Wildkamperen in Schotland

Wildkamperen Schotland


Is het jouw droom om in slaap te vallen met het geluid van de huilende wind, wakker te worden met gezang van de vogels, midden in een adembenemend landschap? Zijn ‘vrijheid’ en ‘spontaniteit’ woorden waarin jij jezelf herkent? Dan is wildkamperen écht iets voor jou. In sommige landen is het verboden, in sommige landen wordt het gedoogd en in andere landen is het toegestaan. In Schotland kun je met een gerust hart wildkamperen, mits je je aan één regel houdt: respecteer de natuur en laat geen rommel achter.

Maak je reis compleet

Slapen in de natuur is een avontuur op zich, maar het is slechts het begin van een buitengewone ervaring. Iedere dag kun je ontwaken op een andere plek. Ga eens slapen bij een loch, of trakteer jezelf met uitzicht op de bergen… de keuze is aan jou!

Na een nacht in de vrije natuur is het tijd om eropuit te gaan. Schotland is rijk aan fascinerende landschappen, dus wacht geen seconde langer! Trek je meest comfortabele wandelschoenen aan en ga op weg naar een van de Munros of stap op je mountainbike om de glooiende heuvels te trotseren. Tip: neem ook eens een verrekijker mee en bekijk de natuur om je heen van dichterbij.

Als je in de buurt van Galloway Forest Park gaat wildkamperen, staat je een hemels spektakel te wachten als de avond valt. Laat je betoveren door de heldere sterrenhemel. Ga je niet richting Galloway Forest Park, maar wil je wel graag sterren spotten? Probeer dan zo ver mogelijk van drukke steden te blijven, waar de lucht nog niet zo vervuild is.

sterrenhemel

De Aurora Borealis, ook wel bekend als het Noorderlicht of de Mirrie Dancers, kun je ook in Schotland bewonderen. Om je kans te vergroten om de Mirrie Dancers te zien dansen, raden we je aan om naar een van volgende eilanden te gaan: de Orkney eilanden, Isle of Skye of de Shetlandeilanden.

noorderlicht

Wildkamperen is bij uitstek de gelegenheid om één te worden met de natuur. Laat je verleiden door het landschap, verlaat de gebaande paden en geniet van Schotland!

Begint het bij jou te kriebelen en wil je graag naar Schotland? Boek dan snel een overtocht van IJmuiden naar Newcastle en laat jouw avontuur beginnen!

IK WIL NAAR SCHOTLAND ▸


Geef een reactie