Hoe vier je Sint Patrick’s Day in het Verenigd Koninkrijk?

Hoewel het een Ierse traditie is, is het vieren van St. Patrick’s Day een Brits fenomeen. Iedereen gaat de straat op met geschminkte gezichten en grote, groene hoeden. Check hier de beste manieren om St. Patricks Day te vieren, want 17 maart is het weer zo ver!

In het Noorden & Schotland

  1. Manchester heeft de grootste St. Patrick’s Day-parade van het Verenigd Koninkrijk. De parade bestaat uit meer dan 70 wagens en bands. Geheel toepasselijk begint de parade in het Irish World Heritage Centre op de zondag vóór St. Patrick’s Day.
  2. In 2019 is Newcastle gastheer van het PADDY FEST. Dit is een St. Patrick’s day festival dat zal plaatsvinden op de Times Square in de stad. Er is live muziek, live rugby en hilarische spelletjes. Het PADDY FEST vindt dit jaar plaats van 14 t/m 17 maart.
  3. Reis je met je gezin? In Glasgow wordt het St. Patricks Day Family Fun Day georganiseerd. Dit evenement neemt de Merchal Square over. Schminken en ballonnen maken zijn een aantal van de activiteiten die op de planning staan.

In het Zuiden

  1. Londen biedt een enorm St. Patrick’s Day Festival dat plaatvindt in 3 dagen. Jaarlijks zijn er zo’n 125.000 bezoekers op pad om te dansen, live muziek te beluisteren en van nog veel meer activiteiten te genieten.
  2. Verder is er het Irish Film Festival in Londen dat een eerbetoon brengt aan de Ierse films.
  3. In de kustplaatst Brighton viert de Diddler’s Elbow hun 23e Passy’s Street Party. Dit hele evenement is bestaat uit Ierse dansen, schminken en een BBQ.

In Ierland

  1. In de wereldberoemde Temple Bar in Dublin worden de beste feesten georganiseerd, maar op St. Patrick’s Day domineren de straatfeesten in dit gebied. Je ziet lokale bandjes optreden en in alle pubs hangt een levendige sfeer.
  2. In alle steden van Ierland vind je optochten met een geweldige sfeer. Maar zoals gezegd kun je het beste naar Dublin gaan. De parade in Dublin wordt jaarlijks door zo’n 500.000 mensen bezocht.
  3. Wil je de lokale bevolking verrassen? Roep dan eens ‘sláinte’ in plaats van ‘cheers’ hiermee zal je zeker indruk maken op de Ieren. Tip: leer het woordje eerst goed uitspreken!

P.S. Waar je ook bent, verkleedpartijen, gezelligheid en een heerlijke pint zijn het belangrijkste op deze dag.

BEZOEK DFDS.NL ▸


Geef een reactie