5 van de mooiste dorpen van de Cotswolds

Cotswolds

De Cotswolds is een streek in Engeland die bekend staat om haar prachtige dorpjes. Een uitstekende plek voor een mooie wandeling, een fietstocht of een autoritje. De Cotswolds bestaat uit veel kleine, schattige dorpjes met veel kenmerken vanuit de Middeleeuwen. In dit artikel worden de top vijf mooiste dorpen van de Cotswolds besproken:

1. Cirencester

Cirencester noemt men de hoofdstad van de Cotswolds omdat dit het grootste dorpje van de Cotswolds is. De oorsprong van dit dorp gaat terug naar de Romeinse tijd wat terug te zien is in de gebouwen. Vroeger was de stad een belangrijke marktplaats, voornamelijk voor wol. In Cirencester zijn veel bezienswaardigheden te bezoeken zoals het Corinium museum of het Cirencester Park. Ook is de oudste kerk uit de regio gevestigd in Cirencester, genaamd the Baptist. De kerk is prachtig en dit komt vooral doordat de rijkdom van de wolmarkt werd gebruikt om de kerk te financieren.

2. Bourton on the Water

Bourton on the Water

Bourton on the water is een ontzettend toeristisch dorpje en wordt ook wel het Venetië van de Cotswolds genoemd. Dit komt omdat er veel rivieren door het dorp stromen en er daarom ook veel bruggetjes zijn. Wat ook bijzonder is aan het dorp is dat het al negen eeuwen lang in bijna dezelfde staat is gebleven. Het enige wat nu anders is in het dorp is het verkeer en de drukte van mensen. Het dorp is al lange tijd bewoond, zo zijn er onder de bruggen oude resten van 4.000 jaar voor Christus gevonden. In het dorp is van alles te doen. Er een vogelpark genaamd Birdland Park and Gardens. Daarnaast is er het Cotswolds
Motering Museum te vinden. In de zomer wordt er in de rivier een Middeleeuws voetbal gespeeld, waarbij niet alleen de spelers maar ook de mensen in het publiek nat worden.

3. Bibury

Bibury is zo’n mooi dorpje dat wanneer je het bezoekt je het gevoel hebt dat je een schilderij binnenstapt. Het onwerkelijke komt doordat het dorpje grotendeels nog in oude staat is gebleven. Dit dorp wordt door velen het mooiste dorp van Engeland genoemd. Als je een bezoek brengt aan Bibury krijg je door stijl van de 17e-eeuwse huisjes en de prachtige omgeving het gevoel alsof je in de tijd van Shakespeare bent beland. In Bibury bevindt zich een rij huisjes genaamd “the Arlington Row” en dit zijn de meest gefotografeerde huisjes van de Cotswolds. Deze huisjes worden ook vaak gebruikt bij filmsets, zoals bij Bridget Jones Diary en Stardust.

4. Burford

Burford

Het dorp Burford is het meest zuidelijke dorpje van de Cotswolds. Dit dorp kwam tot bloei in de 14e eeuw en was een belangrijk centrum voor handel en wol. In de Middeleeuwen vond in Burford de beroemde veldslag tussen de Saxen en de Mercians plaats en de Saxen wonnen deze veldslag. Daarom dragen de kinderen van Burford Primary elke zomer een gouden draak op hun uniform om de Mercians te eren. In Burford zijn veel leuke kleine straatjes om te ontdekken en het dorp heeft veel oude pubs die je kunt bezoeken. Omdat dit dorpje zo oud is, is er zijn er prachtige Middeleeuwse huisjes. Ook zijn er veel antiekwinkeltjes waar je de mooiste schatten kunt vinden.

5. Broadway

Wanneer er over Broadway in de Cotswolds wordt gesproken, wordt er vaak gezegd dat dit “de parel” is van de Cotswolds. Broadway staat vol met de kenmerkende gele huisjes van de Cotswolds. Het dorpje was een inspiratie voor vele bekende artiesten en schrijvers en daarom is er elk jaar het “Broadway Art Festival” in Broadway. Dit festival duurt twee weken en wordt gehouden in juni. Broadway heeft veel oude theewinkeltjes waar je kunt genieten de Engelse thee en scones. Ook is er park dichtbij alle bezienswaardigheden genaamd “the Activity Park” waar je activiteiten kunt uitoefenen of heerlijk kunt uitrusten.

De Cotswolds zijn prachtig, hebben een leuke historie en er zijn genoeg leuke dingen te doen. Een uitstekende plek voor een vakantie of een weekendje weg. Met de ferry reis je snel vanuit Duinkerken of Calais naar Dover, daarna is het nog een paar uurtjes rijden naar de Cotswolds. Ben je benieuwd geworden naar de Cotswolds? Neem dan hier een kijkje voor meer informatie over deze regio, of lees meer over de leukste bezienswaardigheden.

BEZOEK DFDS.NL ▸


Geplaatst door

Functie: Stagiaire Marketing

5 Reacties Schrijf een reactie

Geef een reactie