Kopenhagen: dé nummer 1 stad volgens Lonely Planet

Nyhavn Kopenhagen

Kopenhagen is door Lonely Planet uitgeroepen tot de nummer 1 stad om te bezoeken. Wij van DFDS begrijpen dat wel, Kopenhagen heeft namelijk alles wat een topstad nodig heeft! Zo heeft de stad een pretpark, een gezellige haven, vele winkeltjes, een prachtige botanische tuin en  nog veel meer!

Tivoli

Ga je op stedentrip naar Kopenhagen? Dan kun je Tivoli eigenlijk niet overslaan. De vele attracties op het park zijn leuk voor zowel jong als oud. Het park bestaat al ruim anderhalve eeuw. Een van de oudste attracties op het park is de houten achtbaan, deze is geplaatst in 1914! Er komen ook jaarlijks nieuwe attracties bij. Daarnaast staat dit park ook bekend om haar prachtige tuinen, je kijkt uit ogen uit!

Tivoli Kopenhagen

Nyhavn

De haven van Kopenhagen, je kent hem waarschijnlijk wel van de foto’s. Nyhavn is de toeristische trekpleister van de stad. Aan deze gezellige haven vind je vele restaurants en barretjes. De kleurrijke huisjes zorgen voor een extra gezellige sfeer en de lokale bevolking is zeer gemoedelijk en gastvrij. Op een zomerse dag zitten de terrasjes vol met mensen over de hele wereld.

Nyhavn Kopenhagen

Botanische tuin

Kopenhagen heeft ook een subtropische botanische tuin. Dit park is onderdeel van het Natuurlijk Historisch Museum. Het park heeft de grootste collectie aan tropische planten en bloemen van heel Denemarken. Zeker in de winter is dit park fijn om te bezoeken, binnen is er namelijk een subtropisch klimaat. Van 2009 tot 2012 is dit park gerenoveerd, dus mocht je voor deze renovatie al een keer geweest zijn, je zult het niet meer terug kennen.

Botanische Tuin Kopenhagen

Foto: .Robert. Photography via Flickr

Stadsboerderij

Toen de eigenaar van restaurant Noma besloot om het restaurant te sluiten, werd er geschokt gereageerd door iedereen met een culinair hart. Het restaurant stond namelijk jarenlang in de top van de beste restaurants ter wereld. De eigenaar besloot er een stadsboerderij van te maken waar alleen seizoensgebonden producten worden gebruikt. Een traktatie voor je smaakpapillen!

Noma Kopenhagen

Foto: Maria Eklind via Flickr

Een dubbele stedentrip met DFDS

Een stedentrip naar Kopenhagen is op zich al ontzettend leuk (en slechts 9 uurtjes rijden vanaf Amsterdam), maar het is nóg leuker om er ook een cruise bij te maken. Zo kun je met DFDS varen van Kopenhagen naar Oslo, dat zijn dus 2 stedentrips in 1!

MINICRUISE KOPENHAGEN - OSLO ▸


Geef een reactie