers, personeel stond niets te doen achter de bar. Dan zou het de maatschappij sieren als er iemand met een emmertje water en een doekje aan de schoonmaak zou gaan. Bijv. de glazen wanden bij de trap op de 7e en 8e verdieping, de toiletten in het algemeen, overal zitten smerige randen en zo kan ik nog meer noemen. Ik hoop dat hier eens aandacht aan wordt besteed.

  • Hi,

   Bedankt voor de feedback, wij gaan dit doorgeven aan onze collega’s als aandachtspunt.
   Fijn om te horen dat jullie verder wel een prettige overtocht hebben gehad!

   Groetjes,
   Michelle

 6. Wij hebben voor donderdag 6 juni een overtocht geboekt… we dachten mooi om 5 uur te vertrekken thuis… 2,5 sturen en dan om 8u de boot te pakken bij duinkerken. maar pas na het betalen wordt er aangegeven dat je er minimaal een uur van te voren aanwezig moet zijn…. nog vroeger uit bed 8-).. mogen we na het inchecken wel buiten de auto? ik weet anders zeker dat de kleine gek word van het stilzitten bij het stilstaan 🙂 of is dat ivm veiligheid niet mogelijk?

  en waarom staat die uur aanvang nergens vermeld? of valt dit onder de 2 uur reisstijd?

  mvg,

  en tot donderdag 🙂

  • Hi Thijs,

   Wat vervelend dat het niet vooraf duidelijk was dat je minimaal een uur van tevoren aanwezig dient te zijn. Het staat op onze pagina met Veelgestelde Vragen, maar ik zal kijken of het mogelijk is om het ook elders te plaatsen.
   Gelukkig mag je na het inchecken zeker uit je auto, dan kunnen jullie nog even lekker de benen strekken.

   Alvast een fijne overtocht toegewenst en tot donderdag! 🙂

 7. Hallo beste mensen,

  Ik ga naar Ierland, alles al geboekt.
  Maar kan ik de tol in Engeland ook pinnen?. ik lees dat het in de meeste gevallen alleen maar contant kan.

  Grt Marinus

 8. Wij willen twee weken met vakantie gaan naar Engeland en onze fietsen meenemen. Hiertoe willen we met de auto naar Duinkerken gaan en de fietsen op een fietsendrager meenemen. De auto willen we vervolgens achterlaten op het haventerrein en de fietsen willen we meenemen op de boot naar Dover.
  Kunnen wij de auto 2 weken parkeren op het haven terrein van Duinkerken? Zo ja, hoeveel kost dat? Zo nee, waar kunnen we anders parkeren?

  • Hi Annemarie,

   Voor de terminal in Duinkerken is een gratis maar onbewaakt parkeerterrein. Als je aan een van de aanwezige collega’s vraagt of je je auto daar kunt parkeren, is dat vaak geen probleem!

   Met vriendelijke groet,
   Michelle

   • Lees hier in eens dat we 1 uur eerder moeten inchecken….mogen we als we dat echt niet redden door file oud een volgende boot pakken met dezelfde ticket met vaste tijd(de goedkopere versie zeg maar)?
    En is paspoort genoeg of moeten we aan nog meer reisbescheiden denken om naar Engeland met de auto te gaan.

    Bvd

    • Hi Bianca, mocht je onverhoopt de overtocht missen dan kun je op mee met de volgende afvaart op basis van beschikbaarheid. Daarnaast kan het ook zijn dat je extra moet bijbetalen, afhankelijk van het verschil met de kosten van jouw eigen ticket.
     En voor nu is een paspoort inderdaad nog voldoende om mee te reizen naar Engeland.

 9. Goedenavond,

  In December gaan wij een aantal dagen naar Engeland toe.
  Wij hebben geen reispapieren ontvangen.
  Is het nodig om deze te hebben, of is een naam en paspoort genoeg?

  Hoor het graag!

