Must-do Roadtrip: Het hippe Schotland

Roadtrip Schotland - fun!

Schotland & hip, is dat een combinatie? Jazeker! Vorige maand ben ik samen met mijn vriendin Lesley de auto ingestapt en aan boord gereden van de cruiseferry, heerlijk een weekje Schotland samen. De ultieme roadtrip stond gepland en is onvergetelijk geworden!

Eerste stop: Newcastle

Na een ontspannen overtocht zijn we de volgende dag relaxed begonnen met een hotelovernachting in Newcastle. Een goede start van onze roadtrip richting Schotland. Het is niet gelijk kilometers rijden en in deze stad heb je vele restaurants, bars en kun je super goed shoppen. (niet geheel onbelangrijk!)

Door naar het échte Schotland

Oban

De tweede dag vordert onze roadtrip naar het échte Schotland: Oban. Het landschap wordt langzamerhand ruiger wanneer we de Schotse grens over zijn. Niets overdreven: rondrijden door Schotland is een en al genieten! Eenmaal aangekomen in ons hostel in Oban is ons eerste to-do: Fish & Chips eten. Oban is een havenstadje aan de Westkust dus daar is het toch wel een must om dit gerecht te proeven. Het wordt ook wel de parel van de West Highlands genoemd. Need I say more?

Glencoe – wauw!

Glencoe

Op het programma van de derde dag staat Glencoe, deze vallei stond hoog op ons verlanglijstje en is zeker niet tegengevallen. In een woord: WAUW! Tussen de immens hoge bergen rijden is alsof je in een film zit. Voor de echte James Bond liefhebbers is het een herkenbaar gebied waar de film Skyfall is opgenomen.

T in the park, het tofste festival van Schotland

Gereden vanaf de Schotse Westkust, door de vallei Glencoe, naar de regio Perth. Je verwacht het niet, maar ons hoogtepunt van de vakantie is in zicht: bezoek aan het festival T in the Park. Een jaarlijks festival van een weekend lang (do – zo) met een geweldige line-up.  Van Faithless, James Bay tot de Red Hot Chili Peppers. Op zaterdag en zondag hebben we volop genoten. Een festivalpark vol modder, waarbij de tip van iedere Schot is: “Don’t forget your Wellie’s!” Dé must-have voor dit festival. Want Schotland kent zo zijn regenbuien, dus het is geen overbodige luxe. Je kunt kamperen op het terrein of, net als wij, een B&B in de buurt boeken. De Schotten zijn enorm gastvrij en uit onze ervaring zouden we dit advies dan ook zeker aanraden.

De terugweg: rijd binnendoor

Wildlife in Schotland

Na twee geweldige dagen op het festival te hebben rondgelopen in de prut, is dan de dag aangekomen om weer richting de cruiseferry te rijden. Tip: rijd langs de kust terug. Wij hebben nog twee kastelen onderweg bezocht, Drummond Castle Garden & Stirling Castle. Via de B-wegen zijn we weer terug gereden waardoor je nog even kunt genieten van de prachtige omgeving en niet alleen maar op de snelweg zit.

De mooiste zonsondergangen zie je op zee

Zonsondergang op zee

Terugreizen met de ferry is een en al ontspannen. We hebben heerlijk gegeten, drankje gedaan en geproost op een geweldige-onvergetelijke-vakantie. Schrijf Schotland nu op je bucketlist, want dit land is hipper dan hip en heeft zoveel te bieden! Wanneer rijd jij aan boord?

BEZOEK DFDS.NL ▸


2 Reacties Schrijf een reactie

Geef een reactie