Help! Newcastle in een dag: wat ga ik doen?

Shoppen in Newcastle

Vergeet de Lonely Planet en alle andere stedengidsen. De beste tips voor je stedentrip ontvang je van locals. Wie kan je immers beter vertellen wat the must sees zijn dan iemand die dagelijks in de stad leeft? De afgelopen jaren ben ik vaak in Newcastle geweest. Door de tips van mijn Britse collega’s heb ik de stad goed leren kennen. En ik kan je vertellen: I’m loving it!

Mijn tips deel ik altijd met nieuwe collega’s en vrienden die op stedentrip gaan naar Newcastle. De drie dingen die de basis vormen voor mijn perfecte dagje Newcastle zijn sfeerproeven aan de Quayside, uitgebreid lunchen en shoppen in de vele winkels. Met de Topshop, Urban Outfitters en Primark dicht bij elkaar kan mijn dag niet meer stuk.

Om jullie te helpen het maximale uit je MiniCruise Newcastle te halen, hierbij mijn leukste tips voor 1 dag Newcastle.

 1.    Shoppen: I love British brands!

Newcastle is echt super als winkelstad. Persoonlijk ben ik dol op de winkels die nog niet in Nederland te vinden zijn. Toen ik vijf jaar geleden voor het eerst naar Newcastle ging was het lijstje met deze merken groot. De Primark, de Urban Outfitters en de Topshop bijvoorbeeld. Maar nu de Primark redelijk bekend is in Nederland, de Topshop te koop is in de Bijenkorf en de Urban Outfitters haar intrede heeft gedaan in een mooie vestiging aan de Kalverstraat, moest ik op zoek naar een nieuwe ontdekking. I found one… Namelijk Next.

Next is goedkoper dan de Topshop en Urban Outfitters. Iets meer mainstream en echt Brits. Hun blog geeft wel een goede indicatie van hetgeen je in de store kunt verwachten: veel jurkjes, shirts, tassen en colbertjes. Next zit in het overdekte winkelcentrum Eldon Square, in hetzelfde straatje als de River Island, Topshop en Apple Store. Hier kan ik best een middagje doorbrengen.

The Quayside in Newcastle

2.    The Quayside: fotogeniek stukje Newcastle

Het meest kenmerkende beeld van Newcastle is zonder twijfel de rivier de Tyne met haar zeven bruggen, oftewel the Quayside. De bruggen zijn allemaal heel verschillend. Van de moderne Millennium Bridge tot de oude Swing Bridge. En wat te denken van de Tyne Bridge, een kleine versie van de Sydney Harbour Bridge. Naast deze zeven bruggen zijn ook de gebouwen aan de oever van bijzondere architectuur. Muziekcentrum The Sage en het Baltic Museum zijn slechts twee voorbeelden. Houd je van architectuur, dan moet je hier zeker naar toe. Maar niet alleen daarom. De Quayside leeft. Steeds meer gezellige pubs en goede restaurant vestigen zich aan de oevers. Pitchers & Piano’s en Bridge Tavern zijn zeker twee aanraders.

BALTIC Museum Shop

3.    BALTIC Shop

Het BALTIC Museum is voor liefhebbers van moderne kunst zeker een aanrader. Maar ik vind vooral de museumwinkel erg leuk. Je vindt er veel leuke boekjes, design-woon accessoires, kaarten, kunst en speelgoed voor kinderen. Uiteraard alles wel modern en in de stijl van het museum. Ik kan echt even verdwalen in deze winkel. De tijd vergeten en veel te veel geld uitgeven aan hebbedingen.

Las Iguanas en Grainger Market

4.    Grainger Town & Grey Street

Voor het historische sfeertje ben je in Grainger Town aan het juiste adres. Typisch Engels. Zeker de Grainger market is de moeite waard. Dit is een overdekte markt met groente, fruit, vlees en bloemenstalletjes. Heel lokaal allemaal. Het historische hart van Newcastle wordt naast Grainger Town gevormd door Grey Street. Deze brede straat doet een beetje victoriaans aan. Niet voor niets is deze al meerdere keren uitgeroepen tot mooiste straat van Engeland. Als je hier samen op zoek gaat naar een leuk restaurantje, stop dan bij Las Iguanas. Dit latin chique restaurantje serveert de lekkerste cocktails en betaalbaar Mexicaans eten. Ook de hippe bar The Botanist is een aanrader. Cocktails geserveerd in een gietertje en heerlijke broodjes.

