Ontspannen in bruisend Bath

Romeins badhuis in Bath

Als je op vakantie gaat naar Engeland en je wilt even echt tot rust komen, dan is een bezoekje aan Bath een must. Dit badplaatsje is namelijk gemaakt voor ontspanning. Waan je terug in de tijd in één van de Romeinse badhuizen of pak het luxe aan in een moderne spa, waar je de enige natuurlijke hotsprings van Brittannië kunt vinden.

Ontspannen op z’n Romeins

Romeins badhuis in Bath

De Romeinen wisten wel hoe ze hun vrije tijd moesten doorkomen. Met een ontspannen bad! Hun badhuizen vormden vaak de ontmoetingsplaats voor de Romeinse bevolking, zo ook in het Engelse Bath. Eeuwen na dato is het badhuis nog steeds open voor publiek. Perfect om even heerlijk tot rust te komen!

Royal Crescent

Royal Crescent

Een van de meest bekende straten in Bath is de Royal Crescent. Deze straat is ca. de 18de gebouwd en ziet eruit als een halve cirkel en is een typisch voorbeeld van de Georgiaanse architectuur. Tegenwoordig worden de gebouwen gebruikt als kantoren en woonhuizen.

Fashion Museum

Fashion Museum Bath

Als je geïnteresseerd bent in hoe de kledij ervan vroeger uit zag, dan is dit museum iets voor jou! Het Fashion Museum in Bath heeft een collectie wereldklasse contemporary en historische jurken en is gelokaliseerd in de Assembly Rooms.

Shoppen!

Shoppen in Bath

Ook kun je in Bath heel goed winkelen. Aanraders zijn Guildhall Market en Southgate. De Guildhall Market is een traditionele en ambachtelijke hub van bloemisten, kaasboeren, ijzer- en lederwaren. Southgate is een modern winkelcentrum waar je de grote winkels kunt vinden, zoals Topshop en Debenhams. Voor ieder wat wils dus!

Eten en drinken

Sotto Sotto

Aan restaurants en bars geen gebrek in Bath. Er zijn talloze uitstekende restaurants. Houd je van Italiaans, ga dan zeker naar Sotto Sotto. Dit restaurant is verkozen tot beste Italiaanse restaurant van Bath en zit op een speciale locatie, vlakbij de Roman Baths. Ook nabij de Roman Baths zit The Crystal Palace. Een sfeervolle bar waar ze de lekkerste biertjes en wijnen serveren, gecombineerd met uitstekende service.

Zin in een trip naar Bath? Reis dan via Calais of Duinkerken naar Dover.

BEZOEK DFDS.NL ▸


Geplaatst door

Functie: Acquisition Marketing Specialist

Geef een reactie