  Met vriendelijk groet,
  Denise Kraaijenhof

  • Hi Denise,

   Wat heerlijk dat jullie naar Engeland gaan!
   Heb je na het boeken van jullie overtocht wel een boekingsbevestiging ontvangen? Daar staat een boekingsnummer op en dat is in principe wat je nodig hebt (en je paspoort uiteraard).
   Mocht je deze niet ontvangen hebben, dan raad ik je aan even contact op te nemen met ons customer service centre (https://www.dfdsseaways.nl/contact), zodat zij jou alsnog de bevestiging kunnen sturen.

   Alvast veel plezier in Engeland!

   Met vriendelijke groet,
   DFDS

 10. Halo,

  Ik heb online al geboekt (met een tijdstip)maar stel dat we te laat komen door file. Mogen we dan met de eerst volgende boot mee? En moeten we dan extra geld betalen ?

  Groet, Ravinder

  • Hi Ravinder,

   Mocht je onverhoopt te laat komen, dan kan in de haven het ticket kosteloos worden omgeboekt naar één afvaart later, dit is wel op basis van beschikbaarheid. Mocht je een nog latere afvaart willen, dan is dit mogelijk, maar wel tegen bijbetaling en wijzigingskosten.

   Alvast een fijne reis!

   Groetjes,

   DFDS – Michelle

 11. Beste
  Wij gaan in september naar Wales van af Duinkerken
  Wij hebben alles bij jullie geboekt alleen heb ik nog een vraag
  Wij willen een dakkoffer op de auto monteren kan dit ?
  Ik kan hier niks van Lezen bij jullie op de site

  • Hallo Gert,

   Wat leuk dat jullie in September naar Wales gaan!
   Een dakkoffer mag worden meegenomen, mits de auto incl. koffer niet hoger wordt dan geboekt. Wordt de auto incl. koffer wél hoger dan geboekt, dan dient er een grotere voertuigcategorie te worden geboekt. Dit is tegen bijbetaling en op basis van beschikbaarheid.

   Alvast een fijne reis toegewenst!

   Groetjes,
   DFDS

 12. Hoe lang vtv kun je boeken, als we voor volgend jaar willen boeken. Auto met fietsen achterop kan toch ook?
  Ik lees iets over een premium ticket met flexibele dagen. Dan heb je wel altijd plaats in die 72 uur.

  • Hi Petra,

   Momenteel wordt eraan gewerkt om de reizen voor volgend jaar aan te bieden, maar wanneer die precies live staan weten we helaas niet. Je kunt de fietsen zeker achterop de auto plaatsen, mits je de maximale lengte van 5 meter niet overschrijdt. Bij een Premium Ticket heb je de flexibiliteit om 72 uur eerder of later dan de geboekte afvaart te reizen (o.b.v. beschikbaarheid) wanneer het ticket in de haven gewijzigd wordt. De kans is dan inderdaad groot dat er plaats is om de overtocht te maken.

   Groetjes,
   DFDS – Michelle

 13. We hebben een e-mail ontvangen met e-ticket en hebben dat gedownload moeten we dat nog afdrukken of gewoon laten zien via gsm in Calais en Dover?

 14. Hallo,
  We willen van Duinkerken naar Dover met een huurauto reizen, maar we weten op dit moment kenteken van de auto niet. Wat moeten wij invullen om een ticket te kopen?
  Alvast bedankt.

  • Goedemorgen!

   Wat leuk dat jullie met de ferry naar Dover willen reizen. Je kunt tijdens het boeken een fictief kenteken invullen, bijvoorbeeld XX-Xo-XX of ”huurauto”. Het is wel belangrijk dat je de correcte categorie boekt. Zodra het kenteken bekend is, kun je deze doorgeven, het kenteken kan kosteloos worden aangepast mits de auto nog steeds binnen de geboekte categorie blijft vallen.
   Fijne reis alvast!

   Groetjes,

   Michelle
   DFDS

  • Hi
   Als ik in Duinkerken de ferry verlaat, is er dan nog een (douane) controle om Frankrijk in te gaan?
   M

   • Hi,

    De controle wordt in Dover al uitgevoerd, daar zitten de Engelse en Franse douane. Als je de ferry in Duinkerken verlaat, is er dus geen controle meer.

