Kerstshoppen in Newcastle: wat mag je niet missen?

Kerstshoppen in Newcastle

De tijd vliegt wanneer je lekker aan het kerstshoppen bent. Het grote voordeel van Newcastle is dat het centrum lekker compact is. Je hoeft dus geen tijd te verliezen. Ik zet mijn favoriete winkels in Newcastle voor je op een rij…

1. Fenwick

Fenwick ligt in de bekendste winkelstraat van Newcastle, namelijk Northumberlandstreet, waar je bijvoorbeeld ook de Primark vindt. Voor iedereen die Fenwick niet kent, het is een groot en bekend warenhuis in Engeland. Vergelijk het met de Bijenkorf. Normaal ben ik geen fan van warenhuizen, maar in kersttijd maak ik een uitzondering. Vooral vanwege de fantastisch versierde etalage vanaf begin november. Dit is kerstshoppen op z’n best. Alles beweegt, zingt en/of praat: het is een mini-attractie op zich. Check de video:

2. Grey’s Monument Markets

Bij Grey’s Monument is er tot eind november dagelijks een Continental Market met de beste producten uit Europa. Van Duitse braadworst, Hollandse pannenkoeken tot English tea. Op dezelfde plek vindt je in vanaf november een International Christmas Market en van december een nog grotere markt geheel in kerstsfeer: Christmas Market. Dit is kerstshoppen op z’n Engels! Bezoek de website voor de actuele data.

3. Eldon Square

Het Metro Centre buiten de stad is wellicht bekender en groter, maar ik ga liever shoppen in het Eldon Square winkelcentrum. Groot genoeg, want zelfs hier verdwaal ik iedere keer. Alle bekende internationale merken hebben in dit overdekte winkelcentrum een plekje. Apple, Topshop, Adidas, Starbucks, Footlocker en River Island zijn slechts een paar bekende namen.

4. BALTIC shop

Een van mijn favoriete winkels is het winkeltje in het BALTIC museum aan de rivier de Tyne. Je moet hiervoor iets uit het winkelcentrum richting de Quayside lopen. Sowieso is de Quayside een topplek in Newcastle, dus don’t miss that. In de shop van het museum vind je leuke kaarten, pennen, boekjes en designdingetjes voor in huis. Echt zo’n hebbedingenwinkel waar je zeker een leuk kerstcadeau scoort.

5. De Quayside market op zondag

De Quayside is een van de meest gefotografeerde plekken in Newcastle. Hier splitst de rivier de Tyne Newcastle en Gateshead in tweeën. Over de rivier zijn zeven bruggen geplaatst. Alle bruggen zijn qua architectuur zo verschillend dat je dit echt moet zien. Ben je op zondag in Newcastle dan kun je dit mooi combineren met de Quayside market. Een soort vlooienmarkt waar je écht leuke kerstkoopjes kun scoren voor een goede prijs.

Zelf kerstshoppen in Newcastle?

Half november tot half december is de beste periode om deze Engelse stad te bezoeken. Je vind dan ook veel kerstmarkten in Newcastle. Check dan onze mogelijkheden voor kerstshoppen in Newcastle. Liever naar een andere Britse stad? We hebben ook tips voor kerstshoppen in Edinburgh en kerstshoppen in Londen.

KERSTSHOPPEN IN NEWCASTLE ▸


2 Reacties Schrijf een reactie

  1. Beste Lenneke, kun je me vertellen hoe ik het goedkoopst in Durham kom? Kan ik van te voren een off-peak treinkaartje kopen vanuit Nederland of wat is de beste optie?
    Hoe lang is het reizen met de trein naar Durham?

    • Hi Astrid, vanaf het Centraal Station van Newcastle gaat er ongeveer elk kwartier een trein naar Durham (van Virgin Trains of CrossCountry), het is maar een kwartiertje treinen dus je bent er zo! Ik denk dan ook dat je het beste gewoon een kaartje ter plaatse kunt kopen, maar wellicht kunnen de treinmaatschappijen je hier wijzer over maken. Alvast een goede reis!

Geef een reactie