Newcastle met kinderen: Top 5 attracties

Centre of Life

Als enige vaste DFDS blogger met kinderen is het natuurlijk een één-tweetje om regelmatig tips voor reizen met het gezin te geven. Vandaag: Newcastle met kinderen, is dat leuk?

1. Centre of Life

Als je met de dubbeldekkerbus aankomt bij het centraal station van Newcastle kun je er bijna niet omheen, “Life” staat in felgekleurde letters aangegeven. Dit museum is misschien wel het best te vergelijken met Nemo in Amsterdam. Er zijn altijd een paar vaste dingen te doen maar er is ook ruimte voor een wisselende exposities. T/m eind april kun je terecht bij de expositie Dino Jaws. Kids kunnen verder kiezen tussen de Explorer’s Zone, Curiosity Zone, het Planetarium en er is ook een achtbaan. Meer info: www.life.org.uk

2. Great North Museum

Ga je met kinderen naar Newcastle, dan móet je naar het Great North Museum. Behalve de supersize dino, staat dit museum bol van de leuke collecties. Kinderen kunnen op een interactieve manier kennis maken met de flora en fauna van de belangrijkste nationale parken in Engeland. Ook de Inca’s, Maya’s, Romeinen (met een prachtige maquette van Hadrian’s Wall) en Egyptenaren passeren de revue in het museum.

3. Hadrian’s Wall

Voor jongetjes is het bijna verplichte kost; je als Romeinse ridder verkleden en op verkenning langs de muur van Keizer Hadrianus oftewel Hadrian’s Wall. Vanaf Newcastle zit je binnen 30 minuten in een totaal andere wereld. De drukte van de stad maakt plaats voor natuur. Dat de Romeinen “slimme jongens” waren laat deze imposante muur zien. Als je de Military Road (B6318) neemt dan kom je langs allemaal oude Romeinse nederzettingen en overblijfselen van forten.

4. Newcastle United

Voetbalwedstrijd in Newcastle - leuk met kinderen!

Vaste kost voor iedere vader met kinderen die van voetbal houden. Een wedstrijd meepakken in de Premier League of een stadiontour door het stadion van Newcastle United.

5. Baltic Center for Contemporary art

Een plek voor jong en oud, om te beginnen is het gehuisvest in een iconisch gebouw. Een oud pakhuis, direct aan de rivier The Tyne. Wat is er leuk aan voor de kids? Om te beginnen neem je de lift naar de bovenste verdieping voor een prachtig uitzicht over Newcastle, de bruggen, St. James Park Stadion en de bekende Millennium Bridge. Maar nog veel leuker zijn de altijd aanwezige gratis family activities. Lekker knutselen, dingen maken, spelen noem het maar op. En, het is nog gratis ook. Wil je toch geld uitgeven, vergeet dan niet een bezoek te brengen aan de bijbehorende shop. Hier verkopen ze allerlei hippe spullen voor kids en volwassenen.

6. Build a bear

OK, ik zou het bij een top-5 houden. Maar toch nog even een extra tip: bezoek de ‘Build-a-Bear‘ workshop in warenhuis Fenwick. Hier kun je je eigen ‘stuffed animal’ maken. Kies een knuffel (een beer, dino, Pokémon, Elsa uit Frozen en zo zijn er nog een flink aantal andere mogelijkheden….) en vervolgens kunnen de kids deze helemaal naar hun eigen wens customizen. Je kunt de knuffel vervolgens voorzien van kleding, geluidseffecten en allerlei accessoires.

FAMILIE MINICRUISE NAAR NEWCASTLE ▸


Celest

Geplaatst door

Functie: Head of Campaign Management

2 Reacties Schrijf een reactie

  1. Hoi Celest Jansen,

    Wta een goede tip. Stel je voor dat we de voetbalreis boeken en we willen deze uitbreiden met een bezoek aan Alnwick Castle, hoe komen we daar dan. Net ontdekt dat dit 35 mijl uit elkaar ligt. Weet jij toevallig of er makkelijk openbaar vervoer is? Of moet je voor deze uitbreiding toch een eigen vervoersmiddel gebruiken.

    Wij horen graag van je.

Geef een reactie