    Fijne reis alvast!

 15. Kan ik in Engeland mobiel een ticket kopen en dan via mijn telefoon de bevestiging laten zien bij de boot, kan namelijk hier niet printen!

 16. Hallo, ik wil een enkele reis als voetganger van Dover naar Duinkerke boeken maar kan hiervoor niets vinden. Is dat wel mogelijk?

  • Hi Jac,

   Dank voor je berichtje. In verband met veiligheid is het niet mogelijk om als voetganger een overtocht te boeken op de route Dover-Duinkerken. Er is namelijk geen aparte ingang voor voetgangers op deze boot.
   Ik hoop hiermee je vraag te hebben beantwoord.

   Met vriendelijke groet,
   Michelle

 17. Bij vertrek in Duinkerken kan ik op het terrein van DFDS wachten tot de afvaart. Kan ik bij aankomst in Dover ook parkeren met de caravan tot plus minus 9.00 uur?

  • Hi Ruud,

   Bij de DFDS Terminal in Dover is geen ruimte om te parkeren.
   Je zou wel in Dover zelf even kunnen kijken of je ergens een plekje kan vinden.

   Officieel is het overigens niet toegestaan om op parkeerplaatsen o.i.d. te overnachten in Engeland.
   Als je verder nog vragen hebt, dan horen wij dat graag!

   Met vriendelijke groet,
   Jordy
   DFDS Nederland

  • Hallo, Ruud.
   Bij de terminal in Dover zelf zijn maar weinig parkeerplaatsen, en zeker niet geschikt voor auto met caravan. Je zou echter, vóórdat je het laatste stuk vanuit Folkestone in Dover naar de terminal rijdt, de rotonde rechtsaf, brug over, kunnen nemen.( Marine Parade) Je gaat dan vervolgens weer de eerste linksaf en rijdt dan de boulevard van Dover op. Hier is veel parkeergelegenheid, wel betaald en niet 24 uurs, maar je kunt er leuk staan. Uitzicht op de binnen- en uitgaande ferry schepen, en achter een flatgebouw is er ook nog de mogelijkheid tot shoppen in de Bradely Wharf( outlet), de gehele week geopend. Wij maken hier ook vaak een stop, als we ruim op tijd voor onze overtocht naar Calais zijn. Succes en vooral een fijne vakantie.

 18. Beste, we gaan naar Londen van 8 tot 11 april.
  We nemen de boot op 8/4 in Duinkerken.
  Maar nu zag ik dat de id card van 2 van mijn kinderen eind 2017 verlopen zijn.
  We gaan morgen een afspraak maken om nieuwe aan te vragen, maar dat zou wel eens te laat kunnen zijn..
  Kunnen wij, indien het niet meer tijdig lukt, alsnog mee met de boot?

  • Hallo Julie, dat is even schrikken! De id-kaart of het paspoort moet geldig zijn tot de dag van terugkomst in Frankrijk, dus het is inderdaad belangrijk dat jullie op tijd nieuwe id-kaarten aanvragen. Ik hoop dat het gaat lukken om het document op tijd binnen te krijgen!

 19. Wij willen oversteken vanuit Duinkerke naar Dover, hoe lang van te voren moet je aanwezig zijn en is de vertrektijd in Dover lokaletijd?
  Met vriendelijke groet
  Cor

 20. Goedemorgen,
  Wat is de algemene drukte op dit moment voor overtocht naar Dover voor a.s donderdagavond? We hebben nog geen exacte aankomst tijd, kunnen we ter plekke een plaats boeken of moet dit altijd online? En bestaat er een flexibele ticket dat je eventueel een boot eerder of later kunt?

  • Hoi Harm, excuses voor deze late reactie. Ik hoop dat jullie zonder problemen ter plekke een ticket hebben kunnen kopen. Wij verkopen inderdaad flexibele tickets, ook met een ‘normaal’ ticket kun je wijzigen naar 1 afvaart eerder/later overigens.

