Vakantie in schotland: de leukste tips!

Vakantie Schotland met auto

Op vakantie in Schotland zijn is voor iedereen een feestje. Het land staat bekend als ruig land met prachtige Lochs, ongerepte natuur, enorm vriendelijke mensen, vele kastelen en een afwisselend heuvelachtig landschap. Heerlijk voor een rondreis door Schotland dus! Voor jouw meest bijzondere vakantie in Schotland heb ik een aantal tips op een rijtje gezet.

Rondreis door Schotland

Schotland verrast mij steeds weer. Het land biedt volop mogelijkheden voor zowel een korte als een lange trip. Wat mij het meest beviel aan mijn vakantie in Schotland was dat je je ook onderweg nooit hoeft te vervelen. Je hebt namelijk constant de mooiste uitzichten en bezienswaardigheden. Hierdoor is rondreizen door Schotland echt een feest! Op zoek naar inspiratie voor de perfecte route? Bekijk dan eens het blog wat Sandra, een van de andere bloggers van DFDS, schreef.

Vakantie door de Schotse Borders

Schotland is perfect voor een vakantie met de auto

Alle regio’s in Schotland zijn zeker de moeite waard, zo ook de Schotse Borders. Bezoek tijdens je rondreis bijvoorbeeld Hadrians Wall, gebouwd door de Romeinse keizer Hadrianus. Bij deze muur, die op de Unesco Werelderfgoedlijst staat, zie je vele overblijfselen van forten en ook in de bezoekerscentra ontdek je de geschiedenis van deze muur. Rijd daarna door naar Edinburgh en bezoek Edinburgh Castle of ga een middagje winkelen. Natuurlijk kun je ook een bezoekje aan Glasgow brengen.

De schoonheid van de Schotse Highlands

Eilean Donan Castle - een must visit tijdens een rondreis door Schotland

Tijdens onze rondreis was ik erg onder de indruk van de Highlands. Een inspirerende omgeving met een rijke geschiedenis. Bezoek tijdens jouw rondreis in Schotland met auto zeker Glencoe en maak hier een wandeling door het adembenemende landschap. Daarnaast vind je midden in de Schotse Highlands het indrukwekkende Eilean Donan Castle. Dit kasteel is echt een plaatje. Volg een tour en je komt alles te weten van dit eeuwenoude kasteel.

Schotland = whisky

Whisky en Schotland zal je vaak in één zin samen horen gaan. De drank is natuurlijk de nationale trots van de Schotten en daarom vind je in Schotland tientallen whisky distilleerderijen. In de distilleerderijen worden vaak ook tours aangeboden, zo kom je achter alle geheimen achter de traditionele Schotse Whisky’s!

De start van jouw vakantie in Schotland

Ben je van plan een bezoek te brengen aan het prachtige Schotland? Dan raad ik je de luxe cruiseferry’s van IJmuiden naar Newcastle aan. Mede door alle faciliteiten aan boord heb je nauwelijks in de gaten dat je aan het reizen bent. Zo kom je heerlijk uitgerust aan in Newcastle. Vanaf Newcastle rijd je al binnen een uur de Schotse grens over. Vanuit Nederland de snelste route naar Schotland dus!

FERRY NAAR NEWCASTLE ▸


20 Reacties Schrijf een reactie

  1. Wij vertrekken 2e kerstdag voor een 8 daagse rondreis door Schotland met eigen auto.
    Overnachten op volgorde in:
    Glasgow, Fort William, Portree, Drumnadrochit, Inverness(Met oud& nieuw), Stirling & Edinburg.
    Ben zo benieuwd, we stoppen o.a. ook op filmlocaties van Outlander…zo zijn we in Schotland terecht gekomen!
    We zien het zomaar gebeuren dat we vd zomer 2.5 week gaan..

  2. We plannen Schotland voor 7-8 dagen in mei 2020 met een huurauto. Natuur, wandelen, kastelen, geschiedenis en ook Edinburgh/Glasgow. Als iemand een reisschema van om en bij de 7 dagen voorhanden heeft, zou dit een gemakkelijke start zijn om een routeplan op te stellen. Schotland is voor mij nog onbekend terrein en ik weet niet goed waar te beginnen. Een leuke pub om ’s avonds af en toe in terecht te komen, kan dat enkel in de steden of zijn de pubs ook talrijk in de kleinere dorpen ? Ik hoop via deze weg tips en tricks te krijgen 🙂

    • Hi Tine,

      Wat een leuk vooruitzicht dat jullie volgend jaar naar Schotland gaan! In dit blog over een week naar Schotland vind je wat tips voor jullie reis: https://blog.dfds.nl/weekretour-schotland/. Aangezien jullie wat langer de tijd hebben dan de reis in het blog kunnen jullie nog eenvoudig uitbreiden! Wat betreft de pubs, die zul je zowel in de steden als in dorpjes vinden 🙂

      Vriendelijke groet,
      Michelle

  3. Graag zou ik volgend jaar zomer 3 weken door Schotland trekken met ons gezin.
    Vindt veel routes op internet. ik weet waar we allemaal heen willen en willen bekijken. ik zou zo graag online zelf de plaatsen in willen vullen en zodoende aanpassen. iemand een tip waar dat gratis kan?

