De mooiste lochs van Schotland

Loch Lomond

Schotland bestaat voor een groot deel uit water waardoor het landschap groen is en er prachtige lochs te vinden zijn. Lochs en kleinere lochans, ook wel bekend als meren, zijn een kenmerk van het Schotse landschap. Schotland telt er meer dan 30.000 in het hele land!

Wij hebben een paar lochs voor je uitgelicht zodat je al wat inspiratie kunt opdoen voor je volgende vakantie! Plan nu je reis en ontdek wat buitengewoon Schotland te bieden heeft.

Loch Ken

In het zuidwesten gelegen vind je Loch Ken in een prachtig, schilderachtig en rustig deel van Zuid-Schotland. Het is een perfecte uitvalbasis voor een langere vakantie. Houd je van watersporten? Dan zit je hier helemaal goed. Zeilen, stand-up paddleboarding, windsurfen. Het kan allemaal! En bovendien zijn er voor de kids glijbanen en een waterpark.

Loch Ken
©VisitScotland

Loch Affric

Dit is misschien wel het mooiste loch van Schotland. Loch Affric is een zoetwatermeer in Glen Affric, in het Highland Council-gebied van Schotland. Het ligt ongeveer 40km ten zuidwesten van Beauly. De Highlands is een prachtig gebied waar meerdere lochs te vinden zijn. Kijk ook op ons andere blog om meer te ontdekken over de Highlands.

Loch Affric
©VisitScotland

Loch Ness

Loch Ness staat natuurlijk bekend om het verhaal van het monster van Loch Ness. Het is een gigantisch meer van ruim 40 km lang en 226 meter diep. Ontdek de geschiedenis van Nessie in het Loch Ness Centre & Exhibition in Drumnadrochit. Om het verhaal te vertellen maken ze gebruik van animatie, lasers en speciale effecten. Extra spectaculair en ook reuze interessant voor kinderen. Ga jij er achter komen of Nessie echt bestaat?

Loch Ness
©VisitScotland

Loch Lomond

Loch Lomond is het grootste meer van Schotland en ook hier kun je uitgebreid genieten. Denk aan watersporten, vissen, wandelen, fietsen of even lekker niksen en tot rust komen. Het loch ligt in het hart van Loch Lomond & the Trossachs National park. In het loch liggen ook een aantal kleine eilanden die je met een gehuurd bootje kunt ontdekken. Er zijn ook veel kampeerplekken rondom het loch zodat je midden in de natuur kunt kamperen. En elke ochtend wakker worden met uitzicht over het loch, wie wilt dat nou niet? Klik hier voor ons andere blog over Loch Lomond.

Loch Lomond
©VisitScotland
BEZOEK DFDS.NL ▸


Geef een reactie