Hebben jullie nog leuke tips voor toekomstige reizigers voor een stedentrip naar Newcastle? Tip: download hier alvast een plattegrondje van de stad (PDF).

ZELF NAAR NEWCASTLE ▸


110 Reacties Schrijf een reactie

  1. Hallo,

    Klopt het dat je aan boort beter niet je mobiel aan kan hebben (qua kosten)? En in Newcastle zelf?

    Groeten,
    Daniëlle

    • Hi Daniëlle,

      Dat klopt inderdaad. Op zee is je telefoon verbonden via het maritieme netwerk wat erg kostbaar is (hetzelfde geldt voor internetten). Je kunt wel WiFi aanschaffen aan boord. In Newcastle zelf is afhankelijk van jouw eigen provider, dus ik raad je aan om je provider om extra informatie te vragen.

      Vriendelijke groet,
      Michelle

  2. Hoi een vraagje, ik ga in januari naar Newcastle.
    Er zitten buskaartjes bij van: Bustransfer Terminal – Newcastle centrum, maar ik ben bang dat ik het dalijk niet kan vinden. En als ik uitstap is dat dan dezelfde plek waar ik ook weer moet instappen om 15:45uur? (Bustransfer Newcastle Centrum – Terminal)
    Heb je misschien tips?

    Groetjes!

    • Hi Lisa,

      Leuk dat je in januari naar Newcastle gaat! De bus die jou naar Newcastle centrum brengt, staat pal voor de deur als je de terminal uitloopt, dat kan niet missen :). En zoals je inderdaad zegt is de uitstapplaats op dezelfde plek als waar je weer instapt als je terug naar de haven gaat. De opstapplaats is heel dicht bij het station, en daarvan staat goed aangegeven waar dat is. Misschien is het handig om even een foto te maken van wat herkenbare punten als je uitstapt in Newcastle? Zo is het misschien iets makkelijker terug te vinden voor je.

      Alvast heel veel plezier!

      Groeten,
      Michelle

  3. Net voor de kerst ga ik samen met mijn dochtertje van 7 de minicruise naar Newcastle doen. Wat zijn leuke dingen om te doen met haar? Ik wil in ieder geval naar Seven Stories.
    Groet, Karin

  4. hoi, ik ga in September naar Newcastle. Kun je daar makkelijk een pinautomaat vinden of is het beter om schotse ponden mee te nemen vanuit Nederland.

    gr jolanda

    • Hi Jolanda,

      Wat leuk dat je naar Newcastle gaat! In Newcastle zijn voldoende pinautomaten te vinden en ook kun je in elke winkel eenvoudig pinnen, dat zal geen probleem zijn!
      Fijne reis alvast!

      Groetjes,

      DFDS – Michelle

  5. Ik ga dit weekend met mijn man en dochters naar New Castle maar waar is het leuker om te shoppen voor de meiden eldon square of metro centre en hoe kom ik daar en wat kost het ongeveer vanaf de boot.

  6. aan alle crewleden fijne feestdagen en een goed uiteinde , ik als chauffeur vaar regelmatig mee met jullie en kom uitgerust aan en in januari ga ik prive mee met jullie shoppen in new castle.

    • Hoi Nathalie, momenteel is de stand van het Britse pond laag, dus shoppen in Newcastle is voordelig! In Northumberland Street vind je winkels van grote ketens, zoals Primark. Wellicht is dat een leuke straat voor jullie. Veel plezier!

