Schotland per motor – voor motorrijders is de reis, de bestemming

Schotland per motor

Motorrijden is een vak apart en niet te vergelijken met het besturen van een auto. Vele zeggen dat het rijden per motor het ultieme gevoel van vrijheid is. Zonder metalen kooi om je heen voel je het asfalt onder je voorbij glijden. Uren lang toeren door het landschap van Schotland is wat vele mensen jaarlijks doen en waarom ook niet? Voor motorrijders is de reis, de bestemming.  

Wanneer je met de motor van de ferry rijdt ligt Groot-Brittannië aan je voeten. Schotland is bij uitstek een land om per motor te ontdekken. De Schotse wegen leiden je door de mooiste landschappen, langs de mooiste lochs en de interessantste steden. Je kan het zo ‘ruig’ maken als je zelf wilt. Behalve de normale, veelal rustige wegen zijn er genoeg opties om ‘offroad’ te gaan.

Om je een idee te geven hoe een motorvakantie in Schotland er uit kan zien geef je ik wat tips.

Glen Coe

Glencoe in de Schotse Highlands

Wanneer je in Schotland bent is een tripje naar Glen Coe in de Highlands een must, zeker als je van ruige bergen houdt. Deze ‘Glen’ is één van de indrukwekkendste valleien van Schotland. Het is de ultieme basis om de Highlands te ontdekken.

Tip van VisitScotland: de Rest and be Thankfull pass in Argyll is een van de meest iconische wegen. Vanaf deze pas heb je een prachtig uitzicht op het landschap van Glen Coe.

Trossachs Trail

The waanzinnige natuur van de Trossachs

De Trossachs Trail is een geweldige route voor motorrijders. Door het goede asfalt scheur je door de mooie bochten. Als je een paar dagen wilt spenderen in het wondermooie Nationaal Park Loch Lomond & The Trossachs, dan is dit zeker een aanrader. Klik hier voor de route.

Kyle of Lochalsh

Wanneer je genoeg indrukwekkende bergen hebt gezien, dan is het tijd voor een ritje langs de kust. Nu zijn de kustlijnen van Schotland van nature al bijzonder, maar de westkust boven Kyle of Lochalsh is extra mooi. Dit geeft je weer een hele andere kijk op Schotland.

Pitlochry

In het centrum van Schotland ligt Pitlochry. In dit gebied heb je naast mooie landschappen ook volop culturele bezienswaardigheden. Pitlochry is dan ook een zeer aan te raden regio voor een culture break tijdens jouw motorvakantie in Schotland.

Overtocht met de motor

Een overtocht met de motor boek je makkelijk bij DFDS. Je stalt je motor veilig bij ons aan boord en na een comfortabele nacht rijd je snel van boord en is het aan jou om Schotland te ontdekken.

OVERTOCHTEN PER MOTOR ▸


Wesley

Geplaatst door

Functie: Marketing Executive

13 Reacties Schrijf een reactie

 1. Als je tijdens het boeken 1 motor selecteert en dan verder gaat en daarna op de volgende pagina weer op vorige drukt kan je wel 2 personen + 2 motoren boeken. Tenminste bij mij wel, kwam er oer ongeluk achter…

 2. Je stap op je motor, en rijd Ff naar ijmuiden. Alvast sfeer proeven e.g. Op kantoor daar boeken. Zo geregeld. Vis eten in de haven e.g. Weer naar huis. Leuke dag besteding.

 3. mooie verhalen , alleen vraag ik mij af hoe moeilijk of gemakkelijk het is om BB te vinden zonder voorafbooking

 4. Ben inmiddels 15 keer met DFDS per motor naar Schotland geweest. Altijd perfecte service van DFDS, dus Sander is helaas tegen een ongelukkige afhandeling aangelopen; hoop dat het eenmalig is.
  Wat Schotland betreft: er zijn genoeg weggetjes die nog veel leuker zijn dan de hoogmis van Applecross; probeer bv eens de B869 van Lochinver naar Kylesku en zo zijn er nog veel meer.
  Wat Pitlochry betreft: veel te toeristisch en dus te druk voor mij. Genoeg eenzame kleine weggetjes en afgelegen achteraf dorpjes waar altijd wel een pub is met “good food” en een B&B

  • HALLO? DAG COR,
   IK LEES DAT JE HEEL WAT ERVARING HEBT MET HET REIZEN NAAR SCHOTLAND PER MOTOR.
   IK ZOU VOOR 2020 EEN REIS WILLEN PLANNEN MET DE MOTOR EN IK KAN ALLE HULP GEBRUIKEN. ZOU HET MOGELIJK ZIJN OM WAT CONCRETE TIPS DOOR TE MAILEN. OVERNACHTINGEN ENZ..DORPJES DIE JE MOET GEZIEN HEBBEN…
   DANK BIJ VOORBAAT
   KARL.CARPELS@TELENET.BE? ALLES IN KLEINE LETTERS

 5. Van deze kant ook even een positieve ervaring! Het klopt dat 2 rijders en twee motoren boeken niet lukt via de site (hier word aan gewerkt aldus de telefoniste) echter is men telefonisch meer dan behulpzaam om dit te regelen. Omdat ik erg vroeg was met boeken kon ik nog geen vroegboekkorting invoeren maar ook dat is met 1 telefoontje geregeld. Dus wat de boeking betreft is alles goed geregeld en is men bij DFDS meer dan behulpzaam! Wat ik echter wel jammer vind is dat dhr Wesley in zijn Schotland verslag niets verteld over de Apllecross (Bealach na Ba Road). Dit is zeker voor de motorrijders die Schotland willen “The place to be!”. Verder wens ik de toekomstig Schotland bezoekers veel plezier en DFDS crew bedankt voor de, tot nu toe vier overtochten, naar deze fantastische bestemming!

 6. Leuk verhaal, het is enkel wel jammer dat het volstrekt onmogelijk is om 2 motoren en 2 personen te boeken. Men gaat er blijkbaar vanuit bij DFDS dat je altijd duo rijdt?

  Wanneer je telefonisch probeert te boeken word je onvriendelijk te woord gestaan, en wil men niet meedenken. Zo was ik voor 1 motor en 2 personen online ongeveer 260 euro retour kwijt. Wanneer ik telefonisch boek vraagt men bijna 700 euro, voor deze zelfde overtocht.
  Men wil aan de telefoon niet meedenken aan een oplossing.
  Wanneer ik dan een klachtenbrief stuur duurt het 10 werkdagen voordat ik antwoord krijg, helaas is dit ook een standaard antwoord waar je niks mee kan.

  • Hoi Sander, wat vervelend om te horen dat je deze ervaring hebt gehad. Ik begreep dat mijn collega je inmiddels heeft geholpen met het maken van de boeking, alvast een fijne reis gewenst!

Geef een reactie