Kent Life = dagje nostalgie

Zin in een dagje nostalgie? Dan moet je beslist naar Kent Life, een openluchtmuseum in de buurt van Maidstone in Kent. Het museum draait rond enkele historische gebouwen die elders in Kent steen voor steen werden afgebroken en hier heropgebouwd.

Je komt Kent Life binnen via een eest waar non-stop een zwart-witfilmpje wordt gedraaid over hoe vroeger hop werd gedroogd. Tot het begin van de jaren 1900 zakten jaarlijks honderdduizend hopplukkers naar Kent af om te helpen in de oogst. Kent is niet voor niets vandaag nog steeds de bierregio van Groot-Brittannië. Naast de ast staan enkele authentieke hutten van hopplukkers en er is een stukje demonstratiehopveld.

Lekker ouderwets

De tocht door Kent Life gaat via Dotty’s Tea Room, helemaal in fiftiesstijl, en de smidse naar Ulcombe Village Hall, gebouwd in 1911 in Ulcombe vlak bij Maidstone en in 2000 verhuisd naar Kent Life. Het is een heerlijk ouderwets landelijk feestzaaltje dat je kent uit Britse televisieseries . Volgende halte: Lenham Cottages, een reeks huisjes uit 1890 maar ingericht in de stijl van de Tweede Wereldoorlog . Beneden in het eerste huisje zit het originele interieur van de schoenmakerij van John Moon, die in april 1998 zijn winkeltje in Southborough bij Tunbridge Wells moest verlaten voor de bouw van een supermarkt.

Kinderschoen

Van de schoenmaker naar de boerderij. Petts Farmhouse dateert van 1780. Bij de afbraak van het huis in 1997 vond men onder een vloerplank een kinderschoen: spooky!
Dan is er nog Cuxton Chapel uit 1897. In geen enkele andere kerk kun je zomaar de sacristie binnenlopen!
In Kent Life is ook aan de jongste bezoekers gedacht (want misschien hebben die niet zo veel aan al die nostalgie): er zijn speeltuinen en er is overal wel iets te doen dat speciaal voor kinderen wordt georganiseerd.

Kent Life ligt vlak bij de snelweg M20, op zo’n 70 km (40 minuten rijden) van de ferryterminal in Dover.

BEZOEK DFDS.NL ▸


Dirk Musschoot

Geplaatst door

Functie: eindredacteur bij de Belgische krant Het Nieuwsblad en schrijver

Geef een reactie