Vakantie inspiratie: de 5 leukste stadjes in Cornwall

Vakantie Cornwall - de leukste stadjes

Op zoek naar een geschikte vakantiebestemming? Dan is mijn tip voor jouw volgende vakantie: Cornwall. Dit is de meest zuidwestelijke provincie van Engeland en vanwege het milde klimaat wordt de streek zelfs ‘de Engelse Rivièra’ genoemd. Ideaal dus voor een strandvakantie! Maar ook een prachtig heuvellandschap, authentieke vissershavens en schattige dorpjes worden met elkaar afgewisseld. Ik zet de leukste dorpjes en stadjes voor je op een rij om te bezoeken tijdens een vakantie Cornwall.

Tip 1: Truro

Tijdens je vakantie in Cornwall moet je zeker een bezoek aan de hoofdstad Truro hebben gebracht. Het stadje staat vooral bekend om haar imposante neogotische kathedraal die prachtig boven de stad uittorent. Daarnaast is Truro dé winkelhoofdstad van Cornwall. Sla je slag in de grote nationale warenhuizen, maar vergeet ook niet de kleine bijzondere winkeltjes in bijvoorbeeld de overdekte Lemon Street Market. Voor een stukje geschiedenis over Cornwall ga je naar het Royal Cornwall Museum.

Tip 2: Port Isaac

Een schattig, authentiek vissersplaatsje is Port Isaac. Smalle, slingerende straatjes met witte huisjes. Erg pittoresk! Je kunt er uitstekend surfen maar ook diverse kustwandelingen maken, fietsen en golfen. Een prima bestemming voor liefhebbers van een actieve vakantie dus. Tip: parkeer je auto bovenaan de heuvel en wandel dan naar beneden. In de smalle straatjes is het namelijk lastig navigeren!

Tip 3: St. Ives

Het havenstadje St. Ives is een fijne vakantiebestemming. Vooral in de zomer kun je genieten van de heerlijke temperatuur in dit kustplaatsje en het zeewater is helderblauw. Wandel langs de haven en bewonder de schattige vissershuisjes. St. Ives trekt ook veel kunstenaars, waardoor je vele galerieën en ateliers binnen kunt lopen.

Tip 4: Padstow

Padstow - Cornwall

Naast St. Ives is ook Padstow een echt vissersstadje. Het is grotendeels ongerept en heeft een mooie haven. Bewonder de pastelkleurige middeleeuwse huisjes en neem plaats in een van de gezellige cafés en restaurants. Tijdens je verblijf in Padstow moet je ook zeker bij het beroemde ‘Seafood Restaurant’ geweest zijn, het restaurant dat wordt gerund door de bekende televisiekok Rick Stein.

Tip 5: St. Agnes

St. Agnes is een pittoresk dorpje en ligt aan de noordkust van Cornwall. Pubs, ambachtelijke winkels en leuke boetiekjes worden hier met elkaar afgewisseld. Daarnaast is St. Agnes de ideale uitvalsbasis voor het maken van heerlijke wandelingen langs de kust en door een adembenemend landschap.

Op vakantie naar Cornwall? Neem de ferry van Duinkerken – Dover en vanaf hier is het slechts 5 uurtjes rijden naar het betoverende Cornwall.

FERRY NAAR DOVER ▸


15 Reacties Schrijf een reactie

  1. Hoi, toch benieuwd naar de ervaringen met het weer in augustus..
    Iemand?
    Wijhebben wel interesse maar een zomervakantie vol met regen zie ik niet zitten.

    • Hm.. ik ook soortgelijke vraag over september.
      Lijkt of dit soort vragen niet beantwoord worden.
      En Tuurlijk is een antwoord ook geen garantie maar toch.
      Als ik nu op Weeronline kijk lijkt het in niks op Rivièra …

    • We zijn er momenteel, vandaag echte regen;-) verder stralend weer ondanks de voorspellingen. Ervaring tot nu toe is dat buien snel komen maar ook heel snel weer gaan.

  2. Heerlijk om te lezen. Cornwall blijft een van mijn favorieten. Ik kwam zelf iedere jaar in Fallmouth. Ook een mooi havenstadje inclusief kasteel, krijtrotsen en strandmogelijkheden.

  3. Hi Marieke,

    Cornwall is geweldig!! Wij komen er graag.
    Er zijn nog meer mooie plaatsen om naartoe te gaan.
    Zoals: Lizzard, Treen, Mousehole, Port Isaac, wandelen langs onder andere de prachtige kustlijn van Tintagel naar Boscastle ..

    En vergeet de Cornish pasties niet, heerlijk!

    Echter, Bath is geen plaats in Cornwall. Dit plaatsje ligt in Somerset..

  4. Heel erg bedankt voor de interessante tips over Cornwall, we gaan het allemaal
    Zien en beleven over 14 dagen

  5. Leuke site. Engeland is mijn tweede vaderland. Heb er gewoond en kom er nog graag heel vaak. Zuid-west Engeland heeft dan mijn voorkeur. Prachtige dorpjes en een geweldig landschap. En dan die ruige kusten waar je zo heerlijk kunt wandelen. Afsluiten met Corish Cream Tea, of course!

  6. Cornwall is een fraaie regio in Engeland. De moeite waard voor een ieder die een combinatie van natuur, cultuur en architectuur wel trekt.

Geef een reactie