 21. Hallo,ik wil in de week van 27 Augustus met de motor naar Engeland.Ik weet nog geen exacte datum.
  Is dit mogelijk zonder vooraf te boeken?

  • Hallo Jan, ja dat kan zeker, maar het is uiteraard afhankelijk van de beschikbaarheid of er nog plaats is op de overtocht. Vooraf boeken is over het algemeen trouwens meestal wel voordeliger!

 22. Wij hebben via internet geboekt en ook betaald
  Wij. Vertrekken morgen en hebben al reeds een email Van jullie ontvangen.
  Nu mijn vraag is als ik in Duinkerke aankom met mijn auto rij ik dan meteen aan boort of hoe
  Gaat dit te werk ?

  Mvg Mario

  • Hallo Mario, wat een heerlijk vooruitzicht! Als je aankomt in de haven check je in, waarbij je documenten worden gecontroleerd, vervolgens kun je het terrein oprijden en wachten tot je aan boord kunt rijden. Dit wordt allemaal goed aangegeven. Alvast een heel fijne reis toegewenst!

 23. Apart dat je niet te voet de boot kan betreden maar blijkbaar wel met de fiets want die staat gewoon als optie genoemd? ik zie niet helemaal het verschil dan met het oog op de zogenaamde veiligheid??? Of valt er niets te verdienen anders?

 24. Wij reizen a.s. maandag naar dfds in Duinkerken,welke afslag op A16 (vanaf Antwerpen)moeten we nu eigenlijk nemen de 53 of de 54b?
  Is ons niet helemaal duidelijk!
  Mvg,
  Leen Geert.

 25. Hallo daar,

  Het ligt aan het tijdstip van vertrek of we Calais of Duinkerken pakken. Calais heeft wel meer overtochten.
  Wij gaan bijna elk jaar naar Schotland en nemen dan de hond mee vanwege de korte overtocht. We hebben jaren 2 honden gehad. New Castle zou voor ons makkelijker zijn, maar de overtocht is te lang om een hond mee te nemen.
  Wat we wel jammer vinden DFDS is dat de hond niet mee het deck op mag, maar in de auto moet blijven. Wat soms toch wel fijn zou zijn. Zeker met mooie dagen. Je betaald er wel voor, maar ze moet dan wel in de auto blijven. Vaak zit ze dan tussen het lawaai van al die auto-alarmen die mensen niet uitzetten tijdens de overtocht. Irritant is dat.
  Ik hoop dat het ooit nog gaat veranderen zodat we de volgende keer wel met de hond op de Ferry kunnen en kunnen genieten van het uitzicht op zee samen met de hond.

  Groetjes Mark.

  • Hoi Mark,

   bedankt voor je suggestie, die nemen we mee. Er is een keuze gemaakt qua beleid omtrent huisdieren, ook met het oog op passagiers zonder huisdieren. Wij snappen dat dit voor hondenbezitters juist jammer is. Hopelijk hebben jullie een fijne overtocht over het Kanaal binnenkort!

   groeten Geeke
   DFDS Nederland

 26. Hallo!
  Ik probeer te achterhalen hoelang de overtocht is van Frankrijk (calais of duinkerke). Het lijkt er door de hutten op dat het lang duurt, maar vervolgens lees ik weer dat het een kopje koffie drinken en weer uitstappen is?

  Ik hoor graag van u

  • Hallo Kim, op deze routes hebben we geen hutten (wel op onze route van IJmuiden naar Newcastle). Vanuit Calais duurt de overtocht 90 minuten, vanuit Duinkerken 120 minuten (al is Duinkerken vanuit Nederland dichterbij dan Calais, waardoor de totale reistijd ongeveer gelijk is). Mocht je nog meer vragen hebben, stel ze gerust!

 27. Hallo DFDS admin

  Ja, dat lijkt ons zeker leuk en we hebben er zin in.
  Dank voor je reactie, die een vervolgvraagje oproept.

