21 plekken in het Verenigd Koninkrijk om te ontdekken in 2021

Lake district

Of je nu de ferry van IJmuiden naar Newcastle neemt of de ferry naar Dover in het zuiden, het Verenigd Koninkrijk heeft heel veel mooie plekken om te ontdekken. Om je inspiratie te geven en je te helpen bij het plannen van je vakanties voor 2021, hebben we 21 bestemmingen op een rij gezet om te bezoeken in 2021. Neem hieronder een kijkje! 

1.Het Lake District 

Lake District National Park ligt in het zuidoosten van Cumbria, het is een van de mooiste natuurgebieden van het Verenigd Koninkrijk. Zoals je waarschijnlijk aan de naam kunt zien, is het Lake District gevuld met meren, prachtige bergketens, groene heuvels en een hele hoop kleine dorpjes om te verkennen. 

Lake district

2. Corfe Castle 

Breng een bezoek aan dit meer dan achtduizend jaar oud Engels dorpje en de iconisch kasteelruïne van de Engelse burgeroorlog in 1639 – 1659. Vanaf het kasteel kun je genieten van mooie uitzichten over het omliggende landschap. 

Corfe Castle

3. De Cotswolds 

De Cotswolds is in 1966 uitgeroepen tot Area of Outstanding Natural Beauty, en als je er bent zul je begrijpen waarom! Je vindt er tal van idyllische plaatsjes, schilderachtige plaatsen en prachtige dorpen.   

Cotswolds

4. Bath 

Deze oude Romeinse kuuroordplaats heeft nog steeds zichtbare kenmerken uit de Romeinse tijd. Het oude UNESCO World Heritage stadje is gemakkelijk te voet te verkennen. Breng een bezoekje aan de Romeinse baden en dompel jezelf onder in de geschiedenis van deze bijzondere plek. 

Bath

5. Wye Valley 

De Wye Valley is een Area of Outstanding Natural Beauty en het adembenemende landschap strekt zich uit over de grens tussen Engeland en Wales. Het is een ideaal gebied voor rustige boottochten, spannende wandelingen of uitstapjes in prachtige bossen.

Wye Valley

6. Outer Hebrides 

De Outer Hebrides zijn een groep eilanden voor de westkust van Schotland. Wanneer je op deze eilanden aankomt, voelt het werkelijk alsof je aan alles bent ontsnapt. Ontdek de ongerepte kusten, het platteland, fascinerende geschiedenis en unieke eilandculturen. 

Outer Hebrides

7. Kent Downs 

De Kent Downs is een Area of Outstanding Natural Beauty in Kent dat loopt van Sevenoaks tot aan de kust. Het is een prachtig landschap dat bestaat uit oeroude bossen, landbouwgrond, wilde bloemen, rivieren en veel heuvels. Er zijn talloze wandelroutes, sommige via de North Downs Way of historische pelgrimsroutes naar de stad Canterbury, evenals mooie dorpjes om te stoppen voor welverdiend lokaal biertje. 

Kent Downs

8. Loch Awe 

Loch Awe is het langste zoetwatermeer van Schotland en strekt zich uit over 25 mijlen door het adembenemende Highland-landschap. De bergen en glens die Loch Awe omringen zijn perfect voor wandelen en fietsen. Ontdek rivieren, watervallen, heidevelden en bossen. Of wat dacht je van het water opgaan? Loch Awe is wereldberoemd om zijn visserij.  

Loch Awe

9. Peak District 

Het Peak District is een van Engelands mooiste natuurgebieden. Het is hier een paradijs voor wandelaars en klimmers en er zijn rotspartijen waar zelfs beginners zonder enige hulp op kunnen klimmen. Wil jij juist wat meer uitdaging? Er zijn wandelpaden voor elk niveau.  

Peak District

10. Isles of Scilly 

Deze 5 eilanden liggen voor de kust van Cornwall en staan​​ in de zomer bekend als het tropische paradijs van de provincie. Je vindt hier witte stranden, palmbomen en als je geluk hebt, kun je dolfijnen spotten voor de kustlijn. Eén ding hebben alle vijf de eilanden gemeen: de natuur is de trekpleister. Wandel- en fietsroutes vind je overal, maar ook duiken, kajakken, suppen en vogels spotten zijn populaire activiteiten. 

Isles of Scilly

11. Duncansby Head en John o’Groats 

John o’Groats staat bekend als de noordoostelijke deel van het Britse vasteland en het kleine dorp is erg populair bij toeristen. Het echte noordoostelijke punt ligt echter vlakbij Duncansby Head, Duncansby Stacks. Je kunt hier alleen te voet komen via een prachtige kustwandeling. De wandeling duurt ongeveer een half uur en kan soms best steil zijn maar eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht!  

