Upcoming wijk in Newcastle: Ouseburn

Ouseburn - hip & happening

We weten allemaal dat Newcastle hipper en hipper wordt… maar ook de wijken om het bruisende centrum heen zijn zeker een aanrader! Zo ook de upcoming wijk Ouseburn: altijd een industrieel gedeelte van Newcastle geweest en tegenwoordig ook wel ‘The beating art of Newcastle’ genoemd!

Vroeger…

Ouseburn was altijd een industrieel gedeelte van de stad waar je ronddwaalde tussen vervallen fabrieken, grote verwaarloosde pakhuizen… Al met al een uitgestorven gedeelte. Momenteel is dit zeker niet terug te zien! Rondom de rivier de Ouse vind je nu een ruige architectuur die omgetoverd is tot een schilderachtige omgeving waar creativiteit in de lucht hangt!

Momenteel in Ouseburn

Ouseburn

Genieten van live muziek, een alternatieve film kijken in een van de onafhankelijke bioscopen, (kunst) galerijen, ateliers, musea, gezellige pubs, koffietentjes en restaurants. Alle benodigdheden om een heerlijke middag rond te wandelen. Maar waar te beginnen? Hier een paar opties:

The Ouseborn Tower

Het hart van deze alternatieve wijk is te herkennen aan de Ouseborn Tower. Een magneet voor creatieve mensen in dit gebied. Hierin vind je The Tower Art Gallery, The Tower Café voor een drankje en er worden tevens studio ruimtes verhuurd. Hierdoor wisselt het kunstaanbod van canvas, prints tot graffiti door opmerkelijke underground artiesten. 

Biscuit Factory

Bykerwall

Kunstliefhebber? Dan moet je hier zeker binnen stappen om een kijkje te nemen. Maar liefst 35.000 m2 aan ateliers en tentoonstellingen van verschillende kunstenaars. Van schilderijen, tekeningen, prenten, sieraden tot aan 3D collages. Tip: tevens een prachtig uitzicht over de welbekende ‘Bykerwall’.

Ernest

Ernest

Een van de nieuwste vestigingen in het hippe Ouseborn: Ernest. Zij staan voor ‘eerlijkheid’. En dat is te proeven in zowel het eten als drinken dat wordt geserveerd. Elke woensdag, vrijdag en zaterdag organiseren zij een avond met live muziek, een en al gezelligheid. Zowel voor ontbijt, lunch als diner een aanrader.

The Cook House

The Cook House

Sluit jouw dag af in The Cook House. Een uniek restaurants, gevestigd in twee zee-containers. Hier koken ze met lokaal geproduceerd, seizoensgebonden groente die zelf geteeld is in de Cook House tuin. De eigenaresse, Anne Hedworth, is tevens bekend van haar blog ‘The Grazer’. Super leuk: kooklessen en lezingen door chefs en collega-foodies worden tevens georganiseerd.

Nog nooit in Newcastle geweest of juist wel maar het centrum al vaker bezocht? Breng deze zomer een bezoek aan Ouseborn en laat je creativiteit de vrije loop. Tip: Vier juni was de eerste Ouseburn market georganiseerd. Een maandelijks terugkerend evenement waar 70 kraampjes, groot aanbod aan food & drinks en verschillende kunstuitingen te bezoeken zijn. Dat wordt volgende maand aan boord stappen en een onvergetelijke stedentrip tegemoet gaan met als bestemming: het hippe Ouseborn!

STEDENTRIP NEWCASTLE ▸


Geef een reactie