Kamperen in charmant Zuidwest Engeland

 Lizard Point, Kynance Cove.

Hou jij van natuur- en kustvakanties? Dan zijn de provincies Devon en Cornwall, in het zuidwesten van Engeland, onmisbaar voor jou. De vele campings in de buurt en de groene omgeving maken het namelijk perfecte locaties om te kamperen.

Omringd door water

Geniet van de zon die boven de duinen van de kust van Noord-Cornwall uit rijst, ontdek de schitterende kliffen van Mutton Cove of maak een ontspannen wandeling over het strand van Hayle Towans. Het kan allemaal aan de kust van Zuidwest-Engeland. De kust van Cornwall County en Devon is aan het zuidoostelijke deel omringd door het Kanaal. Het noorden wordt omarmd door de Atlantische Oceaan. De kustlijnen worden getekend door historische dorpen en indrukwekkende rotspartijen. In Devon loopt aan de Kanaalzijde een gigantische baai van Brixham naar Torquay, ook wel bekend als de Engelse Rivièra. De villa’s, jachthavens en stranden doen namelijk sterk denken aan de Franse Rivièra.

St. Ives

Aan de kant van de Atlantische Oceaan vind je het vissersdorp St. Ives, een bijzondere badplaats. Naast zijn musea en galerijen staat het dorp bekend als goede surfspot. ’s Zomers verwelkomen de twee baaien veel vakantiegangers. Ook kamperen is zeer toegankelijk. Dankzij de vele campings kun je hier genieten van een (gezinsvriendelijke) vakantie. Daarbij komt ook nog eens dat de stranden vaak op steenworpafstand van de campings liggen!

Historische plaatsen

Devon is een goede uitvalsbasis om indrukwekkende overblijfselen van de Engelse geschiedenis te bezoeken, met name uit de oudheid en de middeleeuwen. De kathedraal van Salisbury, de abdij van St. Michael’s Mount midden in de zee of kasteel Pendennis in Cornwall zijn slechts een kleine greep uit de vele bezienswaardigheden die je kunt verkennen.

St Michaels Mount, Cornwall

Je kunt er ook voor kiezen om te kamperen aan de kant van Tintagel met het indrukwekkende Tintagel Castle. Tintagel is onlosmakelijk verbonden met King Arthur. Als je de legendes mag geloven, is dit kleine kustdorpje het begin van de verhalen van King Arthur!

Voor natuurliefhebbers

Devon en Cornwall zijn rijk aan natuur, ideaal om er te kamperen dus. Een van de hoogtepunten is Dartmoor National Park in Devon. Een prachtig natuurgebied met open heidevelden en diepe rivierdalen, rijk aan geschiedenis en zeldzame wildlife. Of ga naar het Exmoor National Park, dat is vernoemd naar de Rivier de Exe. Maak hier een heerlijke wandeling en laat je ogen glijden over de glooiende landschappen. Vervolgens kun je lekker uitrusten op een van de fijne campings in de buurt.

Exmoor


BEZOEK DFDS.NL ▸


1 Reactie Schrijf een reactie

 1. Devon en cornwall zie ik als toerist altijd terug in engelse tv series.
  Maar het is nieuw voor mij dat king arthur uit deze regio komt!
  Binnenkort een bezoek lijkt me heel erg leuk!

  Je verteld het mooi, zo goed dat mensen erheen willen.

  Met vriendelijke groeten,
  RJ

Geef een reactie