Gloucestershire in 5 dagen

Cotswolds

Het graafschap Gloucestershire ligt op een paar uur rijden van Dover en is een van de meest bekende in het Verenigd Koninkrijk. Wij zijn gek op onder andere de schoonheid van het landschap en de vele tradities die deze regio rijk is. Het is de perfecte plek voor een korte roadtrip. Ontdek in 5 dagen de prachtige natuur en snuif de Engelse cultuur op.

Dag 1: Op naar de Cotswolds via Oxford

Oxford, ook wel de stad der dromerige spitsen genoemd, een term die wordt gebruikt vanwege de harmonische architectuur van de universiteitsgebouwen. Het is een ideale tussenstop tussen Dover en de poorten van Gloucestershire. Stop hier een paar uur om door de straten van het centrum te slenteren en de universiteitsgebouwen te bewonderen. Hier vind je het All Souls College en zijn prachtige bibliotheek en het Christ Church College met de adembenemende Grand Hall. Een korte wandeling door het groene park Port Meadow maakt je bezoek compleet. Heb je nog wat tijd over? Dan is het zeker de moeite waard om een boottocht te maken over de Thames.

Oxford

Dag 2: Laat je betoveren door de Cotswolds

Een regio van groene heuvels en eeuwenoude tradities, de Cotswolds zit vol met pittoreske dorpjes. Neem de tijd om alles rustig te ontdekken en te genieten van het landschap. De Cotswolds heeft heel veel te bieden zoals Bibury, soms ook wel het mooiste dorp van Engeland genoemd met zijn charmante bruggen, Chipping Campden met zijn prachtige 17e-eeuwse overdekte markt of Bampton, dé filmlocaties van de populaire serie Downton Abbey. Vergeet daarnaast niet te stoppen bij het prachtige Sudeley Castle of een kijkje te nemen in de ruïnes van het klooster van Hailes.

Bibury
Foto: @VisitBritain/Tony Pleavin

Dag 3: Ontdek Cheltenham

Cheltenham is een rustig kuuroord en biedt de mogelijkheid voor een rustige dag in de stad. Begin met een korte rondleiding in het Montpellier district, een van de meest chique buurten van de stad. En kijk eens naar boven: de hoge witte gevels in de bekende Engelse Regency-stijl, een Engelse architectonische beweging die teruggaat tot het begin van de 19e eeuw en is geïnspireerd door de Griekse oudheid. Het is tevens een fantastische plek om te winkelen dankzij de promenade, gevuld met boetiekjes, antiek- en lifestylewinkels. Na een wandeling door het park Pittville eindig je de dag met een heerlijk diner in een van de vele restaurants in het centrum.

Cheltenham
Foto: @VisitEngland

Dag 4: Wandelen in Forest of Dean

Vanuit Cheltenham gaan de liefhebbers van de middeleeuwse architectuur door naar Gloucester om de sublieme 15e-eeuwse kathedraal te bewonderen. Duik je liever de natuur in? Ga dan rechtstreeks naar Forest of Dean, ten westen van de Cotswolds, voor een dag wandelen in het hart van het bos. Enkele van de beste paden zijn de Sculpture Trail, een route van 6 km. met kunstwerken. Onze favoriet: het hangende glas-in-loodraam van Kevin Atherton. Je kunt ook kiezen voor het cirkelvormige pad door het dorp Brockweir (3 km.) of een wandeling naar de indrukwekkende grotten van Clearwell Caves. Na een paar uur in de buitenlucht te zijn geweest stop je in een van de vele pubs om te genieten van de lokale keuken. Een stukje wild zwijn misschien?

Forest of Dean
Foto: VisitBritain/Andrew Pickett

Dag 5: Terug naar Dover via Surrey

Na een stevig English breakfast ga je op pad en steek je de rivier de Severn over via de prachtige hangbrug, een monument dat dateert uit 1960. Reis van Swindon tot Reading en geniet van de glooiende landschappen van Berkshire. Als laatste stop ga je naar Surrey Hills om nog even te genieten van de groene heuvels die ook wel Outstanding Natural Beauty worden genoemd. Met een laatste maaltijd in een van de dorpen in de omgeving nemen we afscheid van dit landelijke Engeland vol charme.

Highclere Castle
Foto: ©Highclere Castle
BEZOEK DFDS.NL ▸


1 Reactie Schrijf een reactie

Geef een reactie