Culinair genieten in Newcastle

Restaurantweek in Newcastle

Jaarlijks vindt in Nederland de bekende Nationale Restaurant week plaats. Een week vol met voordelige, etentjes voor een betaalbare prijs. Maar waarom in Nederland blijven als ze ook in de hippe Engelse stad Newcastle een Restaurant week organiseren? Twee keer per jaar zelfs, in januari en in augustus. De eerstvolgende editie is van 15 t/m 21 januari 2018.

Newcastle Restaurant Week

Bij Brits eten denken veel mensen direct aan Fish & Chips. Maar niets is minder waar, want de gastronomie in Newcastle is op en top! Van eigentijdse brasseries tot Michelin restaurants en van typisch Engels tot Aziatisch, je vind het er allemaal. De Newcastle Restaurant Week is dé week om overal een hapje te kunnen proeven!

Vele restaurants en bars in Newcastle doen mee aan de jaarlijkse Newcastle Restaurant Week. Deze Engelse versie biedt geen kortingen maar een vast, gereduceerd bedrag. Je betaalt £10 voor lunch of £15 voor een diner. Geen geld toch?

Ik zie door de bomen het “restaurant” niet meer

Waar moet je nu gaan eten? Gezien bijna alle restaurants mee doen aan deze culinaire week, heb ik hieronder een lijstje gemaakt van mijn favorieten die zeker een aanrader zijn wanneer je in Newcastle bent (Restaurant week of niet!):

Barrio Comida

Ik ben gek op de Tex-Mex keuken dus mij maak je blij met een etentje bij Barrio Comida! Tortillachips, guacemole, taco’s… Alles wat je verwacht van een Tex-Mex restaurant vind je hier. Ook de ligging is perfect: aan de gezellige Quayside.

The Botanist

The Botanist in Newcastle

Al vaak over geschreven en dat is zeker niet onterecht: The Botanist is hipper dan hip! Verwacht hier uitgebreide lunchplanken, zalige toetjes en cocktails die in een gietertje worden geserveerd. En dan het interieur, hier kijk je je ogen uit…

Fat Hippo & Byron Burgers

Good food. Messy fingers. Juicy burgers. Dat is the claim van The Fat Hippo. Nou, dan hoef ik eigenlijk verder niets uit te leggen toch? Hun burgers zijn waanzinnig lekker en met je handen eten moet: “you can’t eat our burgers nicely“. Ook het vlakbij gelegen Byron Burgers is een aanrader als je liefhebber bent van een goede burger.

Blackfriars

Blackfriars is een begrip in Newcastle, en niet voor niets. Het historische gebouw is prachtig, de inrichting sfeervol en het eten erg goed. Tip: vraag of je even een kijkje mag nemen in de naastgelegen Middeleeuwse Banquet Hall, een ruimte waar veel huwelijken worden voltrokken. En als je er binnen bent, snap je wel waarom!

The Herb Garden

Hier at ik toch zo’n goddelijk lekkere pizza! Echt heerlijk… Het interieur van ‘container-restaurant’ The Herb Garden is hip en de kaart heel verrassend. Voor de niet-vlees eters onder ons: je zult verrast zijn door het aanbod vega-gerechten. En de naam van het restaurant? Die is afgeleid van de kruidentuin die bij het restaurant hoort.

Eet smakelijk alvast!

MINICRUISE NAAR NEWCASTLE ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

1 Reactie Schrijf een reactie

  1. Dit klinkt als een erg leuke stedentripje! Ben geen culinaire hoogstanden gewent van de Engels maar voor die prijs is het zeker waard om maaltijd te proberen. En het mooiste van allemaal je bent er zo!

Geef een reactie