  7. Hallo Lenneke,
    Ik ga samen met mijn vader 29 november op een 3 daagse Mini Kerst-Cruise (“King”) ,naar Newcastle. Mijn eerste Cruise-ervaring! 🙂 Wij willen daar dan gebruik maken van de rode hop-on hop-of bus, kunnen wij de bustickets aan boord al kopen? En is er in Newcastle donderdag 30 november een kerstmarkt? Kunnen we ook een plattegrond van Newcastle krijgen aan boord?

    Met vriendelijke groet,
    Miranda.

    • Hallo Miranda, wat leuk! Vanaf eind oktober rijdt de hop on-hop of bus niet meer in Newcastle, maar de afstanden in de stad zijn goed te belopen. Een plattegrond is inderdaad verkrijgbaar aan boord. Alvast heel veel plezier!

  8. Volgende week gaan we vrienden bezoeken die in Newcastle wonen. Nou willen we het liefst zoveel mogelijk uit de dag halen en we zien elkaar niet vaak. Ze hebben voorgesteld ons af te halen van de ferry. Maar toen ik de ferry boekte kon ik niet kiezen om de transfer over te slaan, ik moest m nemen om te kunnen boeken. ( dit was met de airmiles voucher.) is het verplicht om met de shuttle mee te rijden of mogen we op eigen gelegenheid naar de stad reizen?

    • Hoi Angelo,

      het betreft inderdaad een pakket dat we aanbieden, en daar zit de bus bij in. We kunnen deze deal helaas niet zonder bus boeken. Uiteraard zijn jullie vrij om te kiezen of je gebruik van de bus gaat maken of niet! Heel veel plezier gewenst in Newcastle!!

      Groeten Geeke
      DFDS Nederland

  9. Net terug van een Minicruise naar New Castle met m’n dochter (verjaardagskado van haar)
    Het was TOP : in New Castle konden wij overal pinnen (shop untill you drop) en zelfs in een
    Pub werd de creditcard geaccepteerd ; dus geen Pond in onze handen gehad!
    Ik wil graag nog een keer terug om wat cultuur te snuiven langs de Quayside want daar was nu de tijd te kort voor, de bus heeft HEEL erg lang gewacht, voor hij kon vertrekken naar N.C., op passagiers die moeilijkheden hadden met hun paspoorten ? ! ? ! ?
    Toen mijn dochter op de terugreis Full-House had met de bingo aan boord en wij € 100 konden
    “verbrassen ” in de DFDS-shop kon onze reis helemaal niet meer stuk!
    Met vriendelijke groet,
    Anja

  10. Genoeg geleze, wij gaan met de kids van 7 en 8 naar New Castle. Ik wil shoppen en zij willen chillen en leuke dingen doen. Heb je ideeen voor ons

  11. Wij gaan over 4 weken. We hebben de bus transfer van Amsterdam centrum naar ijmuiden geboekt. Maar waar precies in Amsterdam centrum kunnen we dan op stappen? Kan dit nergens vinden

        • De huidige opstapplaats in Amsterdam is bij de Prins Hendrikkade, (Prins Hendrikkade 25, 1012 TM Amsterdam), buiten bij Lovers Canal Cruises.

          Vanaf 1 december verandert dit naar de andere kant van Centraal Station, dichtbij de cruiseterminal.

          Adres: De Ruijterkade 154, busstop H28

  12. Wij gaan binnenkort ook met de boot heen. Kun je in New castle met je pinpas betalen of kan dit niet? We hebben er veel zin in
    Groetjes stefanie

  13. Goedemorgen Lenneke

    Woensdag 28 dec vertrekken wij richting Newcastle, incl hotel overnachting. We hebben er nu al zin in. Heb jij misschien een tip waar wij, met het gezin, 2 jongens 17 en 14 jaar, lekker kunnen eten??

  14. Goedemiddag

    Beetje kort dag maar we gaan morgen met de boot naar New Castle. Zag al dat de hop on bus makkelijk was als je niet zo goed kan lopen. Ik vroeg me af waar de leuke kerstmarkt is en waar je dan het beste kan uitstappen.

    Groetjes Mirjam

  15. Hoi Lenneke, ga met mijn zus met jullie naar Newcastle. Nou zijn wij allebei dol op antiekwinkeltjes. Waar moeten we dan zijn?

