Gratis naar het Great North Museum in Newcastle

Great North Museum in Newcastle

Gratis naar het Great North Museum? Zou dat wel wat zijn? Dat gevoel had ik toen ik weer een bezoek aan Newcastle bracht. Maar na al het voetbal- en shopgeweld ga je op een gegeven moment toch ook andere plekken van de stad bekijken.

Tyranosaurus Rex

Ik had al eens een postieve ‘gratis-museum-en-nog-tof-ook-ervaring’ toen ik naar het Baltic Centre for Contemporary Art (mondvol) was geweest. Een prachtig, iconisch gebouw aan de oever van de rivier The Tyne. Goed, dit keer had ik mijn zoon beloofd om naar de T-Rex dinosaurus te gaan kijken die in een museum in Newcastle zou staan. Ik had al een paar keer gelezen dat er een skelet op ware grootte van een T-Rex te vinden was in het Great North Museum in Newcastle. Maar ja, een gratis museum… Zal wel niet veel aan zijn, toch?

Great North Museum

In de veronderstelling dat het een bliksembezoek zou zijn – hoe lang kun je nou naar een paar ‘repro-botten’ kijken – gingen we dan maar even richting een voor mij nieuwe plek: The Great North Museum: Hancock. Een openbaring: ga je met kinderen naar Newcastle, dan móet je hier naar toe. Behalve de supersize dino, staat dit museum bol van de leuke collecties. Kinderen (en jijzelf natuurlijk) kunnen op een interactieve manier kennis maken met de flora en fauna van de belangrijkste nationale parken in Engeland. Ook volkeren en stammen uit de oudheid worden op een interactieve manier tentoongesteld: de Inca’s, Maya’s, Romeinen (met een prachtige maquette van Hadrian’s Wall) en Egyptenaren passeren de revue.

Gratis kan zeker leuk zijn

Dat geplande bliksembezoek werd uiteindelijk een volwaardig museumbezoek van een paar uur. Ik heb een pyramide gebouwd, weet inmiddels hoe alle vogels klinken en waar ik zeehonden kan zien even buiten Newcastle. En het mooiste van alles (je bent en blijft Hollander): nog gratis ook! Moet ik wel bekennen dat het winkeltje bij de uitgang té leuk was om niets te kopen. Dino’s, boekjes over wilde dieren en weet ik het allemaal. Dus kostte het mij uiteindelijk toch weer wat. Maar de ervaring was priceless. Staat het Great North Museum ook op de planning voor jouw stedentrip Newcastle?

STEDENTRIP NEWCASTLE ▸


Celest

Geplaatst door

Functie: Head of Campaign Management

1 Reactie Schrijf een reactie

Geef een reactie