Gezellig en origineel shoppen in Brighton

In Brighton valt veel te beleven, maar de gezelligste, origineelste en ronduit leukste buurt om te vertoeven is die van de Lanes. Shop till you drop in straten en op pleinen met alleen maar onafhankelijke, kleurrijke en vaak ook quirky winkeltjes!

Brighton is niet alleen de stad waar Abba met Waterloo in 1974 het Eurovisiesongfestival won, het Royal Pavillion (het voormalige zomerverblijf van de Britse koninklijke familie), musea en galerieën, de spectaculaire British Airways i360 (google dat maar eens) en natuurlijk de promenade en de pier, het is ook de stad waar je haast eindeloos kunt ronddwalen in een kwartier dat de Lanes heet.

Winkelen

De Lanes is een aaneenschakeling van kleine, gezellige straatjes en pleinen, in het noorden begrensd door North Street, in het westen door Ship Street, in het zuiden door Prince Albert Street en in het oosten door East Street of Market Street. No worries, je vindt overal (gratis) stadsplannetjes waarop je zo ziet om welke buurt het gaat.

De Lanes zijn very gay, hebben een hoog hippiegehalte en zijn kleurrijker dan elke andere winkelbuurt waar je ooit bent geweest. Je vindt er hoofdzakelijk kleine, onafhankelijke winkeltjes, mode- en designzaken, antiekwinkeltjes, muziekwinkels (met vooral véél vinyl), cafés en bars. Zoek je veganistische schoenen? In de Lanes vind je die. Kleren om zo opvallend als wat mee de straat op te gaan? Een grappig verjaardagscadeau? Spulletjes uit Afrika? Vintage posters? Een ongewoon brilmontuur, een vers gezette kop koffie en het lekkerste taartje? Je vindt het allemaal in de Lanes.

Brighton ligt in East Sussex op zo’n 170 km (langste maar snelste route) of een kleine twee uur rijden van de ferryterminal in Dover.

BEZOEK DFDS.NL ▸


Dirk Musschoot

Geplaatst door

Functie: eindredacteur bij de Belgische krant Het Nieuwsblad en schrijver

Geef een reactie