Kopenhagen of Oslo?

Kopenhagen Oslo

Gelukkig hoef je niet te kiezen. Je kunt beide toffe Scandinavische steden namelijk combineren met een overtocht van van Kopenhagen naar Oslo. Een heerlijke trip en de overtocht is al een fantastische ervaring op zich. 

Kopenhagen: Nyhavn, Vesterbrø en Christiania

Na aankomst in Kopenhagen zijn er een aantal must-do’s. Natuurlijk struin je door het centrum langs het kleurrijke haventje Nyhavn. Maar vergeet ook de alternatieve wijk Vesterbrø niet. De New York Times plaatste deze wijk op nummer vier van de hipste plekken ter wereld. Een andere alternatieve plek is de mini-stad Christiania. Dit is een onafhankelijke vrijstad waar prachtige street-art te vinden is. De leukste plek om te eten is bij de Street Food Market. Een oude hal waar nu allemaal foodtrucks in staan.

Cruiseferry naar Oslo

In de namiddag ga je dan aan boord. Op richting Oslo. Zelf had ik mazzel. Mijn collega’s hadden een Commodore de Luxe hut voor me geboekt voorop het schip. Wow! Aan boord kun je tax free shoppen en dus tijd om even een paar nieuwe sneakers te scoren.

Op de route IJmuiden – Newcastle laat je direct het vaste land achter je. Vaar je weg vanuit Kopenhagen dan is dit anders. De Deense en Zweedse kust blijven nog lang in beeld. Dit levert weer mooie plaatjes op. Na een drankje op het zonnige dek was het tijd voor een Italiaans diner in het restaurant ‘Little Italy’.

Toen ik rond 23.00 uur terugliep naar mijn hut was de zon nog niet onder. Vanuit mijn bed zag ik door het raam de zon langzaam ondergaan. Even in mijn armen knijpen… Ik droom niet echt?!

De volgende ochtend zijn de fjorden al bij het wakker worden in zicht. Je vaart tussen de kleine eilandjes met gekleurde huisjes totdat Oslo in zicht is.

Time to discover Oslo!

In tegenstelling tot Kopenhagen is Oslo kleiner en gemoedelijker. Het hipster gehalte is hier beduidend lager. Via de haven loop je zo het centrum in met de bekende Karl Johans Gate. Dit is de bekende winkelstraat met aan de westkant het Koninklijk Paleis en aan de andere kant de kathedraal. Het meest gefotografeerde bouwwerk van Oslo is sinds 2008 ongetwijfeld het Opera House. Door het witte graniet en de bijzondere vorm doet het Opera House denken aan een ijsblok in het Oslofjord. Sluit je verblijf af met een etentje in de Østbanehallen. Dit is een oud gedeelte van het Centraal Station dat is omgetoverd tot moderne foodhal vol toffe restaurants.

Welke stad heeft jouw voorkeur? Wil je ook niet kiezen? Kijk dan eens hier naar de mogelijkheden!

KOPENHAGEN - OSLO MET DFDS ▸


1 Reactie Schrijf een reactie

  1. Wat een super leuk verhaal zeg dit lijkt ons ook wel wat om in de toekomst mischien ooit is te doen groetjes fam swart

Geef een reactie