Vakantie in Wales – een streek met een eigen karakter

Vakantie Wales - adembenemend mooi

Wales heeft een eigen taal, bestuur en vlag, maar is geen apart land. Wales hoort bij het Verenigd Koninkrijk. Het is een streek met eigen karakter, hier moet je zeker eens geweest zijn! Tijdens een vakantie in Wales bezoek je de meest sfeervolle dorpjes met imposante kastelen en leuke souvenirwinkeltjes. Maak mooie wandelingen langs de uitgestrekte kustlijn of bezoek een mijn en leer over de geschiedenis van Wales.

Conwy Castle

Conwy Castle heeft een authentieke, middeleeuwse sfeer en is gebouwd tussen 1283 en 1289 door de Engelse koning Edward I als onderdeel van zijn ‘ijzeren ring’ ter verdediging. Als je hier bent, wandel je door allerlei donkere gangen over wenteltrappen naar de hoogste torens, waar je kunt genieten van mooie uitzichten over de omgeving en het dorp.

Conwy heeft een gezellige binnenstad met souvenirwinkeltjes en een karakteristieke haven. Tussen alle huisjes vind je het ‘kleinste huisje van Groot-Brittannië’. Je hebt op de boulevard de mogelijkheid om een boottochtje te maken, te vissen of te relaxen. Als je hier de heerlijke fish & chips haalt, pas dan op voor de meeuwen, zij vinden het ook lekker!

In Wales heb je tijdens je vakantie ook veel mogelijkheden om mijnen te bezoeken. Tijdens een rondleiding word je alles verteld over de geschiedenis. Bij sommige mijnen is het ook mogelijk om in een mijnwagen rondgeleid te worden, erg spannend!

Caernarfon

Caernarfon in het noorden van Wales is ook een leuke plaats met tevens een geweldig kasteel. Hier zijn vele leuke eettentjes (zoals The Black Boy Inn), schattige straatjes en een bruisende haven te vinden. Een drankje drinken bij zonsondergang op de boulevard? Genoeg keuze!

Hoteltip in Wales

Een leuke tip voor een relaxte vakantie in Wales is het Celtic Royal Hotel in Caernarfon, een goed verzorgd hotel gevestigd in een historisch pand met fitnessruimte en binnenzwembad. Dit is tevens een goede uitvalsbasis voor verschillende uitstapjes en mooie wandelingen langs de kust van Wales.

DFDS brengt je naar Dover en je rijdt zo met eigen auto naar de mooiste plekjes in Groot-Brittannië, waaronder Wales.

Zomaar een mooi landschap in Wales

Volg ons ook op Bloglovin

OVERTOCHT DUINKERKEN - DOVER ▸


Geef een reactie