  16. Goedemiddag,

    Wij zijn op op zondag in Newcastle. Klopt het dat de winkels dan om 10:00 open gaan en is een bezoekje aan de quayside market de moeite waard? Om daar te komen moeten we dan achter het centraal station naar de kade lopen.

    groet,
    Erik

    • Hallo Erik,

      Leuk! De openingstijden verschillen een beetje, de meeste winkels zijn uiterlijk om 10.30 / 11.00 uur open. De Quayside market is zeker leuk. Je kunt inderdaad het beste achterlangs het centraal richting de Quayside lopen. Veel plezier!

      Groeten, Sandra

  17. Hoi,

    Wij gaan eind september met de kinderen naar newcastle (7&10) we zijn op zoek naar een plekje voor een echte english breakfast. Hebben jullie tips?

  18. Goedemorgen.
    Ik ga over een paar weken met mijn zoon van 13 naar Newcastle, 3daagse minicruise. Hij wil al heel lang naar Engeland. Zijn er ook leuke plekken voor pubers daar? We willen al van te voren een route uitstippelen maar zie door de bomen het bos niet.
    Een spannend museum of zo iets.
    Groet Joanna.

  19. Hallo Lenneke,

    Allereerst mijn complimenten voor dit forum. Hier zijn heel veel tips uit te halen.

    Ergens op jullie site zag ik een plaatje van een mooie waterval. Helaas weet ik niet meer precies waar.

    Is deze goed te bereiken vanaf de boot en zijn daarvandaan ook de 7 bruggen te bereiken?

    En is er ook ergens een plattegrond van Newcastle te krijgen.

    Mijn vrouw en ik hopen 19 april de minicruise te gaan doen. We hebben er nu al zin in

    • Hallo Wim, dank voor het compliment, daar doen we het voor! De waterval was wellicht die in Jesmond Dene: http://blog.dfds.nl/jesmond-dene-newcastle/

      De 7 bruggen liggen pal in het centrum en zijn dan ook prima te bereiken. De wijk Jesmond ligt iets buiten het centrum maar is met bijvoorbeeld een taxi goed te bereiken. Een plattegrond van de stad is verkrijgbaar of aan boord, of in de stad zelf (er zijn gratis plattegrondjes te verkrijgen, o.a. bij het Centraal Station).

      Veel plezier tijdens jullie MiniCruise!

      • Dat is inderdaad de waterval die ik bedoelde. Is jesmond ook met het openbaar vervoer te bereiken. Kun je hier misschien een kaartje plaatsen waarop jesmond te zien is?

        Bedankt alvast

  20. Het was een prima trip met een zeer goede service van DFDS, wil ik graag enkele tips geven voor toekomstige reizigers.

    1. ATM
    Er is een Geldautomaat in de aankomsthal net na de douane aan de linkerkant.

    2. St. Andrew’s Schurch, New Gatestreet, dichtbij de toegangspoort tot de Chinese wijk en het stadium van Newcastle United. De geschiedenis van deze kleine, maar zo mooie kerk, gaat terug tot 1218. De ingang zit aan de zijkant.

    3. Als je met de DSDF bus in Newcastle aankomt dan links aanhouden bij het station en er zo omheen lopen. dan via restanten van de oude muur naar beneden via trappen naar de oever van de Tyne. Een heerlijke, korte wandeling over de kade langs en onder de bruggen. De mooiste foto maakt je vanaf laatste brug (de moderne met halfronde boog).

    Links naast het Gerechtsgebouw de Broadshare in en dan links het de binnenplaats van het Trinity House bezoeken. Daarna op loopafstand veel andere mooie plekken en gebouwen. Ga ook Theater Royal even naar binnen; je zult verstelt staan van de mooie hal. Goedkoop, gezellig en sfeervol lunchen kun je midden in Granger Market. Veel plezier!

