Mijn favoriete bestemming… Loch Katrine

Stoomboot Sir Walter Scott op Loch Katrine

Begin mei heb ik voor werk een studietrip mogen maken door Schotland. Ik had geen idee wat ik kon verwachten, want ik was er zelf nog nooit geweest. Je hoort natuurlijk de mooiste verhalen over de indrukwekkende bergen en groene valleien. Maar of deze kunnen konden tippen aan de realiteit… daar was ik nog een beetje sceptisch over. Kan een land echt zo mooi zijn?

Het antwoord is ja! Eenmaal aangekomen in Newcastle rijd je binnen een uurtje over de Schotse grens. We hadden uiteraard een schema met allemaal activiteiten en bezienswaardigheden, maar hoe mooi is het om gewoon door Schotland heen te rijden? Het is in één woord betoverend. De bergen, lochs, bergweggetjes… Combineer deze factoren met typisch Schotse taferelen en je waant je in een film.

Loch Katrine

Één van de leukste dingen die ik heb gedaan was de boottocht over Loch Katrine. Het weer was niet heel goed, het was mistig en soms waaide er een bui over. Maar soms kan bewolking ook een positief effect hebben op de uitstraling van een land. Toen we over Loch Katrine voeren, met de laatste actieve stoomboot ter wereld “Sir Walter Scott’, hing er een mysterieuze sfeer in de lucht. Dit maakte de bootreis extra bijzonder, maar ik kan me voorstellen dat het met goed weer ook heel mooi is om te zien!

Dukes Pass

De weg naar Loch Katrine toe is ook iets wat je gezien moet hebben. De weg heet “Dukes Pass” en leid je door de mooiste natuur van Schotland. Toen ik er was kon je de nasleep van de winter nog voelen. Het kleurenpalet is heel bijzonder. Bruin, groen, paars, oranje, blauw… Je komt van alles tegen. Het is dan ook zeker aan te raden om hier een stop te maken om een paar foto’s te schieten.

Wil je dit ook meemaken? Boek dan de overtocht naar Newcastle en verblijf in het Winnock Hotel.

FERRY NAAR NEWCASTLE ▸


Wesley

Geplaatst door

Functie: Marketing Executive

1 Reactie Schrijf een reactie

  1. Een tocht met het stoomschip ‘Sir Walter Scott’ is absoluut de moeite waard.
    Maar dit is zeker niet het laatste actieve stoomschip ter wereld. Zo varen er in Groot-Brittannië nog een aantal en dan heb ik het nog niet gehad over landen als Zwitserland en Duitsland. Als stoomschip-fanaat vond ik dat ik toch even moest reageren …

Geef een reactie