Cornwall vakantie – een tropisch stukje Engeland

Vakantie in Cornwall - een tropisch stukje Engeland (Foto: VisitEngland)

Vakantie in Cornwall. Een vakantie naar de tropen zou je bijna kunnen zeggen maar dan in Engeland, het zuid-westen ervan om precies te zijn. Cornwall, ook wel de “de Engelse Rivièra” genoemd, staat namelijk bekend vanwege haar zachte klimaat. Dit “tropische” stukje Engeland waar zelfs palmbomen en andere (sub-)tropische planten groeien is de ideale vakantiebestemming.

Wandelen in Cornwall

Langs de kust vind je het South West Coast Path. Deze loopt vanaf Minehead over de punt naar Haven Point in Dorset. In totaal is het South West Coast Path maar liefst 420 kilometer lang. Oorspronkelijk werd dit wandelpad gebruikt door de kustwacht die naar smokkelaars zocht. Langs de route vind je nog allerlei kleine huisjes waar de kustwachten vroeger woonden. Loop langs idyllische kustplaatjes en geniet van het prachtige panorama. Uiteraard vind je langs de route meer dan genoeg plekken om te overnachten.

Lekker toeren

Een van de schitterende kustplaatsen

Zin om lekker te toeren door Cornwall? Ook dat kan perfect! Een greep uit het brede aanbod:

 • Het uiterste puntje van Cornwall genaamd Land’s End is waanzinnig mooi en zeker de moeite waard om eens te bezoeken maar het kan er wel erg druk zijn met bezoekers.
 • Cornwall staat bekend als één van de beste plekken in Groot-Brittanië waar je walvissen en dolfijnen kunt spotten vanaf het land. Beste plaatsen zijn: Lizardpoint, Gwennap Head en Cape Cornwall.
 • Wist je dat deze regio bij uitstek een perfecte bestemming is om watersport te beoefenen? Surfen, zwemmen, varen, eilandhoppen, duiken en nog veel meer behoren allemaal tot de mogelijkheden.

St. Ives

Helderblauw zeewater, tropische temperaturen in de zomer, kleine vissershuisjes en een bruisende haven…. Je zou bijna denken dat je je ergens aan de Middellandse zee waant maar ook dit is Groot-Brittannië! St. Ives is een idyllisch stadje in het zuid-westen van Cornwall en een bekende vestigingsplaats voor veel kunstenaars. Hierdoor vind je er veel studio’s, ateliers en winkeltjes. Naast St. Ives zijn er nog meer leuke plaatsen in deze regio te bezoeken. Bekijk onze top 5 van leukste stadjes in Cornwall.

The Isles of Scilly

Hugh Town (credits: Visit England / Alex Hare)

Isles of Scilly is een verzamelnaam voor de eilanden groep voor de kust van Cornwall. Deze eilandengroep bestaat uit in totaal 140 onbewoonde eilanden en slechts 5 bewoonde eilanden. Je spreekt de naam “Scilly” uit zonder de “c” waardoor het lijkt op het Engelse woord “silly” (=gek). Hierdoor willen ze het liefst dat men The Isle of Silly zeggen in plaats van de Scilly Islands… Op en rond de eilanden is van alles te doen. Watersport, wildlife spotten, wanden, tuinen bezoeken… je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk.

Ben jij wel eens in Cornwall geweest? Wat is jouw favoriete bezienswaardigheid?

BEZOEK DFDS.NL ▸


21 Reacties Schrijf een reactie

 1. Wij zouden in juni graag last minute de boot naar Dover nemen met onze camper. Is het mogelijk om een paar dagen van te voren de boot te nemen of moet je al langer van te voren reserveren?

  • Hi Gerdien,

   Je kunt zeker een aantal dagen van te voren de overtocht boeken. Mocht het druk zijn dan kan het natuurlijk wel zo zijn dat de gewenste afvaart al vol is, maar dan is er vast een afvaart op een ander tijdstip beschikbaar.

 2. Wij willen graag met onze labrador op vakantie. Hoelang duurt de overtocht, en dat de hond alleen in de auto moet blijven?

  • Hi Willemijn,

   Als je vanaf Duinkerken vertrekt vaar je ongeveer 2 uur en vanaf Calais 1,5 uur. Jullie hond moet tijdens de overtocht in de auto blijven, maar je kunt wel een bezoekje brengen aan je hond (onder begeleiding van staff).

   Groetjes,
   Michelle

 3. Wat is ongeveer te temperatuur in september?
  En de gemiddelde regenval..
  Mogelijkheden voor (liefst kleinschalige) campings?
  Wij willen eventueel van 7-28 september gaan touren met onze caravan.

  • Hi Jac,

   De temperatuur in september is ongeveer minimaal 11 graden en maximaal 17 graden met zo’n 5 zonuren per dag. Gemiddeld zijn er 15 dagen met neerslag, maar dit zijn kleinere buien, dus dat betekent dat je niet iedere keer de hele dag regen hebt. Dit is natuurlijk een schatting, maar zo heb je in ieder geval een richtlijn.
   Een aantal suggesties voor kleine campings:
   Kenneggy Cove Holiday Park
   Looe Country Park Caravan & Campsite
   Silver Sands Holiday Park
   The Laurels Holiday Park

   Hopelijk kun je hiermee verder voor jullie vakantie!

   Groeten,
   Michelle – DFDS

 4. Ik zag , Kan je ook vliegen,, Denk dan het volgende, eerst moet je naar een luchthaven rijden, dan moet je de auto kwijt , is echt niet gratis, dan moet je RUIM te voren aanwezig zijn, dan vlieg je een uur en het uitboeken duurt ook minstens een half uur . En ja Daar sta je dan zonder vervoer. ! Reken eens uit Hoelang je dan onderweg bent en wat Dat dan kost.. Ga liever met de boot , zie iets onderweg en heb je vervoer zelf bij je. !

 5. Zomer 2016 met DFDS van Duinkerken naar Dover gevaren en vervolgens een weekje Cornwall gedaan. Echt prachtig. Er zijn weinig vakantie plekken waar ik zeker weer eens naartoe zou gaan, maar dit is er zeker eentje. En de overtocht met DFDS was ook prima.

  • Hallo Marianne, dat is mogelijk, maar wij vinden het natuurlijk veel leuker als je met ons gaat varen 😉 Vanaf Dover rijdt je in een paar uurtjes naar Cornwall, wij varen dagelijks 27x vanuit Duinkerken/Calais naar Dover.

 6. Friends have a camper (6 m x 2,95 m high). Are campers allowed on DFDS seaways ferries? They are wanting to visit Devon & Cornwall at the end of May 2017?

 7. Wat een geweldige uitnodiging om deze trip te kunnen maken. Waar kan ik de trip naar Cornwall en Wales boeken?

Geef een reactie