De beste winteractiviteiten in Newcastle

Newcastle upon Tyne, ook wel Newcastle genoemd, is een stad in het Verenigd Koninkrijk, gelegen aan de Engelse kust. Deze plek is rijk aan bezienswaardigheden en activiteiten, wat betekent dat er genoeg wils is voor jong, oud, families, soloreizigers en groepen. Musea, cultuur, historie, maar ook zeker shoppen en lekker eten: Newcastle has it all.

Nieuwsgierig naar al het moois dat deze bruisende stad te bieden heeft? Lees hieronder onze tips voor de leukste winteractiviteiten, zodat je alles uit je MiniCruise naar Newcastle haalt.

Winkelen in Newcastle – Shop till you drop

Wist je dat je met DFDS zonder bagagebeperkingen reist? Komt dat even goed uit! Winkelen in Newcastle is namelijk één van de dingen die je écht wil doen in deze stad. De drie bekendste straten zijn Northumberland Street, Grainger Street en Grey Street. Bang zijn om voor gesloten deuren te staan, is niet nodig. De meeste winkels in Newcastle zijn namelijk 7 dagen per week geopend.

Schaats de sterren van de hemel in Newcastle

Fan van schaatsen in de buitenlucht? Heb jij geluk. Van november tot half februari kun je namelijk terecht op de mooi verlichte ijsbaan naast het Centre of Life. Schaatsen aan, en…. Schaatsen maar!

Bezoek één van de vele musea in Newcastle

De bezienswaardigheden en activiteiten waar je niet aan ontkomt, zijn de musea in deze stad. In het stadscentrum is de keuze reuze. Het allerleukste van alles? Veel musea zijn gratis te bezoeken. Onze tips: BALTIC Centre, het Discovery Museum en The Great North Museum.

Maak een wandeling door het historische centrum van Newcastle 

Genoeg activiteiten gedaan, maar nog weinig van de stad zelf gezien? Dan is het tijd om de historische, smalle straatjes in het oude centrum te ontdekken. Het kasteel van Newcastle, middenin in de binnenstad, valt niet te missen en is absoluut een bezoekje waard. Niet alleen vanwege het uitzicht waarop je getrakteerd wordt, maar ook vanwege de duizelingwekkende historische feiten. En als je jezelf dan toch onderdompelt in de historie van de stad, mag je Grey’s monument ook niet overslaan.

Leuke binnenactiviteiten

Komt het met bakken uit de hemel? Geen zorgen. Er zijn namelijk genoeg leuke binnenactiviteiten te doen. Wat dacht je van genieten van een overheerlijk koffietje in het hondencafé inclusief knuffelsessies. Liever onderuitgezakt een film kijken en afsluiten met een cocktail in je hand? Dat kan bij de Tyneside bioscoop.

Culinair genieten in Newcastle

Na al die bezienswaardigheden begint je maag vast te rommelen. Tijd om de avond goed af te sluiten. Gelukkig kan dat in Newcastle maar al te goed. Culinaire hoogstandjes zijn hier geen uitzondering.

Waar wacht je nog op?

Newcastle is een stad waar je je nooit hoeft te vervelen. Sterker nog: waarschijnlijk raak je besmet met het reisvirus en wil je snel een tweede keer terug.

Reis je met ons mee? Boek hier jouw tickets voor de MiniCruise in 2024 en profiteer van onze winteraanbieding voordat het te laat is.

BEZOEK DFDS.NL ▸


Geef een reactie