12 tips voor 12 maanden

Op vakantie met DFDS

Droom jij ook weg bij alleen al het woord ‘vakantie’? Of het nou lente, herfst, zomer of winter is, het is altijd fijn om er even tussenuit te gaan. En zoek je nog een goede reden om op vakantie te gaan? Daar helpen wij je natuurlijk graag bij. Daarom hebben wij 12 reistips voor je bedacht. Eén voor elke maand van het jaar!

Januari

Als je het leuk vindt om uit eten te gaan, dan is januari een goede maand om Newcastle te bezoeken. Het is dan namelijk Restaurant Week. Dat betekent dat je in heel veel restaurants kunt genieten van heerlijk eten voor een vaste prijs à £10 of £15 per persoon. Mocht je dit net gemist hebben? Niet getreurd! In augustus is er ook weer een editie van de Newcastle Restaurant Week.

Newcastle Restaurant Week

Februari

In februari is de zomervakantie nog zó ver weg. Waarom dan niet tussendoor lekker even op pad voor Valentijnsdag? Of je Valentijnsdag nu een commercieel iets vindt of niet, het is altijd leuk om met je partner op een romantische minicruise te gaan. Even ontsnappen uit die dagelijkse sleur en genieten van elkaar.

Minicruise Newcastle

Maart

Ieder jaar vindt in maart St. Patrick’s Day, of St. Patty’ Day plaats. Oorspronkelijk is het een Ierse traditie, maar ook in Engeland wordt het uitbundig gevierd. Heb je dus zin in een leuk feestje? Trek je groene pakje dan maar aan en op naar Engeland!

St Patrick's Day

April

In het voorjaar naar Schotland, heerlijk! Zo rond april laat het zonnetje zich wat vaker zien en alles begint weer op te bloeien. Het is dan ook nog niet zo heel druk waardoor je in alle rust kunt genieten van al het moois. Een ideaal moment om de Schotse natuur te ontdekken als je het ons vraagt.

Lente in Schotland

Mei

Voor whiskyliefhebbers is mei dé maand om naar Schotland te gaan. Mei staat namelijk in het teken van whisky en daar wordt uiteraard op geproost met het water des levens. Ook worden er veel leuke whiskyfestivals georganiseerd waar je jouw passie voor whisky kunt delen met andere liefhebbers. Slàinte!

Mei Whisky Maand Schotland

Juni

Als je aan Schotland denkt, denk je misschien niet gelijk aan stranden. Maar ze zijn er wel degelijk en ze zijn prachtig! Omdat het weer in juni al heel aangenaam kan zijn, is het een mooie tijd om die stranden eens op te zoeken.

Strand Schotland

Juli

Zon, zee strand en palmbomen… in Engeland! In het zuid-westen van Engeland ligt Cornwall, ook wel de ‘Engelse Rivièra’ genoemd. Cornwall staat bekend om haar zachte klimaat waardoor het in juli een ideale bestemming is voor jouw zomervakantie.

Cornwall

Augustus

Het Royal Edinburgh Military Tattoo keert jaarlijks terug naar Edinburgh. Een geweldig spektakel vol traditionele dans, muziek en entertainment. En de locatie is er één om van te dromen. Het speelt zich namelijk allemaal af met het Edinburgh Castle op de achtergrond.

September

Stoere mannen in kilts, boomstammen werpen en een stevig potje touwtrekken. Je vindt het allemaal op de Braemar Gathering in Schotland. Er zijn een hoop Highland games, maar de Braemar Gathering is de meest populaire. Dat blijkt wel, want zelfs de Royal Family brengt een bezoekje aan dit evenement in Braemar!

Braemar Gathering - Highland Games Schotland

Oktober

Halloween wordt op veel plekken gevierd, maar in Kopenhagen hebben ze wel iets heel bijzonders. Tivoli wordt namelijk omgetoverd tot een Halloweenpark vol pompoenen, friendly ghosts en veel meer. Als je van themaparken en een beetje griezelen houdt, dan is Tivoli in oktober er zeker een om op je lijst te zetten.

Halloween in Tivoli

November

Dat Schotland vol verrassingen zit, is je waarschijnlijk wel bekend. Maar wist je ook dat je in Schotland het Noorderlicht kunt zien? Als de dagen donkerder worden en er een regelmaat van heldere nachten is, heb je kans om de mirrie dancers te spotten!

Noorderlicht in Schotland

December

In december is het natuurlijk tijd om kerstinkopen in te slaan en kerstmarkten te bezoeken. En hoe leuk is het om dat te combineren met een minicruise naar Newcastle? Je kunt namelijk heerlijk shoppen in Newcastle en er is een gezellige kerstmarkt met allerlei leuke kraampjes. Daarnaast heeft warenhuis Fenwick ook ieder jaar een prachtig versierde etalage waar je je ogen uit kijkt.

Newcastle Christmas Market - Kerst Markt

BEZOEK DFDS.NL ▸


Geef een reactie