De Malt Whisky Trail in Schotland: een roadtrip voor de fijnproever

Malt Whisky Trail

Whisky wordt al eeuwen in Schotland gemaakt. Dit ‘levenswater’ is de trots en de nationale drank van de Schotten. Maar de liefhebbers van whisky beperken zich natuurlijk niet tot Schotland. Ben jij een whisky-fanaat en vind je het leuk om een kijkje te nemen achter de schermen van de Schotse whisky distilleerderijen? Doe dan de Malt Whisky Trail door het Schotse platteland en ontdek de geheimen achter de traditionele whisky’s!

Malt Whisky Trail

De Malt Whisky Trail neemt je mee door één van de vijf Schotse whiskyregio’s: het spectaculaire Speyside. Deze regio is wereldberoemd om haar whisky en is de thuisbasis van meer dan de helft(!) van alle Schotse whiskystokerijen. Het is niet voor niets dat de regio ook wel “Malt Whisky Country” wordt genoemd.

De Schotse Whisky Trail is de enige tour in zijn soort ter wereld. Het is de perfecte combinatie van ontspannen natuurwandelingen en het bezoeken van verschillende distilleerderijen zoals Glenfiddich of The Glenlivet. Tijdens deze tour zul je zien dat whisky niet alleen een lekker drankje is, maar dat het maken ervan een wetenschap op zich is. De Malt Whisky Trail laat je de fijne kneepjes zien van de kunst van het whisky stoken.

Whisky Distilleerderij

Speyside: dé Whisky-regio

De Speyside-regio ligt langs de rivier de Spey en is geografisch gezien één van de hooglanden. De regio wordt beschouwd als de belangrijkste whiskyregio van Schotland. Andere belangrijke regio’s zijn de Lowlands, de Highlands en Islay. In Speyside vind je de meeste distilleerderijen, mouterijen, coopers en blenders. Met 50 distillaten is het dé whisky-hotspot van Schotland. Ook wel leuk om te weten: whisky’s uit het Speyside-gebied hebben overeenkomstige kenmerken. Hij is licht van kleur, bevat weinig tot geen turf en is tamelijk rond en fijn. Tijdens de Malt Whisky Trail zul je hier nog veel meer over ontdekken!

Speyside Whisky Regio

De Malt Whisky Route

De Malt Whisky Trail in Schotland gaat langs negen whiskystokerijen:

  • Benromach
  • Cardhu
  • Dallas Dhu
  • Glen Grant
  • Glen Moray
  • Glenfiddich
  • The Glenlivet
  • Speyside Cooperage
  • Strathisla

Malt Whisky Trail Route

Of je nu een beginnende of gevorderde whisky liefhebber bent, een bezoek aan de Whisky Trail door Schotland is een onvergetelijke ervaring. Je komt niet alleen meer te weten over de whisky productie, je ontdekt tegelijkertijd ook het idyllische landschap van Schotland. En dat allemaal onder het genot van een heerlijke scotch!

Whisky

Wil je ook graag de Malt Whisky Trail doen? Vaar van IJmuiden naar Newcastle, neem je eigen auto mee en je rijdt met een uur de Schotse grens al over!

MET DE FERRY NAAR SCHOTLAND ▸


Geef een reactie