  4. Dirk Wollaert
    Durmelaan 1
    9160 – Lokeren
    België
    email : dirk.wollaert@gmail.com
    tel. 0032496060530

    Kan iemand me een mooie rondreis door Schotland ( ongeveer 10 dagen ) doorgeven a.u.b.
    We zouden in mei of juni 2020 met onze eigen wagen en 4 personen die reis willen doen.
    Graag een mooie route , leuke bezienswaardigheden en/of andere evenementen , goeie betaalbare slaapgelegenheden ( hotel , B & B , Inn , … )
    Mijn dank op voorhand.

  5. Beste ,

    Ik zoek met mijn eigen auto ( 4 personen ) een rondreis van ongeveer een 10-tal dagen te doen in mei of juni 2020.
    Kan iemand me zo’n leuke reis doorgeven a.u.b.
    Routes , hotels of andere toffe slaapgelegenheden zoals B & B of Inns , bezienswaardigheden , enz…

  6. Jammer dat de prijs per boot zo duur is (een retour kost 1000 euro). Ik heb gekozen voor vliegen, treinkaartjes schiphol en auto huren….en dan ben ik nog goedkoper uit. Wellicht komt dit door de lage tax op kerosine, maar mijn inziens had de boot een goedkoper alternatief moeten zijn.

  7. Ik ben zelf met princes seaways naar newcastle geweest en het was echt heel leuk! En nu doe ik mijn werkstuk over schotland.

  8. Wij willen graag een paar dagen door Schotland toeren, maar de over tocht voor zo’n mini tour is te kort en als ik langer blijf is DFDS ferry’ op de terug reis ineens zo duur ?
    Of we nu één dag daar zijn of 5 dagen dat maakt voor de Ferry toch niets uit ?
    Helaas wordt het dan te duur voor een gewone Pensionado !
    Met de meest warme en vriendelijke groeten,
    David

    • Beste David,

      De prijs fluctueert inderdaad, dat is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder drukte van de afvaart bijvoorbeeld. Maar wij willen natuurlijk dat het voor jou ook aantrekkelijk is om naar Schotland te gaan. Misschien kunnen mijn collega’s van Customer Service je helpen om een voordelige overtocht te vinden? Je kunt ze het beste bellen op +31 (0)255 54 6666. Zij helpen je dan graag verder!

      Groeten,
      Michelle

  9. Dank voor de tips, we hebben er handig gebruik van gemaakt tijdens onze rondreis door Schotland, ik was zo onder de indruk dat ik er een eigen reisgidsje van geschreven heb … dankje wel Schotland ! je was geweldig,

    gr
    Wouter

    • Hi Wouter, wat leuk om te lezen dat je het zo naar je zin hebt gehad in Schotland. Fijn dat je wat aan onze tips hebt gehad!
      Met vriendelijke groet,
      Michelle

  10. Ik zou graag een roadtrip maken met mijn nieuwe auto. Ik vind rondreizen met de auto zo leuk. Je bent veel vrijer dan met de auto.

  11. Hallo,
    Heeft er iemand zijn reisschema dat hij wil delen.
    Ik ben van plan volgend jaar in de zomer een rondreis in Schotland te maken (+- 14 dagen).
    Ik zou een custom made vakantie willen plannen, en een makkelijkere start zou het reisschema van iemand anders kunnen zijn.
    Alvast bedankt en nog veel reisplezier!!
    Nico

  12. Wauw wat is dit prachtig! Ik kijk al enorm uit naar onze vakantie. Wij gaan ook rondreizen met de auto door schotland. De auto word maandag nog even gecheckt voor we vertrekken over 1.5 week. Dat hebben we intussen wel geleerd bij onze vorige rondreis met de auto in Denemarken. Dat zal ons dit keer niet gebeuren met pech langs de weg. Hoop ik 🙂 Ik vind het echt heerlijk om met de auto op vakantie te gaan. Je kan idd enorm veel zien in een korte tijd. En ook zelf bepalen waar je langer wilt blijven. Echt ideaal. Ik hoop dat we mooi weer hebben en veel prachtige plekken van schotland kunnen zien.

Geef een reactie