Loch Lomond & The Trossachs

Wandelen - Loch Lomond

Loch Lomond & The Trossachs vind ik een van de leukste regio’s van Schotland. Tijdens een rondreis door Schotland kwam ik er terecht nadat ik in de ruige Highlands was geweest. De bossen en meren van deze regio zijn een mooie afwisseling met de hoge bergen van de Highlands! 

Loch Lomond

Loch Lomond is het grootste meer van Schotland en – naar mijn bescheiden mening – ook zeker een van de mooiste. Niet verrassend dat je hier prima kunt watersporten! Zeilen, vissen, SUPpen, kajakken… Maar ook aan land is er van alles te doen. Wandelen of fietsen bijvoorbeeld. Voor een actieve vakantie zit je in Loch Lomond dus sowieso goed. Maar, een boekje lezen met je voeten in het water, kan natuurlijk ook!

The Trossachs – Duke’s Pass en Loch Katrine

Loch Katrine

The Trossachs is het oostelijke gedeelte van het Nationale Park Loch Lomond & The Trossachs. Je vindt hier nog meer meren tussen mooie bossen. Ik hou ervan!

Ga bij Aberfoyle de A821 op naar het noorden, richting Loch Katrine. Na een paar kilometer rijden verandert deze weg in de Duke’s Pass. Eén van de mooiste wegen waar ik op heb gereden in Schotland. Een smalle weg waarover je lekker kunt toeren door de mooie omgeving. Onderweg kom je een paar mooie uitzichten tegen over de bossen en de meren.

Aan het einde van de weg kom je terecht bij Loch Katrine, een van de mooiste meren van de regio. Je kunt met een stoomschip over het meer varen, of op en neer langs het meer fietsen. Aanrader: je kunt ook op de heenweg de fiets pakken, en op de terugweg de boot. Wel zo relaxed!

Overnachten in Loch Lomond

Lochend Chalets

Rondom het meer barst het van de leuke overnachtingsadressen. Een paar tips:

  • Loch Lomond Arms Hotel in het gezellige plaatsje Luss (tip: ga zeker eten in de Luss Seafood Bar, de zalm is er goddelijk!)
  • Lochend Chalets aan het Lake of Menteith. Superknusse chalets aan het water, heerlijk toch?
  • Winnock Hotel: de eigenaren zijn supervriendelijk en in het restaurant kun je heel goed eten!
BEZOEK DFDS.NL ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

Geef een reactie