Must sees in… The Trossachs!

Loch Katrine in The Trossachs

Wanneer je the Trossachs bezoekt, is het net of je in een filmscène bent beland. Deze kleine vallei vol met loofbomen ligt in het raadsgebied Stirling, aan de zuidkant van de Schotse Hooglanden. Dit gebied wordt dan ook wel de Highlands in het klein genoemd. Het wordt begrensd door diverse meren en bergen en voor mensen die van watersport en andere buitensporten houden is dit dé uitgelezen plek voor een vakantie in Schotland.

Bird of Prey Trail

Wie van dieren houdt moet zeker Bird of Prey Trail bezoeken. Dit gebied zit vol wilde dieren en roofvogels. Je kunt de 40 kilometer lange weg binnen een halve dag met de auto afleggen maar het mooiste is om een stuk te gaan lopen. Zo heb je ook extra veel kans dat je de wilde dieren spot!

Duke’s Pass

Lekker rondtoeren in The Trossachs

Wanneer je in the Trossachs bent en je wilt in één keer het beste van dit gebied zien, volg dan Duke’s Pass. Deze populaire route wordt beschouwd als één van de beste routes door Schotland. Oorspronkelijk werd deze weg aangelegd door de Hertog van Montrose in de 19e eeuw om de toegang tot zijn landgoed te verbeteren. Later werd deze weg bekend door het gedicht “The Lady of the Lake” van Sir Walter Scott om de schoonheid van Loch Katrine te vieren. Met deze route kom je langs de leukste bezienswaardigheden van de regio en is de perfecte setting voor vakantiefoto’s.

Loch Katrine & Loch Achray

Loch Achray in The Trossachs

Bezoek Loch Katrine in het noorden van de Trossachs voor een leuke rondvaart over het meer. Vanaf het Trossachs pier complex vertrek je met het stoomschip, Sir Walter Scott, voor een vaart langs de oevers en kleine eilandjes van het meer. Daarna kun je een stevige wandeling maken door de berg Ben A’an te beklimmen. Deze berg ligt tussen Loch Katrine en Loch Achray in en zorgt voor een fenomenaal uitzicht over beide meren. Tip: pak de fiets om langs het meer terug te fietsen in plaats van weer terug te varen.

Loch Achray is erg populair onder vissers omdat het meer vol zit met zalm, forel en snoek. Je hoeft dan ook niet ver te zoeken om deze vis zelf te kunnen proeven. Restaurantjes langs dit meer zijn echte aanraders voor liefhebbers!

Op vakantie naar The Trossachs?

Op vakantie naar The Trossachs? Neem de ferry IJmuiden – Newcastle en na ongeveer 3 uur ben je in dit prachtige Schotse landschap.

OVERTOCHT IJMUIDEN-NEWCASTLE ▸


3 Reacties Schrijf een reactie

Geef een reactie