7 redenen waarom je Newcastle in de herfst moet bezoeken

Welkom in Newcastle, een herfstparadijs in het noorden van Engeland! Met zijn overdaad aan vrolijk gekleurde bladeren en feestelijke evenementen is het de perfecte plek voor een onvergetelijk seizoensuitje. Hier zijn 7 redenen waarom Newcastle jouw volgende herfstbestemming zou moeten zijn. Laten we beginnen!

1. Verken de historische straten uit de Middeleeuwen en Romeinse tijd

Een wandeling door het centrum van Newcastle voert je langs talloze iconische gebouwen uit verschillende tijdperken. Enkele hoogtepunten zijn de beroemde moderne Tyne Bridge, het Grey’s Monument en de pittoreske Grey Street. Maar mis ook de historische bezienswaardigheden niet, zoals de ruïnes van het oude Romeinse badhuis in Wallsend, de middeleeuwse Black Gate, het Normandische fort Castle Keep en natuurlijk het kasteel van Newcastle zelf. Tot slot is een bezoek aan Tynemouth Castle een absolute must.

2. Geniet van een explosie aan kleur in de natuur

Newcastle upon Tyne is in de herfst een paradijs voor natuurliefhebbers. Het is het perfecte seizoen om een wandeling te maken naar een van de parken in de stad en te ontsnappen aan de dagelijkse drukte. Als je op zoek bent naar een idyllisch en romantisch uitzicht, maak dan een wandeling door Jesmond Dene, dat bekend staat als de groene oase van de stad. Naarmate het seizoen vordert, veranderen de verschillende bomen in het park in een bonte verzameling van rood, oranje en geel. Deze kleurenexplosie vormt een prachtig contrast met de weelderige evergreens, waardoor elke wandeling een onvergetelijke visuele traktatie wordt.

3. Ontdek muziek, kunst, en cultuur

De herfst in Newcastle is een seizoen vol creativiteit en culturele evenementen. De dynamische muziek-, kunst- en cultuurscene van de stad wordt nog levendiger in deze tijd van het jaar, waardoor het een ideale bestemming is voor cultuurliefhebbers.

In het Baltic Centre for Contemporary Art worden verschillende tentoonstellingen gehouden die per seizoen wisselen. In de herfst worden vaak projecten getoond die de thema’s en stemmingen van het seizoen weerspiegelen. Omdat het in de herfst minder druk is, kun je op een rustig tempo van deze tentoonstellingen genieten.

De muziekscene van Newcastle floreert in de herfst met een volle kalender aan live optredens. Van intieme optredens in plaatselijke pubs en muziekzalen tot grootse concerten in het befaamde Sage Gateshead, er is voor elke muziekliefhebber wat wils.

4. Restaurants, bars, en het nachtleven in Newcastle

De herfst geeft een unieke charme aan de levendige eet- en uitgaansscene van Newcastle. Als het seizoen verandert, passen restaurants en bars vaak hun menu aan met seizoensproducten en bijpassende gerechten, perfect voor het koelere weer. De gezellige pubs in de stad worden nog uitnodigender, met een knapperend haardvuur en ambachtelijk bier in de herfst.

Het nachtleven van Newcastle krijgt ook een andere sfeer in de herfst. Bars op het dak bieden een prachtig uitzicht op het stadslandschap tegen een achtergrond van herfsttinten, terwijl de clubs en muziekpodia van de stad een gevarieerd aanbod aan evenementen hebben voor elke smaak.

5. Maak excursies in en om Newcastle

Als je meer tijd hebt en meer van de regio wilt zien, is Newcastle een uitstekend startpunt. Maak een uitstapje naar de beroemde historische Hadrian’s Wall, die enkele van de mooiste landschappen van Engeland doorkruist. Ten noorden van Newcastle vind je het Northumberland National Park, met een verscheidenheid aan activiteiten voor het hele gezin. En het beste? Op een heldere nacht kun je, ver van alle stadslichten, een indrukwekkende sterrenhemel zien!

6. Doe mee aan de vele herfstevenementen

Newcastle organiseert tijdens het herfstseizoen allerlei festivals en activiteiten, zoals het North East International Film Festival en het Bonfire Night Fireworks Display. Voor Halloween-liefhebbers worden er tevens diverse festiviteiten georganiseerd, van speciale filmscreenings tot een heus ‘Psycho Path’ met 12 angstaanjagende attracties. Wat je interesses ook zijn, je vindt zeker een evenement waar je in de herfst van kunt genieten.

7. Ga op zoek naar jouw perfecte herfstgarderobe

De herfst is de perfecte tijd om de grote verscheidenheid aan winkelstraten en winkelcentra in Newcastle te verkennen. De stad staat bekend om zijn fantastische winkelaanbod: unieke winkels en drukke markten dragen bij aan de charme. Northumberland Street, Gray Street en Grainger Market zijn enkele van de vele plaatsen die je kunt bezoeken voor een beetje retail therapy. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in unieke tweehands vondsten, barst de stad van de vintagewinkels.

Eldon Square, The Gate en Monument Mall zijn ook populaire winkelbestemmingen en bieden een scala aan bekende en designer merken. Je kunt ook een kijkje nemen bij de Quayside Sunday Market voor lokale artikelen en ambachtelijke producten.

De herfst in Newcastle biedt een onvergetelijke mix van natuurlijke schoonheid, levendige cultuur en warme gastvrijheid. De stad transformeert met prachtige herfstkleuren, net als de muziek, kunst, eetgelegenheden en het nachtleven.

BEZOEK DFDS.NL ▸


Geef een reactie