Lake District bezienswaardigheden – 5x doen in het Lake District

Lake District bezienswaardigheden

Het is alweer bijna vijftien jaar geleden dat ik er was: het Lake District. Er is in ieder geval genoeg te doen. Je kunt er bijvoorbeeld een boottocht over een van de meren maken, naar The World of Beatrix Potter, hiken in Great Langdale, Toeren door Borrowdale, Buttermere & Honister Slate Mine en het huis van William Wordsworth bezoeken. In deze blog nemen we je mee naar de 5 leukste bezienswaardigheden van het Lake District.

Lake District bezienswaardigheden

1. Een boottocht over een van de meren

Boottochtje in het Lake District

Huur een roeiboot of cruiser voor een tochtje over een van de meren. Derwent Lake ligt op loopafstand van het plaatsje Keswick. Je kunt hier een bootje huren en naar een van de vele kleine eilandjes in het meer varen. De ideale plek voor een picknick. Ook Lake Windermere, het grootste meer in het Lake District, is ideaal voor een boottochtje.

2. Naar The World of Beatrix Potter

The World of Beatrix Potter in Bowness-on-Windermere

In Hill Top, een boerderijtje in Near Sawrey, schreef Beatrix Potter enkele van haar meest bekende verhalen. Ze kocht het huis in 1905 (ze kon het kopen dankzij de royalties van haar boek The Tale of Benjamin Bunny) en liet het na aan de National Trust na haar dood in 1943. In Bowness-on-Windermere kun je naar The World of Beatrix Potter, met onder andere de tuin van Peter Rabbit, de keuken van Mrs. Tiggy-winkle en Mr McGregor’s Greenhouse. Je bezoek maak je af met een High Tea in de Beatrix Potter Tea Room.

3. Hiken in Great Langdale

Hiken in het Lake District

Great Langdale is een van de mooiste wandelingen in het Lake District. Een route van 14 kilometer die niet al te zwaar is. Je loopt een rondje door de Langdale vallei en omdat je niet hoeft te klimmen, heb je volop de tijd om te genieten van de bergen en meren die je onderweg tegenkomt. Meer ervaren wandelaars kunnen ook de route van Crinkle Crags and Bowfell volgen. Een schitterende route van 9.5 mijl door een bergachtig landschap.

4. Toeren door Borrowdale, Buttermere & Honister Slate Mine

Het prachtige landschap van het Lake District

Groene weiden, schattige cottages, stenen muurtjes… Borrowdale is eigenlijk alles waar het Lake District voor staat. Het nabijgelegen Buttermere is wat ruiger. De Honister Pass scheidt beide valleien, je vindt hier een van de laatste – nog werkende – leisteenmijnen van het Lake District. Interessant is de guided tour van 1,5 uur door de mijn.

5. Het huis van William Wordsworth bezoeken

William Wordsworth’s eerste huis in het Lake District staat vlakbij Grasmere. De cottage staat vol memorabilia, waaronder de schaatsen, het paspoort en de leesbril van de dichter. In de tuin achter de cottage vind je de tuin waar hij vaak zat om inspiratie op te doen voor zijn gedichten. Bij de guided tour is toegang tot de naastgelegen Wordsworth Museum & Art Gallery inbegrepen.

Meer Lake District bezienswaardigheden

Meer Lake District bezienswaardigheden

 • Hardknott Pass – een echte bezienswaardigheid kun je het niet noemen, maar deze pas met een hellingspercentage van 30% is behoorlijk avontuurlijk!
 • Ambleside – dit plaatsje is beroemd dankzij de twee theaters én de vegetarische restaurants.
 • Grasmere – een schattig plaatsje in een waanzinnig mooie omgeving. Bezoek zeker een van de vele tea rooms
 • Keswick – een gezellige plaats met een wekelijkse markt, vele festivals en… het potloodmuseum!

Zelf naar het Lake District?

Ben je van plan om het Lake District te gaan bezoeken? Je kunt de ferry van IJmuiden naar Newcastle nemen, vanaf Newcastle is het ruim twee uur rijden naar Windermere. Sommigen kiezen er ook voor om naar het Lake District te rijden vanuit het zuiden. Kan ook: dan neem je de ferry naar Dover en rijd je binnen zes uur naar Windermere.

FERRY IJMUIDEN - NEWCASTLE ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

1 Reactie Schrijf een reactie

 1. Sinds 2010 gaan wij één of zelfs tweemaal per jaar naar The Lake District.
  In mei 2016 gaan we voor de tiende keer en inmiddels zijn onze kinderen met partners en kleinkind, in wisselende samenstelling, al meerdere keren erbij geweest. Afgelopen september zelfs met z’n allen en a.s. mei 2016 gaan we samen met dochter en kleinkind.
  Eveneens meerdere reismogelijkheden geprobeerd, maar de route IJmuiden-Newcastle met DFDS geniet nu onze voorkeur.
  Cumbria en The Lake District kennen we inmiddels op ons duimpje en deze streek is een aanrader voor iedere wandelaar en UK-fan.

  Leo

Geef een reactie