24 uur in het leven van… de Chef du Cuisine

Brian Blixt Jacobsen, Chef du Cuisine aan boord van KING SEAWAYS

In de nieuwe serie ’24 uur in het leven van’ interviewen we onze collega’s voor een kijkje in het leven aan boord. Vandaag kijken we mee in het leven van Brian Blixt Jacobsen, Chef du Cuisine aan boord van KING SEAWAYS.

6.30 uur: Båt båt båt; mijn wekker gaat, rise and shine! Zoals altijd spring ik meteen uit bed, snoozen werkt niet voor mij. Na een snelle douche trek ik mijn uniform aan, een netjes gestreken chefsjas, en ga ik op weg naar ons kantoor.

7.00 uur: “Good morning!” Onderweg groet ik de collega’s die ook al wakker zijn, terwijl ik op weg ben naar de beste kop koffie van de dag, de eerste 🙂 Terwijl ik van mijn kopje koffie geniet, check ik het reisschema voor vandaag en de verkoopresultaten van de dag ervoor.

7.15 uur: Op weg naar de keuken. Over een kwartiertje beginnen we met het serveren van het ontbijt en ik wil even checken of alles op schema loopt. Ook wordt de laatste hand gelegd aan het ontbijt voor onze gasten die in Commodore hutten verblijven.

7.45 uur: De volgende taak op mijn lijstje is het bestellen van de vis en groenten. We krijgen onze vis en groenten vers aangeleverd als we in de haven van IJmuiden liggen, maar ik moet er wel voor zorgen dat de order voor tien uur bij de leveranciers bekend is.

08.30 uur: Tijd om te ontbijten en even pauze voor ik terugga naar mijn kantoor. Het volgende uur ben ik bezig met het checken van mijn email en de voorbereiding van mijn dagelijkse briefing met de keuken-crew.

10.45 uur: Hup jongens, een beetje tempo! We moeten de lunch voorbereid hebben voor de brandoefening begint! Het alarm kan elk moment afgaan…

11.45 uur: Het hele schip was geëvacueerd voor de brandoefening. Ik ga snel terug naar de keuken om te checken of alles is geregeld voor de lunch.

13.00 uur: Tijd voor een snelle lunch want ik heb een drukke middag met twee vergaderingen voor de boeg.

15.00 uur: Even uitrusten in mijn hut, voordat de avondshift weer begint.

17.00 uur: We hebben onze dagelijkse briefing met alle ‘Business Leaders’ op het schip. Nog even snel mijn email checken.

17.30 uur: Terug naar de keuken. De restaurants gaan om 18.00 uur weer open, dus ik check nog even in de keuken of alles in orde is.Ook ga ik kijken in het buffetrestaurant om te zien of alles er netjes uitziet.

18.00 uur: Ik ben vanaf nu tot 22.00 uur wisselend aanwezig in onze drie andere restaurants (Blue Riband, Explorers Steakhouse en Little Italy) om te checken of alles goed loopt. Wanneer de restaurants dicht gaan, ga ik nog even wat laatste zaken checken in mijn kantoor.

23.00 uur: Tijd voor een welverdiende nachtrust, welterusten!

BEZOEK DFDS.NL ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

Geef een reactie