Een voetbalreis met DFDS, hoe zit dat?

St James' Park - Newcastle United

Voetbalreizen zijn er in veel verschillende soorten en maten. Je kunt ze doen naar verschillende landen. De meest populaire bestemmingen zijn Spanje, Duitsland en natuurlijk Engeland. Dit soort reizen zijn meestal alleen te doen met het vliegtuig. Leuk, maar soms verre van ideaal. Je hebt weinig tijd om er echt ‘zin’ in te krijgen, en vliegen is nou niet bepaald een gezellige manier van reizen. Dat is op een cruiseferry natuurlijk wel anders. Daarom is een voetbalreis naar Newcastle het perfecte uitje!

Hoe zit zo’n reis met ons in elkaar?

Het moeilijkste van een voetbalreis bij DFDS is een wedstrijd kiezen die in alle agenda’s past. Je bent al snel geneigd een sterke opponent te kiezen zoals bijvoorbeeld Arsenal, maar een mindere tegenstander is net zo tof, omdat de sfeer in het stadion nog beter wordt als Newcastle United bijvoorbeeld scoort.

Newcastl United

Als je eenmaal gekozen en geboekt hebt, dan kan de voorpret alvast beginnen. Ik spreek uit ervaring, want ik heb een aantal jaar geleden zelf een voetbalreis gedaan met een paar vrienden en alles is op en top geregeld. Je stapt aan boord, neemt een drankje en zwaait IJmuiden vaarwel. We aten toentertijd in het 7seas, maar dat is nu omgetoverd in het Explorer’s Kitchen. Hier kun je de lekkerste gerechten uit alle windstreken proeven. Iets luxer? Ga dan voor het North Sea Bistro. Hier eet je de lekkerste steaks!

Gezelligheid aan boord in de Columbus Club

Aan boord is het een al gezelligheid. We begonnen de avond met een kaartspelletje in onze hut, maar al snel werd de drang te groot om het schip te verkennen. In de Columbus Club kun je beginnen met een pilsje, vervolgens kun je je voetbalreis proberen terug te winnen in het casino en als je op zoek bent naar nog meer gezelligheid kun je altijd mee doen met de bingo. Je wint dan de inleg van iedereen die meespeelt aan de bingo. Dat kan wel oplopen tot tientallen euro’s, die je aan boord weer kunt besteden!

De wedstrijd

Als je eenmaal in Newcastle bent aangekomen, dan bouwt de spanning naar de wedstrijd zich op. Met de bus word je naar het centrum van Newcastle gebracht, en dan is het nog enkele minuutjes lopen naar het hotel. Hoeveel minuten ligt aan het hotel wat je gekozen hebt, maar het is niet verder dan 15 minuten.

Wanneer je je spullen hebt weggelegd, dan ga je op weg naar het St. James’ Park. Overal zie je de zwart witte shirtjes al tevoorschijn komen. Dit komt omdat het stadion nog middenin in de stad ligt. De meeste supporters drinken nog een biertje voor de wedstrijd. Bijvoorbeeld in de Strawberry of Nine Bar. DFDS gasten krijgen in de Nine Bar een fijne korting (10% op drankjes, 25% op eten).

Newcastle United

Dan is het tijd voor de wedstrijd! Het stadion van Newcastle maakt indruk. Er kunnen zelfs meer mensen in dan in de Arena. De aanhang is bloedfanatiek. Zelfs toen Newcastle in de Championship speelde, zat het stadion ramvol. Negentig minuten is het feest. De beleving is net ietsje intenser dan in Nederland.

Avondje Newcastle

Een avondje Newcastle vergeet je niet snel. Het uitgaansleven is hier van een ander kaliber. De dames lopen in alle jaargetijden op de hoogste hakken, met zo weinig mogelijk kleding. Er zijn een aantal bars die je wellicht van TV kent, die je zeker moet bezoeken waaronder: Florita’s, Perdu en REVOLUTION. Je kijkt je ogen uit!

Millenium Bridge Newcastle

Vervolgens slaap je in je hotel en kun je de volgende dag nog even nagenieten van de wedstrijd en de stad Newcastle. Voor de extra voetbalbeleving kun je ook nog een stadiontour doen.

In de middag vertrek je weer richting het schip en vaar je na een enerverend weekendje weer naar huis!

Benieuwd naar welke wedstrijden jij kan? Bekijk dan snel deze pagina

BEZOEK DFDS.NL ▸


Wesley

Geplaatst door

Functie: Marketing Executive

Geef een reactie