  Volgens jullie boekingsformulier kan een verplicht voertuig wel een fiets zijn, hoewel je in dat geval slechts één persoon per boeking kunt invoeren (maar boeken doen we dan desnoods wel in twee aparte boekingen).

  Er zal ongetwijfeld goed over nagedacht zijn, maar hoe maakt het meevoeren van een fiets het betreden van jullie boten veiliger dan lopend zonder fiets?
  Of dient aan boord komen daadwerkelijk fíetsend te gebeuren?

  En mag een fiets dan wel een vouwfiets zijn?
  Die hebben we nog wel van onze eigen (zeil)boot.
  We zouden die in hun draagtassen mee kunnen nemen naar Duinkerken, daar eventjes uitvouwen om veilig op jullie boot te komen en de rest van de reis weer opgevouwen in hun tassen bewaren.

  Opmerkelijk trouwens dat je vanaf IJmuiden naar Newcastle wel met de optie “zonder voertuig” kunt boeken.
  Maar wellicht dat op die route schepen varen waar voetgangers wél veilig aan boord kunnen komen?

  Groet
  Peter

 28. Hallo DFDS

  Wij overwegen een (lang)weekendtrip naar Dover vanuit Duinkerken, maar hoeven en willen onze auto niet mee op de boot.
  Jullie prijsinfo meldt opties inclusief allerlei soorten vervoer, maar kunnen we ook boeken als “voetgangers” ?
  En hebben jullie een parkeerterrein waar we de auto veilig een paar dagen kunnen laten staan zonder dat ‘ie gesloopt wordt?

  Dank voor de info
  Peter

  • Hallo Peter, leuk, een lang weekend naar Zuid-Engeland! In verband met de veiligheid is het helaas niet mogelijk om deze overtocht te boeken als voetganger, je dient altijd per voertuig het schip te betreden!

 29. Hallo,

  Ik heb de ticket online geboekt. Wat als ik te laat (door bijv. de file) bij de haven kom? Kan ik dan met eerstvolgende tocht varen? En moet ik dan toeslag betalen? Zo ja, hoe hoog?

  Dank, Lucas

 30. Beste,
  Reeds vele jaren (behalve vorig jaar 🙂 ) reizen wij met DFDS vanuit Duinkerke naar Dover.
  Wij komen steeds met de wagen vanuit Antwerpen en het laatste stuk van onze route naar de Ferry reden wij altijd, op jullie advies: de A16, afslag 53 en volgden dan de borden Port Rapide Car Ferry.
  Volgens jullie huidige instructies: moeten we nu rijden:
  A16; afslag 54b-Arcelor-Dunkerque richting Arcelor/Durkerque/Fort Mardyck.
  Neem de D601 Route de Mardyck en Route des Dunes naar uw bestemming Loon Plage. Waarom wordt deze route nu aangeraden ?
  Hopend spoedig antwoord van jullie te mogen ontvangen, gezien wij zondag 11 september om 08u30 zullen toekomen in Duinkerke om te starten aan een week vakantie in Engeland.
  Mvg.

 31. Hallo! Zijn er onderweg naar Duinkerken/Ferry problemen met asielzoekers, zoals men laatst beelden liet zien? Want ik heb het niet voor al dat geweld.
  Of is dit alleen een probleem met de camions ?

 32. Als je op de boot zit vanuit Calais, kun je de krijtrotsen ( bij “open” weer) dan al zien liggen?
  Ben namelijk een beetje bang op de boot:)

  • Hallo! Vanaf Calais zelf heb ik ze nog niet zien liggen, maar ze komen al een stuk voor je aanmeert in zicht. Als je bang bent is het inderdaad het slimste om vanuit Calais te vertrekken, dat is de kortste overtocht (vanuit Duinkerken ben je een half uurtje langer onderweg). Maar uiteraard vinden wij dat bang zijn aan boord helemaal niet nodig is!

