De leukste Britse badplaatsen – deel 2

De leukste Britse badplaatsen

Vorige week schreef onze collega Melanie over haar top 5 Britse badplaatsen. We deelden deze post op Facebook en kregen nog zoveel meer leuke tips van onze fans, dat we gewoon een deel twee maken!

Bekijk hier de leukste Britse badplaatsen – deel 1

6. Southend-on-Sea

De pier van Southend is met ruim 2 kilometer de grootste pier voor amusement en recreatie ter wereld, niet te missen dus! Er rijdt zelfs een treintje over de pier. In The Royal Pavillion kun je terecht voor een afternoon tea, en er worden regelmatig evenementen georganiseerd. Ook voor kinderen is Southend een topbestemming. Naast de mooie stranden zijn er namelijk ook nog een attractiepark (Adventure Island), en in Sea Life Adventure kom je oog in oog te staan met schattige clownsvissen en haaien.

Southend-on-Sea

7. Eastbourne

Dit Victoriaanse badplaatsje in East Sussex is een van de leukste badplaatsen van Zuid-Engeland. Vooral de de westelijke kant van de pier is prachtig, met veel bloemen en de beroemde pier waarop je veel eetgelegenheden vindt. Maak ook zeker een uitstapje naar het bijgelegen Beachy Head (zie foto bovenaan dit artikel). Bij deze kaap kun je prachtig wandelen. Ook het nabijgelegen Alfriston is leuk, een gezellig stadje met antiekwinkeltjes en tearooms.

Eastbourne

8. Bournemouth

Bournemouth heeft een schitterend strand en een mooie pier. Voor liefhebbers van surfen is het een topplek! Deze gezellige badplaats is tevens een prima uitvalsbasis voor uitstapjes in de omgeving: Portsmouth, Compton Acres, Swanage en het eiland Wight zijn niet ver weg. Sla een bezoekje aan het park van Bournemouth niet over, erg mooi.

Bournemouth

9. St. Ives

Het wordt wel gezegd dat St. Ives de mooiste plaats van Cornwall zou zijn. Het heeft in ieder geval een prachtig strand en een mooie haven. Het schilderachtige stadje heeft een gezellige binnenstad met kronkelende straatjes met leuke winkeltjes, gezellig eettentjes en mooie gebouwen. Tate St. Ives is een van de highlights, met tijdelijke tentoonstellingen van hedendaagse kunst.

10. Skegness

Skegness is een soort Las Vegas in het klein. Op elke hoek van de straat vind je hier een casino of gokkast. Met de kids moét je naar Fantasy Island, het eerste indoor attractiepark van Engeland. Vanaf Skegness is het maar tien minuten rijden. Zo’n vijf kilometer ten zuiden van Skegness ligt Gibraltar Point, een natuurreservaat aan de noordelijke grens van estuarium The Wash. Kortom: genoeg te doen!

Als je een van bovenstaande badplaatsen wilt bezoeken, pak je de ferry naar Dover, dan ben je er zo!

Wat is jouw favoriete Britse badplaats?

FERRY NAAR DOVER ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

Geef een reactie