De 10 meest sfeervolle kerstmarkten in Engeland en Schotland

Ben jij dol op kerst en wil jij deze winter het magische kerstgevoel ervaren? Breng dan een bezoek aan een van de gezellige kerstmarkten in Engeland en Schotland. Geniet van warme glühwein en andere feestelijke lekkernijen en shop de leukste kerstcadeaus. We zetten graag 10 toffe kerstmarkten voor je op een rij. Welke kerstmarkt kies jij deze winter?

1. Edinburgh Christmas Market

De kerstmarkt in de Schotse hoofdstad Edinburgh is door National Geographic uitgeroepen tot de beste kerstmarkt in Europa en dat is niet voor niets. Op verschillende locaties verspreid over de stad van The Mound tot Princess Street en Princess Street Gardens, haal je je hart op bij de talrijke kraampjes. Bezoek de Schotse markt op Castle Street, rijd een rondje op de schaatsbaan in George Street en maak een ritje in het feestelijk verlichte reuzenrad op East Princess Street Gardens.

Wanneer? 25 november tot 3 januari

2. Glasgow Christmas Market

Op de geliefde kerstmarkten op St Enoch Square en St George Square in het centrum van de stad waan je jezelf in een levend kerstverhaal. Trakteer je jezelf op feestelijke kerstlekkernijen en geniet van het meest sfeervolle seizoen van het jaar. Ben je op zoek naar originele kerstcadeaus? Dan ga je zeker slagen bij een van de kleurrijke kraampjes met een ruime keuze aan geschenken en ambachtelijke producten.

Wanneer? 18 november tot 3 januari

3. Newcastle’s Christmas Markets

De kerstmarkten van Newcastle vind je op verschillende locaties van van Grey’s Monument tot Blackett Street en Northumberland Street. Snuif de kerstsfeer op en struin langs de meer dan 70 kraampjes die van alles verkopen. Staat kerstshoppen op jouw to-do list in Newcastle? Dan ben je op de juiste kerstmarkt beland. Klaar met shoppen? Schaats dan zeker nog even een rondje op de schaatsbaan in het Life Science Center.

Wanneer? 19 november tot 23 december

4. York St Nicholas Fair

Waan je in de Middeleeuwen en dwaal over de geplaveide Victoriaanse straten over de fantastische kerstmarkt van York. In sfeervol verlichte chalets vind je veel lokale producten van smaakvolle kazen en wijnen tot handgemaakte kunst. Zin in een feestelijke activiteit? Waag je dan aan een potje minigolf in kerststijl.

Wanneer? 17 november tot 23 december

5. Manchester Christmas markets

De kerstmarkten in Manchester zijn verspreid over de hele stad. Meer dan 300 kerstkraampjes en chalets laten jou letterlijk en figuurlijk proeven van de kerstsfeer. In de vele kraampjes gehuisvest in handgemaakte chalets vind je feestelijke cadeaus en de meest smaakvolle hapjes en drankjes zoals glühwein, braadworst en geroosterde kastanjes. Het hart van alle feestvreugde in Manchester is Albert Square.

Wanneer? 10 november tot 22 december

6. Londen Winter Wonderland

Tijdens de kerstperiode is Hyde Park omgetoverd tot Hyde Park Winter Wonderland. Een waar paradijs met een enorm aanbod aan feestelijke activiteiten. Wat dacht je van schaatsen op de grootste openluchtijsbaan in Groot-Brittannië, een bezoek aan een komische act in de Comedy Club of een ritje in het hoogste verplaatsbare reuzenrad ter wereld? Zeker weten dat jij in Winter Wonderland het ware kerstgevoel ervaart.

Wanneer? 18 november tot 2 januari

7. Bath Christmas Market

Volg jij het voorbeeld van een van de tienduizenden toeristen die elk jaar de traditionele kerstmarkt in Bath bezoekt? Meer dan 150 kraampjes, bieden jou een ruime keuze aan ambachtelijke producten van de hoogste kwaliteit. De pittoreske Georgische straatjes vormen een prachtig decor voor de populaire kerstmarkt die dit jaar voor de twintigste keer gehouden wordt.

Wanneer? 24 november tot 11 december.

8. Padstows Christmas Festival

Ben je dol op lekker eten? Dan is een bezoek aan de kerstmarkt van Padstow in het bruisende Cornwall een must. Beroemde chefkoks zoals Rick Stein, Nathan Outlaw en Paul Ainsworth trakteren jou samen met meer dan 60 andere culinaire experts op het beste van het beste uit de Britse keuken. Tijdens kookdemonstraties voorzien ze jou van inspiratie voor een smaakvol en origineel kerstdiner. Is dat alles nog niet genoeg? Moedig dan de kerstman-wannabes aan die racen voor het goede doel tijdens de Santa Fun Run. Plezier gegarandeerd!

Wanneer? 1 tot 4 december.

9. Rochester Christmas Market

Charles Dickens woonde vele jaren in Rochester en vond hier inspiratie voor zijn beroemde romans. De perfecte locatie om jou in hogere kerstsferen te brengen. De kerstmarkten van Rochester worden dan ook gehouden in de prachtige kasteeltuinen van het imposante Rochester Castle. Een heerlijke kerstmarkt waar het jou zeker lukt om die gewilde kerstcadeaus te scoren en jezelf te trakteren op een feestelijk hapje en drankje.

Wanneer? 26-27 november – 2, 3 en 4 december – 9, 10 en 11 december.

10. Canterbury Christmas Market

De Whitefriars kerstmarkt in Canterbury is dé reden om Canterbury tijdens de kerstperiode te bezoeken. Het Whitefriars winkelcentrum wordt omgetoverd tot een ware kerstmarkt met meer dan veertig kraampjes. Struin rond langs de vele kraampjes en scoor de leukste kerstcadeaus voor het thuisfront. Genoeg van al het shoppen? Trakteer jezelf dan op een glaasje warme glühwein of een beker met warme chocolademelk en geniet van het ware kerstgevoel.

Wanneer? 11 november tot 24 december.

Wil jij ook een van deze sfeervolle kerstmarkten in Engeland of Schotland bezoeken? Boek dan nu je overtocht met DFDS naar Winter Wonderland en geniet met vrienden of familie van de uitstekende service aan boord.

BEZOEK DFDS.NL ▸


Geef een reactie