Oban: de ‘zeevruchtenhemel’ van Schotland

Aan de westkust van Schotland vind je het traditionele vissersplaatsje Oban. Een gemoedelijke, pittoreske stad aan de kust. Tijdens een roadtrip door Schotland is Oban zeker de moeite waard om een nachtje te overnachten. Ga naar de Finn Falconry of de distilleerderij waar je de lekkerste Schotse whisky’s kunt proeven.

PITSTOP in onze roadtrip

Na onze trip van Newcastle naar Oban, 4,5 uur rijden en 394 km verder… komen we in de namiddag aan. We reden door prachtige regio’s. Via het Engelse Lake District, door de welbekende Schotse regio Loch Lomond & The Trossachs National park, richting de Westkust. Een geweldige autoreis waarbij we vele malen zijn gestopt om te genieten van de omgeving en het maken van adembenemende foto’s. Uiteindelijk kwamen we aan bij een gastvrije pub waar we een kamer hadden gehuurd en we verwelkomd werden aan de bar met een pint.

Oban is meer dan een vissersdorp

Wij zijn er helaas maar één nachtje gebleven, maar Oban heeft veel te bieden en nodigt zich uitstekend uit voor een weekje vakantie!
De stad is vanouds een vissersdorpje en wordt tevens gezien als de toegangspoort naar de Schotse eilanden. Vanuit de haven vertrekken veerboten dagelijks naar de binnen- en Buiten-Hebriden.

fish & chips in Oban

Oban is een perfecte uitvalsbasis waarbij in de regio veel te doen en te zien is. Een prachtige kust, en rondom de stad vind je vele kastelen en tuinen om te bezoeken en een ruige natuur waar je een prachtige wandeling of andere sportieve sport kan uitoefenen. Houd je van cultuur snuiven? Bezoek dan eens de kathedraal van Oban: Saint Columba Cathedral. Deze prachtige kathedraal staat bekend om haar zachtaardige sfeer.
Een bezoek aan McCaig’s Tower is ook zeker de moeite waard. Vanuit deze toren heb je een prachtig uitzicht over het plaatsje en de zee.

Finn Falconry

Heb je interesse in natuurgebieden, prachtige vogels en uilen? Dan is een bezoek aan Finn Falconry zeker aan te raden! Je kunt hier een uitleg krijgen over de natuur en over de vogels en je kunt ze zelfs voeren. Ga voor meer informatie naar de website!

Distilleerderij van Oban

In Oban vind je de Oban Distillery. In deze distilleerderij komt je alles te weten over de Schotse whisky’s. Je kunt er proeven en een rondleiding maken! Je kunt dit van te voren boeken via de website van de distilleerderij.

Waar deze stad al jaren voor staat, het vissersleven en de schepen die nog altijd laden en lossen in de haven, blijft Oban zijn naam eer aan doen. In deze stad vind je de beste Fish & Chips terwijl je geniet van een prachtige zonsondergang!

Overtuigd en ook graag een bezoek brengen aan Oban? Zeker doen! Zoek jouw gewenste afvaart voor de route IJmuiden – Newcastle, rijd aan boord en start jouw roadtrip door Groot-Brittannië.

OVERTOCHT NAAR NEWCASTLE ▸


Geef een reactie