Glen Coe: Roadtrip door de magische vallei

Glen Coe

Rondreizen door Schotland is écht een aanrader. Zo fijn om met je eigen auto rond te toeren. Alle regio’s hebben hun charmes, pittoreske dorpjes en bosrijke natuurparken. Er is haast te veel om uit te kiezen. Maar er is één locatie in Schotland die je zeker in je routeplanning moet opnemen: de magische vallei Glen Coe.

Schotland kent prachtige plaatsen, ongerepte natuur, kleurrijk landschap en een dosis gastvrijheid…  Maar Glen Coe heeft iets magisch! Vroeger een vulkaan, nu een haast buitenaardse plaats. Via de A82 rijd je van Glasgow naar Inverness, dwars door de vallei Glen Coe. Daarom ook is dit naast een prachtige, ook een praktische route wanneer je een roadtrip door Schotland maakt.

Glen Coe in jouw rondreis plannen

Bij het plannen van een rondreis in Schotland is het lastig te kiezen welke regio’s, steden en natuurgebieden je wilt bezoeken.. het is allemaal zo mooi! Wist je dat je ook een roadtrip in een week kunt maken? Ik spreek uit ervaring en ben vanaf de haven van Newcastle naar Oban gereden, een havenplaatsje aan de westkust van Schotland. Oban is een perfect vertrekpunt om via Glen Coe naar de regio Inverness te rijden!

Nog niet overtuigd? Bekijk dan mijn persoonlijke foto’s hieronder:

BEZOEK DFDS.NL ▸


Geef een reactie