Verwelkom de Lente: 8 Leuke Activiteiten in Newcastle

De Noord-Engelse stad Newcastle Upon Tyne is bijzonder aantrekkelijk in het bloeiende lenteseizoen. De kronkelende rivier, rijke kunstscene en levendige lokale markten maken het een speeltuin voor de avontuurlijke reiziger. Als je de winterblues van je af wilt schudden en je wilt onderdompelen in de sfeer van het seizoen, dan zorgt onze gids ervoor dat je het meeste uit je bezoek haalt!

1. Ouseburn Farm: Een idyllische dag in de natuur

Ouseburn Farm is een liefdadigheidsboerderij waar je gratis kippen en lammetjes kunt voeren, reptielen een bad kunt geven en zelfs een geitje uit wandelen kunt nemen. De boerderij is een verfrissende ervaring van het plattelandsleven midden in de stad, en een leuke stop voor natuurliefhebbers of om samen met de kinderen op bezoek te gaan. De boerderij dient ook als handig startpunt voor een heerlijke wandeling langs de rivier.

2. Tynemouth Market: Een schat aan lokale wonderen

Tynemouth Market is elk weekend geopend en is een bonte verzameling van kunst, antiek en ambachtelijk eten. Voor een shoppingtrip in de lente is deze markt een must, omdat je er unieke, handgemaakte artikelen kunt vinden. De strategische ligging van Tynemouth Market, op slechts een kort metroritje van Newcastle, biedt ook de gelegenheid om het strand van Tynemouth Beach te verkennen – een geweldige plek voor een heerlijke wandeling aan zee!

3. Michael Rakowitz Expositie in het Baltic Centre for Contemporary Art

Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Baltic Centre for Contemporary Art, waar de fascinerende tentoonstelling van Michael Rakowitz, ‘The Waiting Gardens of the North‘ te zien is. Rakowitz’ tentoonstelling is bedoeld een tuin die tijdens de looptijd zal blijven groeien en ontwikkelen. Naast nieuwe kunstwerken presenteert het een verzameling planten in verschillende stadia van hun groeiproces. De tuin fungeert als een metafoor voor de overlappingen van onder andere oorlog en onderdrukking die mensen, en planten met zich meedragen.

Toegang tot het Baltic Centre is helemaal gratis en heeft een prachtige uitkijkplatform dat een panoramisch uitzicht over de stad biedt, waardoor het een ideale plek is om de bloeiende omgeving en de rivier de Tyne in al zijn pracht te zien.

4. Jesmond Dene Park: Een groene oase

Ten noorden van Newcastle vind je Jesmond Dene, een weelderig park met watervallen, rustieke bruggetjes en een overvloed aan wilde bloemen. Een wandeling door Jesmond Dene in de lente is een prachtige ervaring, waarbij je echt even tot rust kan komen tijdens je bezoek aan het bruisende Newcastle. Het park is niet voor niets een geliefde bestemming voor zowel plaatselijke bewoners als toeristen.

5. Grainger Market: Een culinaire ontdekkingsreis

Grainger Market is een levendige markthal in het hartje van de stad. De markt bestaat al meer dan 180 jaar en staat vol met verkopers met een divers aanbod. Zo vind je er verse producten, maar ook handgemaakte artikelen. Hoewel veel bezoekers naar Newcastle komen voor het nachtleven en de cultuur, is het zeker de moeite waard om ook even Graigner Market te verkennen!

6. Een verfrissende wandeling door de stad

Een ontspannen wandeling langs de kade door de bruisende wijk Quayside is een typische Newcastle-ervaring die in de lente niet mag ontbreken. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de majestueuze Tyne-bruggen, levendige pubs en het iconische Sage Gateshead. De lente zorgt voor extra veel levendigheid in het gebied.

7. Rooftop bars: Geniet van je drankje met uitzicht

Nu de dagen weer langer worden en de temperaturen stijgen, is er niets beter dan een drankje drinken met een panoramisch uitzich over de stad! Newcastle zit vol met gezellige rooftopbars die je in de lente een betoverend uitzicht bieden. Geniet onder andere in ABOVE, Altitude, Roof Thirty Nine of de 3SIXTY Champagne Lounge van een verfrissend drankje.

8. Shop till you drop in Northumberland Street en Grey Street

Tot slot, voor de shopaholics onder ons, is winkelen in de populaire winkelstraten Northumberland Street en Grey Street een activiteit die je niet mag missen. De lente brengt weer nieuwe trends, waardoor het de perfecte tijd is om je garderobe te updaten of op zoek te gaan naar unieke vondsten. In beide straten vind je een mix van bekende merken, designerboetieks en charmante onafhankelijke winkels. Door te reizen met de ferry hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken over een te zware koffer; met onbeperkte bagage kun je alles meenemen wat je wilt!  

Waar wacht je nog op? Plan nu je bezoek, pak je koffers en bereid je voor op de pracht van Newcastle in de lente! Boek je je MiniCruise voor 18 april, dan reis je met 50% korting.

BEZOEK DFDS.NL ▸


Geef een reactie