  21. Ik wil shoppen op Eldon Square maar heb om 13 uur een lunch gereserveerd bij Jamie’s Italian. We hebben maar beperkt de tijd. Zit het bij elkaar in de buurt? Ik vertrek donderdag al.

  22. Wij gaan straks, gebruik makend van de schitterende aanbieding dit weekend. Leuk om deze berichten te lezen, komen redelijk overeen met onze eerdere ervaringen in Newcastle. Wij doen het regelmatig en genieten iedere keer van de minicruise. Voor degene die van geschiedenis houdt, bezoek de kerken en let op de vaandels, prachtig

  23. Wij willen graag naar het Great North museum. Is dat goed te doen? ( wij gaan met de driedaagse cruise mee. ) Is het goed te bereiken binnen niet teveel tijd?

  24. Ik lees net dat er in de winter geen hop on hop off bus in Newcastle rijdt, klopt dat?

    Wij gaan komend weekend op minicruise naar Newcastle en wilden graag de Tour nemen…:-(

    • Hallo Odette, in de winter rijdt de bus inderdaad niet. Maar het centrum van de stad is niet groot, alle bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar. Eventueel kun je natuurlijk ook een taxi pakken!

    • Leuk vooruitzicht! Eldon Square is het bekende winkelcentrum in het centrum. Hier vind je alle bekende merken. Northumberland street ligt op loopafstand. Ook hier vind je bekende merken en warenhuizen zoals Fenwick en Marcs & Spencer.

      Iets kleinere boetiekjes vind je aan High Bridge. Of in de overdekte Grainger Market. Zin in een koffie of iets lekkers? In Grainger Market zit mijn nieuwste ontdekking: Pet Lamb. Hier koop je echt de lekkerste zoetigheden.

      Heel veel plezier!

      Lenneke

  25. Hallo,

    Wij gaan 27 december naar Newcastle. De bussen die ons naar de stad brengen rijden die op gezette tijden ook weer terug? We willen graag ook aan het einde van de dag nog even snel naar een bepaalde winkel in de outlet.

    • Hoi Louisa,

      Dat is al snel. Leuk! Voor de terugreis vertrekt de transferbus vanaf het Centraal Station in Newcastle om 14.45 uur en 15.45 uur (Engelse tijd). Als je de eerste bus neemt kun je nog even naar het outlet center vlak voor de terminal. Misschien even aan de buschauffer vragen of hij in de buurt kan stoppen.

      Fijne reis!

      Lenneke

  26. Hallo

    Wij gaan in feb met de kids naar Newcastle ( 8&7 jaar) zijn er ook leuke dingen om met de kids daar te doen?

    En kastelen bezoeken kan dat ook
    Makkelijk in 1 dag?

    Zijn 1 dag in Newcastle
    Graag wat tips voor gezin

  27. Hallo Lenneke,
    Wij zijn 22 december in Newcastle.
    Waar kunnen we dan een Kerstmarkt vinden?
    Zijn er dan ook mooie kerken geopend? Zo ja, kun je daar met de Hop-on Hop-off bus komen?

    • Hoi Ineke,

      Wat leuk dat jullie meegaan naar Newcastle!
      Helaas is er op 22 december geen kerstmarkt in Newcastle. Wel is de stad in kerstsferen door de gezellig versierde straatjes. Voor kerstinkopen kunt u zeker slagen in een van de vele winkels. Een leuke tip is om eens langs Fenwick te lopen, waarvan de etalage volledig in kerstsfeer is ingericht waarvoor de Britten in de rij staan.

      Een mooie kerk in Newcastle is de St Nicholas Cathedral (http://stnicholascathedral.co.uk/). Deze is dagelijks geopend van 07:30 – 18:00. De hop-on hop-off bus stopt hier dichtbij. De kerk is echter niet ver vanaf het centrum en zeker wel te lopen.

      Alvast veel plezier!

