Wat is er te doen in Dover?

Kent

Wij schrijven veel over Newcastle en Schotland, maar er zijn nog veel meer mooie plekjes op ‘het eiland’ Groot-Brittannië. Bijvoorbeeld Kent, ook wel The Garden of England genoemd. Je vindt er prachtige tuinen en kastelen, heerlijk eten en ondanks de rust en ruimte is het niet ver van Londen. Eén van de bekendste plaatsen in Kent is Dover, en daar is veel te doen! 

Wat is er te doen in Dover? 

  • Dover Castle bezoeken
  • Wandelen over The White Cliffs
  • Eén van de vele musea van Dover bezoeken 

Dover Castle – wat een burcht!

Een must-see als je in Dover bent is Dover Castle. Dit kasteel – prachtig gelegen op de White Cliffs – heeft een zeer interessante geschiedenis. Trek voor een bezoek een paar uur uit, want er is veel te zien.

The White Cliffs 

Je ziet ze al van verre liggen als je met de ferry naar Dover reist: de beroemde White Cliffs. De kliffen zijn zeer fotogeniek, maar wist je dat je er ook prachtig over kunt wandelen? In twee uur loop je van het bezoekerscentrum naar de South Foreland-vuurtoren en weer terug, echt een aanrader!

Musea in Dover 

Dover beschikt over verschillende leuke musea. De populairste is het Dover Transport Museum. Je vindt er talloze ‘vintage’ vervoersmiddelen. Van fietsen tot auto’s, bussen en boten. Aanrader! Wil je meer leren over de geschiedenis van de regio? Dan is het Dover Museum een must-visit. Voor wie interesse heeft in WOII is het kleine (gratis) St. Margaret’s Museum zeer de moeite waard.

Uitzicht vanaf de White Cliffs

Wil je nog meer zien dan Dover? Kent heeft nog veel meer voor je in petto. Naast de kleurrijke tuinen in het binnenland kun je ook vanuit Dover richting de kustlijn rijden, met prachtige brede zandstranden. Bij mooi weer is het hier lekker ontspannen op een bedje, maar ook voor de sportieveling is er genoeg te doen. Hieronder een aantal tips!

Surfing in Kent & Wheels And Fins Festival

Op het meest oostelijke puntje van Kent, aan de kust, vind je Joss Bay. Gelegen tussen de plaatsjes Margate en Broadstairs, beiden leuke badplaatsen, is dit de place to be voor surfers. Naast surfen kun je er ook SUP’en (stand up paddling) en dat is helemaal hip! Elk jaar in september organiseert de Joss Bay Surfschool het Wheels And Fins Festival, waar je het hele weekend kunt genieten van professionele skateboarders, beachvolleybal toernooien, een ouderwetse zeepkistenrace en wedstrijden stand up paddling. Uiteraard onder begeleiding van live muziek en dj’s en onder het genot van drankjes en een barbecue.

National Cycle Network (we blijven Hollanders)

Fietsen, we houden er van. De National Cycle Network heeft door heel Groot-Brittannië prachtige fietsroutes uitgestippeld. Zo loopt er ook een langs de kustlijn van Kent. De Viking Coastal Trail is 43 km lang en leidt je langs de kust waar de Vikingen in het jaar 449 aan land kwamen. Ideaal voor alle niveaus want het traject is vlak en er zijn onderweg genoeg mooie plekjes om uit te rusten en te lunchen.

Je bent er zo vanaf Calais of Duinkerken naar Dover

Enthousiast geworden over een tripje naar Zuid-Engeland? Je bent al in 2 uur van Duinkerken naar Dover en de overtocht van Calais naar Dover is nog wat korter: 90 minuten. En je kunt reizen wanneer je wilt, want er zijn dagelijks 54 afvaarten!

OVERTOCHT NAAR KENT ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

Geef een reactie