Duncansby Head en John o’Groats

12. Sgwd Henrhyd (Henrhyd Falls) 

In Wales, aan de westelijke rand van de Brecon Beacons Nationaal Park, bevindt zich de hoogste waterval van het zuiden. De wandeling naar de waterval is steil en kan glad zijn maar is zeker de moeite waard. Een echte must als je in Wales bent. Vergeet je wandelschoenen niet!  

Sgwd Henrhyd (Henrhyd Falls)

13. Whitby Abbey 

De ruïnes van Whitby Abbey behoren tot de meest historische bezienswaardigheden van Noord-Yorkshire. Je kunt de ruïnes bezoeken door de 199 treden te bewandelen en tegelijk van een mooi uitzicht over het stadje te genieten. En wist je dat het bekende verhaal van Dracula is ontstaan in Whitby? Als je van griezelen houdt, ontdek dan het Dracula verhaal en de connectie met Whitby met de Dracula Experience Tour. Zeker een aanrader! 

Whitby Abbey

14. Hadrian’s Wall 

Hadrian’s Wall is in 1987 door Unesco uitgeroepen tot onderdeel van de Werelderfgoedlijst en dat is geheel terecht. De resten van de Romeinse muur loopt van de plaats Carlisle naar Wallsend, een dorp vlakbij Newcastle. De muur is op verschillende plaatsen nog in zeer goede staat. Het is zeker de moeite waard om een wandeling langs een deel van de muur te maken!  

Hadrian’s Wall

15. Durham Castle & Durham Cathedral  

Deze historische stad in Noord-Engeland is vooral bekend om de indrukwekkende kathedraal en als decor van Harry Potter en Downton Abbey. Beklim de kathedraal voor een prachtig uitzicht over de stad. Zowel het kasteel als de kathedraal staan sinds 1986 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.  

Durham Castle & Durham Cathedral

16. Cairngorms National Park 

Het Cairngorms National Park is gelegen in het hart van de Schotse hooglanden en is gekozen in de top 20 van plaatsen in de wereld die je zeker moet bezoeken. Het grootste nationale park van het Schotland biedt veel activiteiten, waaronder watersporten, wintersporten, speuren naar wild en enkele fantastische wandelpaden en fietsroutes. Of je nu in een luxe boetiekhotel wilt verblijven of onder de sterren wilt slapen, de mogelijkheden in het Cairngorms National Park zijn eindeloos. 

Cairngorms National Park

17. Stonehenge  

De mystieke steencirkels bij Wiltshire, Engeland, inspireren al decennia lang bezoekers van over de hele wereld. In het bezoekerscentrum en museum kom je ook alles te weten over de manier waarop mensen 4.500 jaar geleden leefden en kun je archeologische vondsten bewonderen. 

Stonehenge

18. Jurassic Coast 

De prachtige Jurassic Coast, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, strekt zich uit over 150 km in het zuiden van Engeland. De Jurassic Joast dankt zijn naam aan geologische vondsten die hier in de regio zijn ontdekt en nog steeds worden gevonden. Ontdek idyllische kleine dorpjes, kastelen en unieke kuststroken. 

Jurassic Coast

19. New Forest National Park 

Het National Forest National Park, gelegen in het hart van Engeland, strekt zich uit over delen van Derbyshire, Leicestershire en Staffordshire en verbindt de oeroude bossen van Charnwood en Needwood. Geniet van een ontspannende wandeling door eindeloze bossen, wilde heidevelden en ontdek pony’s, runderen en schapen die door het landschap zwerven. 

New Forest National Park

20. Alnwick Castle 

Het kasteel aan de Schotse grens is een absolute aanrader, zeker voor filmliefhebbers. Enkele grote blockbusters zoals Robin Hood, de serie Downton Abbey en Harry Potter werden hier gefilmd. In de Harry Potter filmreeks diende het als filmlocatie voor de beroemde Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. 

Alnwick Castle

21. St. Michaels Mount 

Het kleine eiland St. Michaels Mount ligt net voor de zuidkust van Engeland. In het midden troont het adembenemende kasteel dat bezocht kan worden. Hier kun je de tropische tuin en het paleiscomplex bewonderen en een goed inzicht krijgen in het eilandleven. Je kunt het eiland bereiken via een steiger bij eb en per boot bij vloed.  

St. Michaels Mount
BEZOEK DFDS.NL ▸


Geef een reactie