      Groet,
      Dominique

  28. Ben nu al 10 keer naar Newcastle geweest met DFDS. Behalve de Quaiside met de fantastisch mooie bruggen, is ook het Discovery museum erg interessant. Ligt vlakbij het station. Pak de hop-on-hop-off bus (ook vanaf het station) tot de Millennium Bridge, loop hierover naar de over kant en pak daar weer de hop-on bus. Angel of the North is de moeite waard. Voor winkelliefhebbers, Metro shopping centre ( zou het grootste winkelcentrum zijn) , bus 100 (vanaf het station) ongeveer 15 minuten, rijdt om de 10 minuten. Maar rond Eldon square is genoeg te shoppen. Heel interessante en mooie stad. Geen spijt gehad.

    • Hoi Jaap,

      Wat leuk om te horen dat je al zo vaak met ons naar Newcastle bent gereisd. Jouw enthousiasme over Newcastle delen wij zeker!

      Bedankt voor de tips 🙂

      Groet,
      Dominique

  29. Ik heb gehoord dat er ook een groot winkelcentrum is “Metro” is dat makkelijk te bereiken en is dat de moeite waard zeker als het slecht weer is.

  30. Hallo wij zijn 23 december in Newcastle met de minicruise. Onze 2 zonen zijn echte voetbalfans en willen graag een tour door het stadion.
    Waar kunnen wij hiervoor kaartjes kopen en is het stadion op loopafstand ? Alvast bedankt.

  31. Hallo, is Eldon square vanaf dat je word afgezet met de bus makkelijk aan te lopen?
    Of is dan een bus of een taxi raadzaam?

    Is er daar in de omgeving ook iets van kerstmarkt in het weekend van 22 november?

    • Het is vrij makkelijk om van Newcastle CS naar Eldon Square te lopen. Tenzij je moeilijk loopt uiteraard.

      Op Grey Street & Graigner Street is tussen 14 en 29 november een leuke kerstmarkt. Dit is nabij Eldon Square. Zeker leuk om een kijkje te nemen!

  32. Hallo Lenneke,

    Aanstaande vrijdag ga ik met mijn vriendin de mini cruise richting New Castle doen. Aangezien wij er maar 1 dag verblijven willen we natuurlijk zoveel mogelijk zien.

    Wat mijn vraag eigenlijk is kun jij een route bedenken waar wij langs kunnen gaan. Zoals; die bruggen, tunnel, markt maar dan op de kaart of met bus lijnen.

    Alvast bedankt,

    Michel

    • Hopelijk nog niet te laat. Begin bij de Quayside. Altijd leuk om even in Baltic Museum de lift naar de bovenste verdieping te pakken en te genieten van het uitzicht! vanuit daar loop je via Grey Street naar Grainer Market, Central Arcade, Grey’s Monument, Eldon Square en veel leuke cafés. (Botanist, Tyneside Cinema, Cafe Royal)

      In Newacastle is het niet echt nodig een bus te pakken. Ik doe meestal alles ter voet.

      Heel veel plezier!

      Lenneke

  33. Hallo Lenneke,

    Ik vertrek volgende week samen met mijn moeder op 11 maart richting Newcastle. Mijn moeder zou graag alle 7 bruggen van de Quayside bekijken. Ze is de jongste niet meer en ver lopen is dus geen optie.
    Zijn alle bruggen een beetje op loopafstand van elkaar, of moeten we iedere keer een bus pakken om van de ene brug naar de andere te komen? Zoja, is het dan handig om een dagkaart voor de bus te kopen, of zou het goedkoper zijn om iedere keer een los kaartje te kopen? En kunt u mij vertellen welke buslijn wij moeten nemen om van af het centrum van Newcastle bij de Quayside uit te komen? Sorry voor de vele vragen. Ik had zelf al een beetje op Google zitten zoeken, maar kon hier niet veel uit wijs worden.

    Met vriendelijke groet,

    Christian Rosbeek

    • Wat leuk om te lezen. De Quayside met haar zeven bruggen vind ik echt één van Newcastle’s mooiste plekken. De buitenste bruggen liggen ongeveer 1 kilometer van elkaar af. Wanneer dit te ver lopen is, kun je wellicht het beste een hop on hop off busticket kopen. Niet alleen zie je dan de Quayside, maar ook de mooie straten als Grey Street. Kaartjes voor deze bus kun je aan boord kopen.