 33. Goedenavond, hoe zit het momenteel met de toegangswegen naar Duinkerken? Wij hebben een boot geboekt voor 30/7 naar Calais maar weten niet via welke wegen wij het beste vanuit Nederland kunnen rijden. Er zijn stakingen en wegwerkzaamheden en strengere grenscontroles . Wie kan ons adviseren? Dank es

 34. WIj willen graag met de camper deze vakantie de oversteek maken naar Dover. Kunnen we de nacht ervoor vlakbij de haven ergens camperen zodat we ook op tijd kunnen inschepen de volgende ochtend(8 uur)

 35. Boekingsnummer 14021599 . Waar kan ik bevesting van boeking vinden om deze alsnog af te drukken voor de overtocht a.s vrijdag 29 april 2016

 36. Ik ging altijd door de tunnel naar Engeland, maar helaas heeft geen enkele busreisgezelschap deze nog in het programma. Vandaar dat ik angstig en bijzonder snel zeeziek voor de ferry moet kiezen als ik naar Engeland wil.
  Hoe lang duurt de overtocht Calais – Dover ? en als ik in augustus reis, hoe ernstig zwaar weer kan ik verwachten… op een wat langere gewone bootsvaart op de Maas bijvoorbeeld heb ik geen last….maar weet niet wat ik kan verwachten! Groeten, Maja

 37. ik wil binnenkort naar Londen. febr of maart.
  moet ik dan boeken of kan ik gewoon aankomen bij de boot en een ticket kopen.
  Dit omdat we vrij willen zijn wanneer we vertrekken en aankomen.
  kan dit ook het beste vanuit Duinkerken of vanuit Calais

  • Hoi Vincent, je kunt een ticket kopen bij de haven (zowel bij Duinkerken als Calais), maar dat is wel duurder dan vooraf boeken. Bovendien is het dan uiteraard afhankelijk van beschikbaarheid of je direct kunt meevaren of niet. Wij bieden ook zogenaamde Premium tickets aan, dat is wellicht een optie voor jullie: je kunt dan flexibel reizen. Je kunt dan reizen binnen 72 uur voor of na de geboekte overtocht, zonder extra te betalen.

   • Hallo,
    In juni gaan we met een gehuurde mobilhome naar Schotland.Omdat ik onmogelijk het uur van van aankomst ken wil ons ticket in de haven zelf kopen!Graag wil ik weten hoeveel meer ik eventueel moet betalen voor een ticket!

    • Hi Francis, dat kan ik helaas niet van tevoren zeggen omdat dit op basis van beschikbaarheid wordt berekend. Je betaalt in ieder geval altijd meer dan wanneer je je ticket online aanschaft.
     Misschien kun je het beste een flex ticket aanschaffen. Dan koop je (vooraf) een ticket met datum en kun je binnen 72 uur reizen van die datum. Dit is voordeliger dan wanneer je in de haven zelf je ticket aanschaft of wilt wijzigen.

 38. Ik wil op woensdag 26 augustus met de ferry van Duinkerken naar Calais met de caravan.
  Ik krijg echter alleen afvaartkeuzes op 02:00, 04:00, 06:00 of 22:00 en 23:59 uur. Kan ik niet gewoon op de dag met de caravan oversteken?

  Voor de terugreis kan ik op zondag 13 september wel allerlei keuzes maken. Doe ik iets verkeerd?

  • Hi Hans, het kan zijn dat de afvaarten al volzitten voor die data. Je kunt als je wilt altijd even telefonisch contact met ons opnemen, dan kunnen we je helpen met het kiezen van je ferry-overtocht naar Dover!

 39. Wat zijn de gevolgen van de stakingen voor het reizen van Dover naar Calais? Zijn er alleen problemen voor vrachtwagens of ook voor personenwagens?

 40. Hallo,

  Kunnen wij zowel vanuit Duinkerken en Calais de caravan meenemen? Bij boeken kan je alleen naar Newcastle keuze maken voor caravan + auto.

 41. Wij nemen een paar maal per jaar de ferry met en zonder caravan. Wij vinden de oversteek van 2 uur erg goed en de tarieven spreken ons ook aan. Wij hopen nog van deze betaalbare oversteek gebruik te maken

Geef een reactie