Alles over Engeland

Denk je aan Engeland, dan denk je waarschijnlijk meteen aan Londen. Maar Engeland is meer dan alleen Londen. Engeland is namelijk het perfecte land voor een stedentrip, autovakantie of rondreis. Denk bijvoorbeeld aan het ruige Lake District, het tropische Cornwall of het mysterieuze plaatsje Bath. In dit blog lees je alles over het mooie Engeland!

Bezoek het ruige Lake District

In het Noordwesten van Engeland vind je het grootste en meest populaire nationaal park van Engeland: het Lake District. In het Lake District is ontzettend veel te doen. Ga een boottocht over een van de meren maken, naar The World of Beatrix Potter, hiken in Great Langdale, Toeren door Borrowdale, Buttermere & Honister Slate Mine en het huis van William Wordsworth bezoeken. Ondanks dat het park zo populair is, valt het toerisme in dit park nauwelijks op. Niet zo gek als je bedenkt dat alleen het grootste meer, Windermere, al bijna 15 km² is!

Vergeet het ontspannende Bath niet

Mocht je op zoek zijn naar een plaatsje in Engeland waar je even heerlijk kunt ontspannen, breng dan zeker een bezoek aan Bath. Mede door de ontzettend aardige mensen die in dit plaatste wonen is een bezoek zeker aan te raden. Waan je terug in de tijd in één van de Romeinse badhuizen of pak het luxe aan in een moderne spa. Hier vind je de enige natuurlijke hotsprings van Brittannië.

Dover: niet alleen een aankomsthaven

Met DFDS vaar je van Duinkerken of Calais binnen 2 uur naar de Engelse plaats Dover. Het eerste wat je opvalt bij aankomst zijn de prachtige krijtrotsen. Maar Dover is meer dan alleen het startpunt van je vakantie in Engeland. Er is namelijk ontzettend veel te doen! Eén van de must-do’s in Dover is het Dover Castle bezoeken. Dit enorme kasteel dat prachtig gelegen is op de Cliffs heeft een zeer interessante geschiedenis.

Middeleeuwse dorpjes in Cotswolds

Cotswolds is een streek in Engeland die bekend staat om het grote aantal kleine, middeleeuwse dorpjes. Tijdens een bezoekje aan deze streek kun je een prachtige fietstocht maken of een mooie wandeling maken. Een autorit door de dorpjes valt ook aan te raden. Een van de dorpjes is Cirencester, het grootste dorp van de Cotswolds. De oorsprong van dit dorp gaat terug naar de Romeinse tijd wat terug te zien is in de gebouwen. Vroeger was de stad een belangrijke marktplaats, voornamelijk voor wol.

De Engelse Rivièra: Cornwall

In het zuidwesten van Engeland vind je de prachtige kustregio Cornwall. Deze regio staat bekend om zijn prachtige stranden en subtropische uitstraling. St. Ives is een van de plaatstjes in deze regio, hier vind je helderblauw zeewater, tropische temperaturen in de zomer, kleine vissershuisjes en een bruisende haven…. Je zou bijna denken dat je je ergens aan de Middellandse zee waant maar ook dit is Groot-Brittannië!

Hoe kom ik met mijn auto in Engeland?

Met de DFDS-ferry’s uiteraard! Je vaart van Duinkerken of Calais naar Dover. Twijfel je welke overtocht je het beste kunt kiezen? Misschien helpt dit blog je om een keuze te maken!

MET DFDS NAAR ENGELAND ▸


Geef een reactie