      Veel plezier alvast!

      Groet, Lenneke

  34. Hoi ik had een vraag kan ik Britse ponden pinnen aan boord ? En hoe moet ik vanaf t punt waar je afgezet wordt door de bus naar de primark ? BVD groetjes wendy

  35. Op advies van mijn kinderen wilde ik de locatie met outletwinkels bezoeken.Ik vroeg de buschauffeur daar even te stoppen,7 min.lopen vanaf het schip.Hij weigerde en hij had het wel over een kwartier.Ik maakte mij wat kwaad en ben alsnog vanaf het schip daar naar toe gelopen.Omdat ik trek had besloot ik eerst een cola en wat warms te kopen en meteen af te rekenen met mijn pinpas.Ik had er wel twee, maar die werden geweigerd.Ook wilde ik wel mer euro,s betalen, maar dat werd geweigerd. Ik mocht wel de cola opdrinken, waarna ik naar de 1e kledingzaak liep.Daar kocht ik 4 overhemden met de pinpas, wat lukte voor & 60! ik moest hard lopen naar de boot, ik had mij vergist in de tijd.De rederij zou afspraken moeten maken met de buslijn, die dan wel 3 busladingen kopers kunnen aanleveren.Tel uit je winst!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Hoi Ben, Vervelend te horen. Je opmerkingen over de route van de bus ga ik doorgeven aan de verantwoordelijke collega’s. Wellicht is er meer animo voor de busstop bij het Royal Quay Shopping Centre en kunnen we daar wel een tussenstop maken. In ieder geval bedankt voor de feedback!

      Groet,
      Lenneke

    • Hallo Ben Dekker, om welke outlet shop gaat het? Hoe ver was het lopen? Was het echt een voordelige center? Wij gaan aankomend weekend en willen weten of het de moeite waard is.

  36. Dag Lenneke,
    Ik zag dat je E-commercemanager bent. Vanzelfsprekend is dat van invloed op jouw advies. Stel dat je geen ECM was en je zou me adviseren, wat kwam er dan uit je adviezen voor Newcastle? En ik wil even helemaal geen shoppingmalls en andere commerciële zaken horen. Je geeft tenslotte aan dat je beter bent dan Lonely Planet en de locals kent. Dus nu even voor het echie!
    Met vriendelijke groet,
    Frank Greven

    • Hoi Frank,

      Excuses voor mijn late reactie. Ik heb je comment “over het hoofd gezien”. Mijn tips zijn niet gekleurd door mijn functie binnen DFDS Seaways. Hier ben ik immers verantwoordelijk voor onze eigen online marketing. Ik (en niemand intern overigens) sluit deals met winkels of attracties in Newcastle.

      Dat daargelaten…
      Ik ben zelf in diverse Europese steden geweest. En in Newcastle al meer dan 14x. Het is in alle eerlijkheid een verrassend leuke stad. De Quayside met haar 7 bruggen is mooi. Verder is de relaxte sfeer een absolute plus. En de stad is lekker compact. Wandel eens door Grey Street. Uitgeroepen tot een van de mooiste straten van Engeland. En bezoek Grainer market: een traditionele engelse markt in het centrum.

      Meer rust? Leazers Park is een mooi park in het centrum dat ook heel Engels aandoet. En alles wat ik hierboven noem is gratis toegankelijk!~

      Groet,
      Lennekek

  37. Neem vanaf het Station de rode Hop-on Hop-off-bus.
    Je kunt op diverse plaatsen af-en-weer-opstappen.
    Een leuke stop is bijvoorbeeld Eldon Square in het centrum.
    Je hebt daar een ouderwetse overdekte markthal, echt Engels.
    Ook het standbeeld van Earl Grey is vlakbij evenals Nothhumberlandstreet de winkelstraat.
    Heb je nog tijd over als de bus terugkomt bij het station kan je ook de groene Hop-on bus nemen. Deze bestrijkt een wat groter gebied van Newcastle.

Geef een reactie